Ma scuzati trebuia sa fiu mai explicit,am nevoie de un pret de catalog,momentan nu am acces la un catalog,nu sunt acasa,iar aceasta piesa este putin mai deosebita.
La descriere vanzatorul din cate am vazut mentioneaza ceva cotatie din Krause. El acolo mai mentioneaza ca (conform Krause) ar fi de la monetaria Graz. Eu nu am Krause sa verific ce scrie, dar piesa evident e batuta la Kremnitz, deci nu stiu pe unde s-a uitat sellerul. Eu nu vad nimic deosebit la ea, plus ca din poza mai pare si agatata.
E si o mare diferenta de stare intre cele 2 monede.
Cea din licitatia de pe coinarchive e UNC. In acceptiunea contemporana ar fi proof.
Cea de pe e-bay e modesta ca stare.
Mai este si pe http://www.numismatik.at/ un exemplar UNC oferit la 150 euro. Dar ei au si preturi cam mari in general, aproape duble fata de cele normale.
Mi-am dat seama de la inceput ca pretul ridicat este cauzat in mare parte de starea de conservare,dar si acest pret se formeaza avand ca baza cel putin un alt element in afara de starea de consevare,raritatea, ma interesau doar cotatiile monedei in aceasta stare.
Multumesc, aceast lucru vroiam sa stiu,eu colectionez in special piesele de 1 pana la 30 de craitari,credeam ca acesta e una mai rasarita.Merci inca odata.