Maresalul Antonescu - pro si contra

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
banivechi

Mesaj de banivechi »

Am ratat momentul in 1991-92, alta sansa de unificare in urmatorii 20 ani nu vad. Moldova nu e pe lista integrarii in UE. Prutul va deveni pentru ei de la 1 ianuarie un riu foarte greu de trecut...
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

banivechi scrie:Am ratat momentul in 1991-92, alta sansa de unificare in urmatorii 20 ani nu vad. Moldova nu e pe lista integrarii in UE. Prutul va deveni pentru ei de la 1 ianuarie un riu foarte greu de trecut...
Cam atata timp m-am gandit si eu ca va dura pana la unirea cu Moldova. Daca lucrurile decurg fara "incidente de parcurs", pun pariu ca unirea se va face intr-un mod simplu ca si cum ar fi ceva normal. Singura chestie care poate interveni este indepartarea populatiei din Moldova prin restrictiile impuse de UE la granite (cum a subliniat banivechi) . Ar fi bine ca Romania sa se gandeasca la ceva care sa contracareze acest lucru fara sa-i deranjeze pe europeni. O chestie gen "legitimatia de roman".
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

banivechi scrie:Am ratat momentul in 1991-92, alta sansa de unificare in urmatorii 20 ani nu vad. Moldova nu e pe lista integrarii in UE. Prutul va deveni pentru ei de la 1 ianuarie un riu foarte greu de trecut...
Nu chiar atat de greu, pentru-ca 1/2 din populatia Republicii sunt si cetateni romani. Insa tin acest fapt secret pentru-ca legislatia moldoveneasca nu le permite 2 cetatenii ( cel putin asa stiu eu ).
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

vlahul scrie:
Nu chiar atat de greu, pentru-ca 1/2 din populatia Republicii sunt si cetateni romani. Insa tin acest fapt secret pentru-ca legislatia moldoveneasca nu le permite 2 cetatenii ( cel putin asa stiu eu ).
Pai atunci cum si-au luat si cetatenia romana?
Mihai
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Mihai Caracotea scrie:
vlahul scrie:
fara sa declare asta autoritatilor din Rep. Moldova.
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

Pai atunci cum si-au luat si cetatenia romana?[/quote]
fara sa declare asta autoritatilor din Rep. Moldova.[/quote]

Exact. Ce nu stie Statul, nu-l afecteaza. Valabil si la noi.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

muresanhd scrie:Pai atunci cum si-au luat si cetatenia romana?
fara sa declare asta autoritatilor din Rep. Moldova.[/quote]

Exact. Ce nu stie Statul, nu-l afecteaza. Valabil si la noi.[/quote]
Pana sa fie problema aderarii Romaniei la UE isi luau cetatenia ca sa se "repatrieze" cu tot ce rezulta din acest fapt. Acum pentru a calatori in UE fara viza.
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

vlahul scrie:
Mihai Caracotea scrie:
vlahul scrie: Nu chiar atat de greu, pentru-ca 1/2 din populatia Republicii sunt si cetateni romani. Insa tin acest fapt secret pentru-ca legislatia moldoveneasca nu le permite 2 cetatenii ( cel putin asa stiu eu ).
fara sa declare asta autoritatilor din Rep. Moldova.
"Statul Moldovean" ar trebui sa aibe mijloace sa afle cine are dubla cetatenie, mai ales cetatenie romana...........
Mihai
banivechi

Mesaj de banivechi »

Si care-i problema cu cei care au dubla cetatenie? Eu am multi prieteni plecati care au dubla cetatenie, ba chiar stiu pe unul care a renuntat la cetatenia romana si apoi a luat teapa si n-a primit cetatenia austriaca :lol: , acum e apatrid...
Exodus

Mesaj de Exodus »

Nu e nici o problema, eu am dubla cetatenie, pe cea romana mi-am luat-o inapoi dupa ce comunistii ne-au fortat sa renuntam la ea cind am parasit Romania(1985).
Pentru mine a fost ceva normal sa cer si sa redobindesc cetatenia tarii unde m-am nascut. :wink:
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

banivechi scrie:Si care-i problema cu cei care au dubla cetatenie?
Nici una. Mentionasem doar ca fapt divers ca o parte, poate nu chiar 1/2 din cetatenii din Rep Moldova au si cetatenie romana. Vorbeam despre Unire, despre ce s-a facut sau mai bine zis despre ce nu s-a facut dupa '89 ...
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Sa vedem acum cu intrarea in UE - cine are cetatenie romana s-a scos :wink: .
Mihai
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Da, vom avea multi cetateni romani rezidenti in R.Moldova :D
banivechi

Mesaj de banivechi »

Dureros...
Scrie răspuns