Maresalul Antonescu - pro si contra
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Cam atata timp m-am gandit si eu ca va dura pana la unirea cu Moldova. Daca lucrurile decurg fara "incidente de parcurs", pun pariu ca unirea se va face intr-un mod simplu ca si cum ar fi ceva normal. Singura chestie care poate interveni este indepartarea populatiei din Moldova prin restrictiile impuse de UE la granite (cum a subliniat banivechi) . Ar fi bine ca Romania sa se gandeasca la ceva care sa contracareze acest lucru fara sa-i deranjeze pe europeni. O chestie gen "legitimatia de roman".banivechi scrie:Am ratat momentul in 1991-92, alta sansa de unificare in urmatorii 20 ani nu vad. Moldova nu e pe lista integrarii in UE. Prutul va deveni pentru ei de la 1 ianuarie un riu foarte greu de trecut...
Nu chiar atat de greu, pentru-ca 1/2 din populatia Republicii sunt si cetateni romani. Insa tin acest fapt secret pentru-ca legislatia moldoveneasca nu le permite 2 cetatenii ( cel putin asa stiu eu ).banivechi scrie:Am ratat momentul in 1991-92, alta sansa de unificare in urmatorii 20 ani nu vad. Moldova nu e pe lista integrarii in UE. Prutul va deveni pentru ei de la 1 ianuarie un riu foarte greu de trecut...
Pai atunci cum si-au luat si cetatenia romana?vlahul scrie:Nu chiar atat de greu, pentru-ca 1/2 din populatia Republicii sunt si cetateni romani. Insa tin acest fapt secret pentru-ca legislatia moldoveneasca nu le permite 2 cetatenii ( cel putin asa stiu eu ).banivechi scrie:Am ratat momentul in 1991-92, alta sansa de unificare in urmatorii 20 ani nu vad. Moldova nu e pe lista integrarii in UE. Prutul va deveni pentru ei de la 1 ianuarie un riu foarte greu de trecut...
Mihai
fara sa declare asta autoritatilor din Rep. Moldova.Mihai Caracotea scrie:Pai atunci cum si-au luat si cetatenia romana?vlahul scrie:Nu chiar atat de greu, pentru-ca 1/2 din populatia Republicii sunt si cetateni romani. Insa tin acest fapt secret pentru-ca legislatia moldoveneasca nu le permite 2 cetatenii ( cel putin asa stiu eu ).banivechi scrie:Am ratat momentul in 1991-92, alta sansa de unificare in urmatorii 20 ani nu vad. Moldova nu e pe lista integrarii in UE. Prutul va deveni pentru ei de la 1 ianuarie un riu foarte greu de trecut...
fara sa declare asta autoritatilor din Rep. Moldova.[/quote]muresanhd scrie:Pai atunci cum si-au luat si cetatenia romana?
Exact. Ce nu stie Statul, nu-l afecteaza. Valabil si la noi.[/quote]
Pana sa fie problema aderarii Romaniei la UE isi luau cetatenia ca sa se "repatrieze" cu tot ce rezulta din acest fapt. Acum pentru a calatori in UE fara viza.
"Statul Moldovean" ar trebui sa aibe mijloace sa afle cine are dubla cetatenie, mai ales cetatenie romana...........vlahul scrie:fara sa declare asta autoritatilor din Rep. Moldova.Mihai Caracotea scrie:Pai atunci cum si-au luat si cetatenia romana?vlahul scrie: Nu chiar atat de greu, pentru-ca 1/2 din populatia Republicii sunt si cetateni romani. Insa tin acest fapt secret pentru-ca legislatia moldoveneasca nu le permite 2 cetatenii ( cel putin asa stiu eu ).
Mihai
-
Exodus