Publicatii numismatice

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
sorin70

Mesaj de sorin70 »

lionis scrie:Trec peste micile ironii legate de obiectele scoase la vanzare (322 lei, catalogul etc) explicatia fiind foarte simpla - nu tin neaparat sa le vand dar tot din motive numismatice am nevoie urgent de mai multi bani- asa ca sunt dispus a renunta la ele doar daca acest lucru imi este util.
In alta ordine de idei catalogul este bilingv are 160 de pagini color pe hartie de foarte buna calitate si cuprinde trei sectiuni -bancnote, monede, medalii- primele doua avand cate patru subcapitole. Fotografiile sunt destul de bine realizate desi cam mici (dupa opinia mea 2,5x2,5 cm) la monede fiecare fiind insotita de datele uzuale din comunicatele BNR (valoare, metal, greutate, tiraj , data emisiunii etc). La bancnote se face o descriere avers-revers (fara elemente de siguranta si fara tiraj).
Sper sa nu fiu inteles gresit nu fac reclama catalogului (asa cum am spus nu tin neaparat sa-l vand deci comparatia cu alte oferte o consider deplasata) dar pentru discutiile de mai sus am considerat ca este bine sa va prezint catalogul.
Daca nu il voi vinde (cel mai probabil) si vom avea posibilitatea va pot oferi cu titlu de imprumut catalogul fara probleme
Nu au fost ironii doar ca pretul pare cam mare . Eu personal am facut comparatia cu alte publicatii de acelasi gen , respectiv cataloagele de la Zimbrul Carpatin.
Cel mai profitabil , atat pentru dv. cat si pentru noi ceilalti , ar fi sa-l scanati ingrijit la o rezolutie buna si sa-l oferiti pe CD la un pret modic. Doritori cred ca ar fi multi si solutia se practica in mod curent.
skortzy

Mesaj de skortzy »

sorin70 scrie:Doritori cred ca ar fi multi si solutia se practica in mod curent.
Si este complet in afara legii...
sorin70

Mesaj de sorin70 »

skortzy scrie:
sorin70 scrie:Doritori cred ca ar fi multi si solutia se practica in mod curent.
Si este complet in afara legii...
Daca asta ar fi singura si cea mai mare ilegalitate .....
Hai sa ne gandim doar probele care apar fara a fi puse oficial la vanzare de nimeni ...... :oops:
Oricum scopul nobil ar scuza mijloacele :D
Eu cred ca nicio organizatie nu se supara daca i se multiplica publicatiile de reclama si prezentare. :wink:
banivechi

Mesaj de banivechi »

sorin70 scrie:
skortzy scrie:
sorin70 scrie: Eu cred ca nicio organizatie nu se supara daca i se multiplica publicatiile de reclama si prezentare. :wink:
Ba eu sint sigur ca se vor supara cei de la BNR.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

banivechi scrie:
sorin70 scrie:
skortzy scrie: Ba eu sint sigur ca se vor supara cei de la BNR.
La fel cred si eu.
Daca as investi munca si bani intr-o lucrare pe care as publica-o, nici mie nu mi-ar place deloc s-o vad scanata si multiplicata pe CD si vanduta pe okazii sau stiu eu unde.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Pai daca se va supara , atunci hai sa fim corecti si sa nu-l mai copiem pe CD :)
M-ati facut sa ma simt vinovat pentru ideile mele . :oops:
Sa ramanem cu speranta ca la un moment dat BNR va constientiza ca macar publicatiile ( daca nu si monedele ) trebuie sa fie emise in tiraje mai mari sau macar sa fie asezate pe site.

Ca o divagatie de la subiect :

Acum 1 an sau 2 , IPS Bartolomeu Anania a editat Biblia pe CD. Intr-un interviu i s-a pus problema posibilitatii piratarii CD-lui iar IPS a raspuns ca acest lucru chiar l-ar bucura pentru ca in acest fel informatia biblica ar putea ajunge la cat mai multi credinciosi.

E doar o alta conceptie vis-a vis de transmiterea informatiei.
skortzy

Mesaj de skortzy »

Divagatia dvs. este o tehnica de manipulare... Vadim Tudor foloseste frecvent asa ceva...

Am cautat si nu am gasit nicio dovada a unei astfel de afirmatii (probabil nu a fost bagata in seama, daca online nu apare nimic in acest sens - sau, daca apare, e mai greu de gasit)
Chiar daca IPS a spus asa-ceva, a gresit din doua motive: a. a incurajat o practica ilegala b. informatia biblica nu se transmite pe CD - Biblia pe CD a fost doar un moft

Modul in care spuneti ca va simtiti vinovat indica faptul ca, in realitate, lucrurile stau cu totul alfel.

Si, despre cat de normal este ca informatia sa circule, vom putea vorbi atunci cand veti avea cateva lucrari (in orice domeniu) la activ si veti descoperica cineva castiga bani distribuind in diverse moduri creatiile dvs.

Si, ca sa fac si eu o divagatie PRM-ista...
1. Aveti licenta pentru programele folosite pentru a posta pe acest site?
2. Stiti ca administratorilor site-ului li se poate cere, pe cai legale, IP-ul de pe care scrieti si apoi va puteti trezi cu un control (care ar putea descoperi toate lucrarile pe CD pecare le detineti)?
3. Stiti ca exista cel putin o persoana pe acest forum in ale carei sarcini de serviciu se incadreaza chestiile de la punctul 2?
sorin70

Mesaj de sorin70 »

skortzy scrie:Divagatia dvs. este o tehnica de manipulare... Vadim Tudor foloseste frecvent asa ceva...

Am cautat si nu am gasit nicio dovada a unei astfel de afirmatii (probabil nu a fost bagata in seama, daca online nu apare nimic in acest sens - sau, daca apare, e mai greu de gasit)
Chiar daca IPS a spus asa-ceva, a gresit din doua motive: a. a incurajat o practica ilegala b. informatia biblica nu se transmite pe CD - Biblia pe CD a fost doar un moft

Modul in care spuneti ca va simtiti vinovat indica faptul ca, in realitate, lucrurile stau cu totul alfel.

Si, despre cat de normal este ca informatia sa circule, vom putea vorbi atunci cand veti avea cateva lucrari (in orice domeniu) la activ si veti descoperica cineva castiga bani distribuind in diverse moduri creatiile dvs.

Si, ca sa fac si eu o divagatie PRM-ista...
1. Aveti licenta pentru programele folosite pentru a posta pe acest site?
2. Stiti ca administratorilor site-ului li se poate cere, pe cai legale, IP-ul de pe care scrieti si apoi va puteti trezi cu un control (care ar putea descoperi toate lucrarile pe CD pecare le detineti)?
3. Stiti ca exista cel putin o persoana pe acest forum in ale carei sarcini de serviciu se incadreaza chestiile de la punctul 2?
Afirmatia am auzit-o la radio, era evident ca nu era un indemn la piraterie ci doar poate o gluma ca raspuns la intrebarea primita.

Referitor la intrebarile dv. :

1. Da , calculatorul are programe licentiate desi in Romania acest lucru pare de necrezut.
2. Nu stiu dar banuiesc ca este adevarat.
3. Nu stiu si nu ma pot pronunta.

Nu sunt PRM-ist si nici nu vreau sa manipulez pe nimeni.
Cred ca s-a vazut de la primele mele mesaje ca imi place sa studiez si caut surse de informatii noi , care din pacate sunt foarte rare. Imi place schimbul de idei si noutati.
Daca am deranjat , indiferent de mod , prin prezenta mea pe forum , imi cer scuze fata de toti membri si nu voi mai perticipa decat cu privirea, cel putin o perioada.

Sincer imi pare rau ca am declansat astfel de discutii.
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Mai trebuia sa va interbe ce ati facut in ultimii 17 ani..........
Mihai
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

V-ati infierbantat cam prea tare pe un asemenea subiect. Discutia e veche si nefinalizata si nu merita sa ne insultam pe-aici pentru asa ceva. Mai bine beti o bere impreuna :D
skortzy

Mesaj de skortzy »

berserkr scrie:V-ati infierbantat cam prea tare pe un asemenea subiect. Discutia e veche si nefinalizata si nu merita sa ne insultam pe-aici pentru asa ceva. Mai bine beti o bere impreuna :D
Oki Doki :)
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Am gasit intamplator pe net un articol al lui Constantin Moisil - "Cabinetul numismatic al Academiei Romane" aparut in revista "Boabe de grau" (1933)
http://cachescan.bcub.ro/boabe_de_griu_ ... 05_726.pdf
Mircea

Mesaj de Mircea »

skortzy scrie:3. Stiti ca exista cel putin o persoana pe acest forum in ale carei sarcini de serviciu se incadreaza chestiile de la punctul 2?
Sunt mai multe decat credeti. Care se ocupa sa adune informatii personale despre noi, despre ce vindem, ce colectionam, identitatile de pe siteurile de licitatii. "Angajati" din astia se afla cam in fiecare tara din Uniunea Europeana si America de Nord si cred ca primesc sarcini dupa cum mai apare cate un individ mai "nelinistit" pe forum. Desi Serviciul este nou metodele sunt vechi...
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

BIBLIOTHECA BRVKENTHAL - Moneda si Comert in Sud-Estul Europei

http://www.brukenthalmuseum.ro/publicat ... ei%20I.pdf

Sunt cateva articole foarte interesante! Ar fi frumos daca mai multe muzee din tara ar lua exemplul Muzeului Brukenthal si ar face accesibile publicatiile lor, care altfel sunt foarte greu de gasit.
luc

Mesaj de luc »

A mai aparut o lucrare despre monedele de la noi, in colectia Moneta.
Georges Depeyrot, Delia Moisil, Les trésors de deniers de Trajan à Balbin en Roumanie, Moneta 73, WETTEREN, 2008, 372 PAGES. (70 EUROS).
Cei doi mai doua lucrari impreuna, care cred ca au fost amintite aici. Prima este - D. Moisil, G. Depeyrot, Les trésors de deniers antérieurs a Trajan en Roumanie, Wetteren, Collection Moneta, 33, 2003.
Cealalta e o republicare a tezaurului de la Francesti, cu niste consideratii teoretice interesante despre evolutia monedei de argint romane, ce apartin lui Depeyrot - Georges Depeyrot, Delia Moisil, Le trésor de Frânceşti (Roumanie), les débuts de la crise du denier (98-235), Moneta 37, WETTEREN, 2001.
Ultima oară modificat 14 Feb 2008, 12:23 de către luc, modificat 1 dată în total.
Scrie răspuns