Nu este de vanzare , va multumesc.Regina Maria scrie:Dacă este de vânzare, m-aș bucura de-o ofertă pe MP.
Mulțumesc anticipat,
RM
monede romania-erori de batere?
-
Re: monede romania-erori de batere?
laurentiu c
-
Buna seara.
Veau să aflu părerea D-stră -cît de des se poate de întîlnit așa tip de erori /și care fi aprecierea valorică.
Voi fi recunoscător .Mulțumesc.
Veau să aflu părerea D-stră -cît de des se poate de întîlnit așa tip de erori /și care fi aprecierea valorică.
E o "eroare" frumoasă, nu foarte comună. Preț amator: se poate ca nimeni să nu ofere mai mult de 15-20€, dar se poate și să găsiți pe cineva dispus să dea 50-60€.Valeriu-61 scrie:Buna seara.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
-
Mulțumesc mult de răspuns .Mai am o moneda tot așa tip de eroare din monedele de circulație.
dacă este posibil o apreciere .
Fiind în circulație, statistic, se mai poate pescui din restul primit, așa că probabil prețul ar fi pe la 50% din cel estimat la 20 lei 1943.Valeriu-61 scrie:Mulțumesc mult de răspuns .Mai am o moneda tot așa tip de eroare din monedele de circulație.
Este ciudat faptul că surplusul de material nu are nici o urmă de relief imprimat.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
-
Multumesc --am in colectie si monede sovetice de asa tip -de eroare -ceva mai tirziu le voi expune nu difera la mare masura/
Rezulta ca in ambele cazuri o bucata din matrita a zburat pur si simplu.
-
-la parerea ma -asa ese -o parte din matrita sa rupt
-
Inca citeva monede - si mai putin si mai mult se evidentiaza-asa tip de eroare /
Monede care au fost gasite de mine -dar siau gasit noii proprietari.Am socotit ca merita de atasat pozele .
Monede care au fost gasite de mine -dar siau gasit noii proprietari.Am socotit ca merita de atasat pozele .
Acelasi defect de batere la 20 lei 1943 dar pe o portiune mai mica.
-
Da dar pe o portiune mai mica.
-
Parerea mea ca este corect .
-
Un aspect care nu intră prea des în discuţie: erorile intenţionate.
Două exemple:
1 BAN 2011, cu rotaţie de 90 de grade (eroare intenţionată) şi matriţă spartă
Am mai dat recent moneda pe forum, dar nu am insistat pe rotaţie, imposibil de obţinut onest concomitent cu matriţa crăpată. Întâi a fost luată de la deşeuri o matriţă crăpată, pe urmă s-a bătut cu intenţie la 90 de grade pe o maşină model mai vechi (care permite aşezarea aleatorie AV-RV).
În procesul de batere normal este imposibil să se ajungă la baterea acestei piese. http://www.ebay.com/itm/x692-GREAT-ERRO ... Sw5cNYL2fV
100 LEI 199?, cu batere în gol la 90 de grade (eroare intenţionată)
Din câte ştiu, nu s-a mai dat pe forum.
Similar cu cea de mai sus şi mai veche. Aici, onestul care a produs eroarea a distrus intenţionat o matriţă (cu cele două părţi aşezate intenţionat la 90 de grade) pe o maşină model mai vechi (care permite aşezarea aleatorie AV-RV). http://www.allnumis.ro/catalog-monede/r ... 199x-23174
După dotarea cu maşini care nu mai permit astfel de manopere, la Monetăria Statului este impobabil să mai apară astfel de obiecte (deşi până şi la monedele SUA continuă mai apară...). Din păcate, pe măsură ce factorul uman nu mai poate să intervină ca mai sus, nu mai apar nici piese comune fără probleme de material / placare / blanc / proces de batere / lovituri / zgârieturi.
Două exemple:
1 BAN 2011, cu rotaţie de 90 de grade (eroare intenţionată) şi matriţă spartă
Am mai dat recent moneda pe forum, dar nu am insistat pe rotaţie, imposibil de obţinut onest concomitent cu matriţa crăpată. Întâi a fost luată de la deşeuri o matriţă crăpată, pe urmă s-a bătut cu intenţie la 90 de grade pe o maşină model mai vechi (care permite aşezarea aleatorie AV-RV).
În procesul de batere normal este imposibil să se ajungă la baterea acestei piese. http://www.ebay.com/itm/x692-GREAT-ERRO ... Sw5cNYL2fV
100 LEI 199?, cu batere în gol la 90 de grade (eroare intenţionată)
Din câte ştiu, nu s-a mai dat pe forum.
Similar cu cea de mai sus şi mai veche. Aici, onestul care a produs eroarea a distrus intenţionat o matriţă (cu cele două părţi aşezate intenţionat la 90 de grade) pe o maşină model mai vechi (care permite aşezarea aleatorie AV-RV). http://www.allnumis.ro/catalog-monede/r ... 199x-23174
După dotarea cu maşini care nu mai permit astfel de manopere, la Monetăria Statului este impobabil să mai apară astfel de obiecte (deşi până şi la monedele SUA continuă mai apară...). Din păcate, pe măsură ce factorul uman nu mai poate să intervină ca mai sus, nu mai apar nici piese comune fără probleme de material / placare / blanc / proces de batere / lovituri / zgârieturi.
Ultima oară modificat 19 Ian 2017, 22:47 de către popoviciliza, modificat 1 dată în total.
Buna seara,
Ati mai vazut monede din circulatie cu asa mult surplus de material?
Ati mai vazut monede din circulatie cu asa mult surplus de material?