Trecand astazi pe la un anticariat pe str. Doamnei am gasit urmatoarele cataloage tiparite la vanzare, personal mi se pare ca merita:
Standard Catalog of World Paper Money, 1961-present, editia a 14-a, 35 de lei
Collecting World Coins, 1901-present, editia a 12-a, tot 35 de lei
Din fiecare aveau mai multe exemplare, noi. Pe fiecare din carti scria pe coperta si 'DVD included'.
Cataloage numismatice Krause/Pick de vanzare in Bucuresti
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
-
QUINTILIAN

Cam in aceeasi perioadă am achizitionat dintr un anticariat din zona Catalogul ''Coins of Northen Europe and Russia'' la pretul de 20 lei. Ce am observat la el este faptul ca are pe langa monedele de circulatie si pe cele de tip jubiliar adresate strict colectionarilor (recunosc, imi e putin cam greu sa identific unele care sunt jubiliare, dar tocmai asta este farmecul, nu? Un pret destul de mic din punctul meu de vedere. Catalogul de bancnote de la Krauser il vazusem la 60 de lei daca imi amintesc eu bine. P.S. anticariatul e pe b dul Bratianu...
'' Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul''. N. Bălcescu
-
QUINTILIAN

Catalog Monede 2001 - 2010
Azi, trecând pe str. Academiei Nr 4 - 6 , mi-a sărit in ochi catalogul editat de Krause pentru monedele emise intre anii 2001 - 2010 (ediţia 4). Era initial la preţul de 35 de lei, dar se dădea (la fel ca orice carte din anticariat la 19,99 lei. Am cumparat-o, evident.
Vreau totodată sa aduc în atentia dumneavoastră că la binecunoscutul magazin Zimbrul Carpatin, acelasi catalog trona în vitrină la un preţ de ''numai'' 120 lei. Aveau si catalogul pe anii 2001 - 2008 la pretul de 80 lei. Cam mare diferenta ce i drept, destul de mare. Ar fi pacat ca cineva sa ia de acolo ca ma iapoi sa afle ca la numai cateva sute de metri gaseste de 6 ori mai ieftin aceeasi marfă, la aceeaşi calitate.
Da...de acord, poate unii vor spune ceva de genul '' e magazinul lui, pune ce pret vrea, e dreptul lui...dar totusi...de 6 ori mai mult?
Ca să nu deschid al topic....tot la Zimbrul Carpatin, se găseau niste cartoane (imprimate din fabrica, colorate destul de atractiv - nu simpla hartie ), vreo 20 la numar, cam de marirea A4, care aveau atasate de ele 3 monede (foarte putine cu o bancnota). pe cartonul respectiv scria numele unei tări (croatia, australia, vanuatu, tonga, gibraltar, china, insulele solomon, etc) care se vindeau la 10 lei. Păreau interesante pentru incepători din punctul meu de vedere.
Vreau totodată sa aduc în atentia dumneavoastră că la binecunoscutul magazin Zimbrul Carpatin, acelasi catalog trona în vitrină la un preţ de ''numai'' 120 lei. Aveau si catalogul pe anii 2001 - 2008 la pretul de 80 lei. Cam mare diferenta ce i drept, destul de mare. Ar fi pacat ca cineva sa ia de acolo ca ma iapoi sa afle ca la numai cateva sute de metri gaseste de 6 ori mai ieftin aceeasi marfă, la aceeaşi calitate.
Da...de acord, poate unii vor spune ceva de genul '' e magazinul lui, pune ce pret vrea, e dreptul lui...dar totusi...de 6 ori mai mult?
Ca să nu deschid al topic....tot la Zimbrul Carpatin, se găseau niste cartoane (imprimate din fabrica, colorate destul de atractiv - nu simpla hartie ), vreo 20 la numar, cam de marirea A4, care aveau atasate de ele 3 monede (foarte putine cu o bancnota). pe cartonul respectiv scria numele unei tări (croatia, australia, vanuatu, tonga, gibraltar, china, insulele solomon, etc) care se vindeau la 10 lei. Păreau interesante pentru incepători din punctul meu de vedere.
'' Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul''. N. Bălcescu
-
atlantic3009