Bibilie Garda de Fier

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

decebalvalvoi
*
*

Bibilie Garda de Fier

Mesaj de decebalvalvoi »

Poate cineva sa-mi ofere un pret informativ pentru o Bibile semnata de Corneliu Zelea Codreanu (probabil a apartinut acestuia).

Multumesc!
Fişiere ataşate
IMG_00681.jpg
IMG_00681.jpg (445.57 KiB) Vizualizat de 8076 ori
IMG_00691.jpg
IMG_00691.jpg (347.61 KiB) Vizualizat de 8076 ori
IMG_00621.jpg
IMG_00621.jpg (392.7 KiB) Vizualizat de 8076 ori
IMG_00701.jpg
IMG_00701.jpg (322.48 KiB) Vizualizat de 8076 ori
IMG_00641.jpg
IMG_00641.jpg (429.28 KiB) Vizualizat de 8076 ori
colector

Mesaj de colector »

buna ziua,

daca va hotarati sa o vindeti va pot oferi 100 de lei pe ea
Bofana

Mesaj de Bofana »

O facatura aparuta recent, am mai vazut inca trei in acest an.
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
bansaraba

Mesaj de bansaraba »

Oricum e exclus ca Zelea Codreanu sa fi avut o biblie protestanta in locul uneia ortodoxe
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Bofana scrie:O facatura aparuta recent, am mai vazut inca trei in acest an.
Poate Zelea Codreanu avea o colectie de Biblii ?
:)
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
jones2m

Mesaj de jones2m »

Astea din pacate nici nu merita comentata prea tare.

e biblie penticostala care se presupune a fi apartinut unui lider nationalist ortodox.

ce urmeaza o biblie in caractere chirilice care a fost a papei Ioan Paul al II-LEA.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Io as lua una cu steaua lui David pe o coperta si secera si ciocanul pe cealalta...
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

Dupa cum se vede cartea este din 1914, atunci a fost editata.
Se poate observa si tipul de hartie folosita, dupa parerea mea cartea are o valoare destul de mare.
Nu va grabiti s-o vindeti, interesati-va inainte de a o vinde :wink:
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Bofana

Mesaj de Bofana »

O piesa compromisa este totusi o piesa compromisa. Dvs personal ati mai fi achizitionat aceasta piesa ?
colector

Mesaj de colector »

Mateiciuc scrie:

Dupa cum se vede cartea este din 1914, atunci a fost editata.
Se poate observa si tipul de hartie folosita, dupa parerea mea cartea are o valoare destul de mare.
Nu va grabiti s-o vindeti, interesati-va inainte de a o vinde :wink:
good point...si eu o vreau tocmai ptr ca apartine timpului ala si nu neaparat ca a aprtinut nu shtiu cui...personaj , de altfel ca si la monede , colectionez o moneda ptr ca apartine unei perioade si nu ca a avut-o in mana ... Koson sau Burebista sau .. ..mai rau e ca "mi-ati urcat tariful " :((((
decebalvalvoi
*
*

Mesaj de decebalvalvoi »

Multumesc tuturor pentru raspunsuri, din pacate este greu de spus cu certitudine daca este o piesa originala sau nu.

Biblia este cu siguranta originala si dateaza din 1914. Coperta pare a fi originala si nu pare a fi adaugata recent. Ceea ce ma intriga este semnatura; am analizat-o cu atentie si am comparat-o cu mai multe semnaturi ale lui Corneliu Zelea Codreanu si am ajuns la concluzia ca este semnatura lui… Am sa ma interesez cum si unde se poate face o expertiza grafoscopica pentru autentificarea ei deoarece pentru mine ar fi importanta si apartenenta documentului, nu numai vechimea lui.

Intre timp m-am mai documentat si am gasit doua piese oarecum similare, ceea ce ma face sa cred ca si aceasta piesa este una originala. Linkurile sunt urmatoarele:
http://www.napocanews.ro/2010/02/inedit ... reanu.html
http://www.ordersandmedals.ro/organizat ... ce/romania
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

Nu am avut nici o intentie sa va urc pretul, ci doar sa-l luminez putin pe vanzatar. Cu ceva timp in urma m-am ''fript''
si eu cu o piesa din cauza ca m-am grabit s-o vand inainte de ai cunoaste adevarata valoare.
Acum regret dar din pacate e prea tarziu, dupa cum vedem in aceiasi situatie este noul coleg.
Este vizibil ca carea este din acea perioada (1914), nicidecum o reproducere recenta, asa cum a zis Dl Bofana.
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Bofana

Mesaj de Bofana »

Nu am spus ca este o reproducere recenta. Am spus ca este o facatura = o piesa veche care a fost "upgradata" recent.

Dupa cum am mai mentionat, am mai vazut inca 3 piese identice, la trei negustori in Bucuresti. Ramane ca fiecare sa isi formeze opinia lui.
paul_aramis

Mesaj de paul_aramis »

decebalvalvoi scrie:Multumesc tuturor pentru raspunsuri, din pacate este greu de spus cu certitudine daca este o piesa originala sau nu.

Biblia este cu siguranta originala si dateaza din 1914. Coperta pare a fi originala si nu pare a fi adaugata recent. Ceea ce ma intriga este semnatura; am analizat-o cu atentie si am comparat-o cu mai multe semnaturi ale lui Corneliu Zelea Codreanu si am ajuns la concluzia ca este semnatura lui… Am sa ma interesez cum si unde se poate face o expertiza grafoscopica pentru autentificarea ei deoarece pentru mine ar fi importanta si apartenenta documentului, nu numai vechimea lui.

Intre timp m-am mai documentat si am gasit doua piese oarecum similare, ceea ce ma face sa cred ca si aceasta piesa este una originala. Linkurile sunt urmatoarele:
chiar vi se pare că semnătura e a lui CZC? (doar în treacăt, ce aveți dumneavoastră aici nici cel puțin nu e o biblie)

ImagineImagine
Ricky-bm

Mesaj de Ricky-bm »

Nu sunt expert in biblii sau carti, insa sincer, ma amuz cand citesc ceea ce scriu unii;
dupa mine cel mai la obiect a fost D-l Bofana , care a scris foarte concis parerea lui, si eu i-o sustin: ce legatura are anul 1914 cu Corneliu Zelea Codreanu si semnul legionar, care a fost dupa cunostintele mele dupa anii 1940. :roll: :?:
http://www.okazii.ro/catalog?per_page=2 ... t=ricky-bm

Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
Scrie răspuns