2 piese Romane
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
2 piese Romane
2 piese Romane,ce parere aveti D-lor? Au, una are-6,6gr,,,a doua 6,5gr.
- Fişiere ataşate
-
- P1090233.JPG (32.07 KiB) Vizualizat de 16016 ori
-
- P1090235.JPG (31.55 KiB) Vizualizat de 16016 ori
"ADEVARUL ESTE MAI PRESUS CA PRIETENIA"
PLATON
PLATON
- marcus aurelius

Nu trebuie sa aveti nici o parere proasta, intrucat piesele in cauza au fost transformate in pandative in perioada antica, posibil chiar a lui Constantius.radu_28 scrie:Stimate domn, nu pot decat sa am o parere proasta intrucat in felul acesta s-au distrus doi solidusi Constantius II, GLORIA REI PVBLICAE, altminteri frumosi.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
http://ordersandmedals.ro
Am precizat ca solidusii sunt frumosi!marcus aurelius scrie:Nu trebuie sa aveti nici o parere proasta, intrucat piesele in cauza au fost transformate in pandative in perioada antica, posibil chiar a lui Constantius.radu_28 scrie:Stimate domn, nu pot decat sa am o parere proasta intrucat in felul acesta s-au distrus doi solidusi Constantius II, GLORIA REI PVBLICAE, altminteri frumosi.
Parerea proasta o am in cazul transformarilor moderne ale monedelor antice in podoabe. Din pacate nu am putut sa-mi dau seama(nu am fost atent la inelele terminale) ca aceste transformari dateaza din perioada in care acesti solidusi au fost emisi sau ma rog, din antichitate.
Daca transformarea acestor podoabe dateaza dupa cum ati afirmat din antichitate, atunci nu pot decat sa afirm ca: sunt doua podoabe antice superbe.
Sper ca domnul ditrih nu s-a simtit jignit referitor la parerea mea si a inteles pe deplin punctul meu de vedere in ceea ce priveste transformarile moderne ale pieselor antice. Daca s-a simtit lezat in vreun fel imi prezint scuzele de rigoare.
"Nemo censetur ignorare legem."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
radu_28 scrie:Am precizat ca solidusii sunt frumosi!marcus aurelius scrie:Nu trebuie sa aveti nici o parere proasta, intrucat piesele in cauza au fost transformate in pandative in perioada antica, posibil chiar a lui Constantius.radu_28 scrie:Stimate domn, nu pot decat sa am o parere proasta intrucat in felul acesta s-au distrus doi solidusi Constantius II, GLORIA REI PVBLICAE, altminteri frumosi.
Parerea proasta o am in cazul transformarilor moderne ale monedelor antice in podoabe. Din pacate nu am putut sa-mi dau seama(nu am fost atent la inelele terminale) ca aceste transformari dateaza din perioada in care acesti solidusi au fost emisi sau ma rog, din antichitate.
Daca transformarea acestor podoabe dateaza dupa cum ati afirmat din antichitate, atunci nu pot decat sa afirm ca: sunt doua podoabe antice superbe.
Sper ca domnul ditrih nu s-a simtit jignit referitor la parerea mea si a inteles pe deplin punctul meu de vedere in ceea ce priveste transformarile moderne ale pieselor antice. Daca s-a simtit lezat in vreun fel imi prezint scuzele de rigoare.
D-le Radu , am observat cu parere de rau , ca va dati foarte repede cu parerea impotriva unor replici mai putin diplomate, venite din partea celor cu mai putine voturi sau incepatori (vedeti ultimul comment cu privire la gramatica sau exprimarea domnului Popescu Constantin) ...iar in momentul in care se gaseste cineva cu mai multa experienta sa "va puna" pe dumneavoastra la respect , lasati garda jos si o dati cotita ...chiar credeti acum dupa observatia facuta de domnul marcus aurelius cele doua piese si-au schimbat radical "frumusetea" ?? ...personal , am apreciat foarte mult experienta dumneavoastra si cunostintele pe care le detineti insa confirmati expresia care spune ca "cunostinta ingamfa" ...ar trebui sa va folositi in mod constructiv si placut experienta pe care o aveti si nu sa priviti de sus pe cei mai putin experimentati sau ..care nu stapanesc asa de bine limba romana ....sper sa nu va ofenseze prea mult ce am spus despre dumneavoastra , inca apreciez si respect cunostintele pe cale le detineti si cred ca ...unii ca noi (incepatori) avem de invatat de la dumneavoastra ..
Stimate coleg colector,colector scrie:radu_28 scrie:Am precizat ca solidusii sunt frumosi!marcus aurelius scrie: Nu trebuie sa aveti nici o parere proasta, intrucat piesele in cauza au fost transformate in pandative in perioada antica, posibil chiar a lui Constantius.
D-le Radu , am observat cu parere de rau , ca va dati foarte repede cu parerea impotriva unor replici mai putin diplomate, venite din partea celor cu mai putine voturi sau incepatori (vedeti ultimul comment cu privire la gramatica sau exprimarea domnului Popescu Constantin) ...iar in momentul in care se gaseste cineva cu mai multa experienta sa "va puna" pe dumneavoastra la respect , lasati garda jos si o dati cotita ...chiar credeti acum dupa observatia facuta de domnul marcus aurelius cele doua piese si-au schimbat radical "frumusetea" ?? ...personal , am apreciat foarte mult experienta dumneavoastra si cunostintele pe care le detineti insa confirmati expresia care spune ca "cunostinta ingamfa" ...ar trebui sa va folositi in mod constructiv si placut experienta pe care o aveti si nu sa priviti de sus pe cei mai putin experimentati sau ..care nu stapanesc asa de bine limba romana ....sper sa nu va ofenseze prea mult ce am spus despre dumneavoastra , inca apreciez si respect cunostintele pe cale le detineti si cred ca ...unii ca noi (incepatori) avem de invatat de la dumneavoastra ..
Eu consider ca nimeni de pe acest forum nu ar trebui sa "puna la respect" pe nimeni! Cel mult sa atraga atentia intr-un mod politicos si decent asupra unor aspecte care din diferite motive au fost omise, intentionat sau nu! Daca d-voastra considerat ca domnul coleg marcus aurelius "m-a pus la respect" si ca "am dat-o cotit", chiar nu mai am ce sa zic ci doar sa va sugerez sa recititi postul cu o mai mare atentie!
Pentru mine notorietatea pe acest forum chiar nu importa, chiar credeti ca voturile conteaza asa mult? Respect in egala masura parerile tuturor colegilor, iar interventiile mele le fac din si cu placere si nu din necesitatea recunoasterii unor merite. Nu dau verdicte pe acest forum, imi spun doar parerile, consider eu intr-un mod politicos si decent, iar cand gresesc am puterea sa recunosc.
Aveti mai jos un exemplu. Va rog cititi-l.
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... sc&start=0
Imi cer scuze pentru interventia off topic.
Ultima oară modificat 26 Ian 2012, 20:46 de către radu_28, modificat 1 dată în total.
Sustin punctul de vedere al domnului radu_28 . Prin interventiile pe care le-a facut pe forum pana acum , nu a dorit decat sa ajute , pe cei care i-au solicitat sau nu o parere . Din pacate inca nu pot sa votez , dar trebuie sa stie ca , din partea mea , are un pozitiv ( virtual ) .
O seara linistita .
Faustina
O seara linistita .
Faustina
" I would rather live with her on Gyara , than without her in the palace "
Antoninus Pius
Antoninus Pius
Stimati D-ni va sunt foarte recunuscator de atentia ce miati acordat topiculuii meu,nu ma lignit nimeni,si sunt foarte recunuscator pentru informatia ce am culeso...am fotografiat aceste piese la Odesa,miau atras atentia,sunt placute si au o istorie....as dori sa le achizitionez...dar pretul mi sa parut cfv exajerat.Deaceia si am intrebat ce parere aveti in privinta acestor piese.....In orce caz va multumesc.Cu stima si respect!
"ADEVARUL ESTE MAI PRESUS CA PRIETENIA"
PLATON
PLATON
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Cu siguranta piesele au fost transformate in pandantive in antichitate, monedele de aur fiind transformate frecvent in podoabe, in special putin mai tarziu de populatiile migratoare. Din pacate singurul exemplu care imi vine in minte acum este solidusul gasit in inventarul mormantului avar de la Sanpetrul German.
o parere
Eu am oarecari indoieli privind manopera antica. Inelele sudate pe moneda par prea perfecte(netede) fara semne de uzura datorate purtarii. Intr-adevar, inelele din plan paralel cu moneda au un stil antic, insa foarte usor de reprodus in epoca contemporana. Oare un astfel de cercel, fiind mai aparte , are pret mai ridicat decat solidus-ul in sine ca moneda?
Am dat in Google "byzantine earrings" si nu am vazut aproape deloc monede transformate in bijuterii. Romanii si mai ales bizantinii stapaneau o arta a bijuteriilor suficient de dezvoltata incat sa produca adevarate capodopere, in general cu modele cu tot felul de globule si impletituri. A pune o agatatoare unei monede am intalnit mai degraba la epoca moderna, cu precadere la harnasamente. Nu mai pun la socoteala obiceiurile anumitei minoritati etnice legate de salbele de aur, practicate si in prezent.
Am dat in Google "byzantine earrings" si nu am vazut aproape deloc monede transformate in bijuterii. Romanii si mai ales bizantinii stapaneau o arta a bijuteriilor suficient de dezvoltata incat sa produca adevarate capodopere, in general cu modele cu tot felul de globule si impletituri. A pune o agatatoare unei monede am intalnit mai degraba la epoca moderna, cu precadere la harnasamente. Nu mai pun la socoteala obiceiurile anumitei minoritati etnice legate de salbele de aur, practicate si in prezent.
Eu cred ca e destul de dificil de stabilt doar din imagini daca transformarea dateaza sau nu din antichitate. Inelele terminale aduc ca stil dar inelele lipite si lipitura nu-mi par atat de vechi.
Intrebarea d-lui Cacuci este foarte buna:"Oare un astfel de cercel, fiind mai aparte , are pret mai ridicat decat solidus-ul in sine ca moneda?"
Eu cred ca orice modificare, fie ea si antica ii scade valoare monedei, iar respectiva moneda se transforma intr-o podoaba antica frumoasa.
As dori sa va prezint mai jos un aureus Maximinus II(a se vedea pretul)
Uitati ce afirma cei care l-au vandut si pretul:
"GOLD tetrarchic aureus aVF
$750.00
Maximinus II as Caesar, gold aureus with ancient mount, (5.93g including
mount) Nicomedia Mint, MAXIMI NVS CAESAR Laureate head right./ SOLI INVI
CTO NK YL X C Radiate Sol standing, arm raised, holding globe. RIC 46. Near
VF, ancient mount. The NK YL X C abbreviation is puzzling for this pagan
nephew of Galerius."
...with ancient mount. Sa-i credem?
Sper ca interventia mea sa nu fie interpretata din nou de unii colegi o "coteala"
*Imaginea si informatiile despre moneda sut luate de pe net.
Intrebarea d-lui Cacuci este foarte buna:"Oare un astfel de cercel, fiind mai aparte , are pret mai ridicat decat solidus-ul in sine ca moneda?"
Eu cred ca orice modificare, fie ea si antica ii scade valoare monedei, iar respectiva moneda se transforma intr-o podoaba antica frumoasa.
As dori sa va prezint mai jos un aureus Maximinus II(a se vedea pretul)
Uitati ce afirma cei care l-au vandut si pretul:
"GOLD tetrarchic aureus aVF
$750.00
Maximinus II as Caesar, gold aureus with ancient mount, (5.93g including
mount) Nicomedia Mint, MAXIMI NVS CAESAR Laureate head right./ SOLI INVI
CTO NK YL X C Radiate Sol standing, arm raised, holding globe. RIC 46. Near
VF, ancient mount. The NK YL X C abbreviation is puzzling for this pagan
nephew of Galerius."
...with ancient mount. Sa-i credem?
Sper ca interventia mea sa nu fie interpretata din nou de unii colegi o "coteala"
*Imaginea si informatiile despre moneda sut luate de pe net.
- Fişiere ataşate
-
- Maximinus II.jpg (76.39 KiB) Vizualizat de 15646 ori