Cred ca cutia este pentru ofiter.Am gasit prin colectie 3 trei cutii identice cu cea postata de colegul boonicootza, cu piese de ofiter.boonicootza scrie:Se poate ca decoratia sa nu fi fost de la inceput in aceasta cutie, dar cutia sigur este pentru cavale sau ofiter. Si in unele cazuri, dupa cum spunea si Domnul Ciuplea, panglica se punea separat de decoratie, in pozitie orizontala, in locasul acela.gaginiuc scrie: Sigur cutia este a acestei decoratii?
Multumesc.
Cutii comandorii Ferdinand de dimensiuni diferite
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
- Fişiere ataşate
-
- 006.JPG (374.81 KiB) Vizualizat de 3217 ori
-
- 003.JPG (321.4 KiB) Vizualizat de 3217 ori
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
Domnule Iason,
Va felicit pentru frumoasele piese expuse. Cu regret va pot spune ca numarul de trei piese gasite in colectia dv. nu este un argument ca ar fi pt. ofiter.
Eu as putea gasi in colectia mea si chiar ale altor colectionari chiar mai multe insa nu numarul lor este important. De ce n-ar fi pt. cavaler? De ce n-ar fi pt. comandorie CR Doamne asa cum am mai zis, sau chiar pt. alte categorii. Observati ca piesele stau oarecum lejer in locasuri?
Sa nu uitam ca am plecat cu discutia de la doua cutii apreciate ca pt. comandorii, nu am contrazis insa mi-am exprimat o parere, iar chestiunea a ramas abandonata.
As putea spune ca materialul bibliografic in materie de faleristica existent este insuficient, unele lucrari chiar pacatuiesc iar noi trebuie sa fim cooperanti, sa invatam unii de la altii. Astept si alte pareri.
Va felicit pentru frumoasele piese expuse. Cu regret va pot spune ca numarul de trei piese gasite in colectia dv. nu este un argument ca ar fi pt. ofiter.
Eu as putea gasi in colectia mea si chiar ale altor colectionari chiar mai multe insa nu numarul lor este important. De ce n-ar fi pt. cavaler? De ce n-ar fi pt. comandorie CR Doamne asa cum am mai zis, sau chiar pt. alte categorii. Observati ca piesele stau oarecum lejer in locasuri?
Sa nu uitam ca am plecat cu discutia de la doua cutii apreciate ca pt. comandorii, nu am contrazis insa mi-am exprimat o parere, iar chestiunea a ramas abandonata.
As putea spune ca materialul bibliografic in materie de faleristica existent este insuficient, unele lucrari chiar pacatuiesc iar noi trebuie sa fim cooperanti, sa invatam unii de la altii. Astept si alte pareri.
Stimate Gaginiuc,asteptam si noi, chiar cu nerabdare sa postati cateva din piesele dvs,asa, ca sa mai spalam si noi ochii un pic..ca de de teorii si vorbe goale suntem satui!
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Domnule Iason,
Nu voi posta piese, cel putin deocamdata. Banuiesc ca, forumul nu a fost infiintat numai pt. postarea de imagini cu piese care nu totdeauna sunt ale celui care le posteaza. Daca intervetiile mele au fost teorii si vorbe goale, imi pare rau. Sigur, am remarcat ca ale dv. sunt pline de substanta, ca vorbiti si in numele altora. Am promis ca nu intru in polemica, inchei si ma retrag.
Nu voi posta piese, cel putin deocamdata. Banuiesc ca, forumul nu a fost infiintat numai pt. postarea de imagini cu piese care nu totdeauna sunt ale celui care le posteaza. Daca intervetiile mele au fost teorii si vorbe goale, imi pare rau. Sigur, am remarcat ca ale dv. sunt pline de substanta, ca vorbiti si in numele altora. Am promis ca nu intru in polemica, inchei si ma retrag.
-
Cristian Ciuplea

Etui-uri
Raspuns general, parerea mea .
Cele doua cutii prezentate de dl. M. Aurelius sunt pt. Steaua Romaniei.
In cutiile cu cruce de ofiter, Coroana Romaniei, model I, s-ar putea potrivi si un cavaler, tot modelul I.
O comandorie de doamne la C.R. nu se potriveste nici in cele ale d-lui M. Aurelius si nici in cele cu CC I ( etui albastru ).
Si nu se potriveste datorita formei si mai ales a perioadei !
Cele doua cutii prezentate de dl. M. Aurelius sunt pt. Steaua Romaniei.
In cutiile cu cruce de ofiter, Coroana Romaniei, model I, s-ar putea potrivi si un cavaler, tot modelul I.
O comandorie de doamne la C.R. nu se potriveste nici in cele ale d-lui M. Aurelius si nici in cele cu CC I ( etui albastru ).
Si nu se potriveste datorita formei si mai ales a perioadei !
Curiosity Killed The Cat !