Buna ziua,
am inceput discutia legata de monedele din poza pe care o voi atasa la monede antice initial.Am copiat discutia de acolo.Daca imi poate da cineva mai multe lamuriri raman dator.
Multumesc anticipat
As dori, daca ma poate ajuta cineva, cateva informatii legate de moneda urmatoare:ce este si cat valoreaza.Este din argint si cantareste 3,8 grame.
Multumesc.
Pentru o identificare corecta ar trebui postata si cealalta fata a monedei.
Din pozele postate pare a fi un denar republican L. Sentius 101 BC.
Multumesc foarte mult.Pun acum si cealalta fata si v-as ruga daca se poate o estimare in functie de gradul de uzura.Nu am pus prima data si cealalta fata deoarece am fotografiat mai multe monede si nu am stiut daca am respectat ordinea.O cunostiinta are cam 30 de monede pe care vrea sa le vanda si am primit de la un colectionar o oferta care mi se pare foarte mica.Puteti sa imi spune-ti o parere?
Persoana respectiva a spus ca multe sunt foarte uzate si ca ofera o medie de 15 euro pentru o moneda.
Nu tin sa le dau la pret de catalog dar nici nu sunt un incepator sa accept prima oferta.Din pacate eu colectinez doar monede romanesti pe care le cunosc foarte bine.Cele romane sunt o necunoscuta.Persoana care vrea sa le cumpere are un site pe care vinde monede care sunt in poza mea(nu ma pronunt legat de stare) cu preturi de 300-400 ron.As dori daca se poate un sfat legat de pret si eventual o modalitate de a le vinde.
Multumesc
Imi pare rau dar nu as vrea sa ma pronunt legat de pretul monedelor, iar modalitati de vanzare nu va pot spune....poate alti colegi mai experimentati va pot ajuta.
Ce pot sa va spun este ca pe langa pret si modalitatea de a le vinde ar trebui sa va preocupe si un alt aspect: autenticitatea monedelor.
Personal din pozele atasate nu ma pot pronunta daca sunt autentice sau nu.
Multumesc oricum pentru raspunsurile date.Eu nu ma pot pronunta asupra autenticitatii pentru ca nu ma pricep la astfel de monede.
Parerea mea este ca sunt autentice din mai multe motive:
1)Au fost cumparate ca argint de o persoana care cumpara argint si care le-a testat
2)Greutatile sunt 3,6:3,7:3,8:3,9 grame obtinute cu un cantar cu o zecimala
(nu le-am cantarit pe toate,oricum ar fi ridicol sa faci replica la o moneda uzata) si din cate am reusit sa observ greutatile corespund.
3)O parte sunt foarte uzate si nu sunt multe de acelasi tip cum ar fi de asteptat in cazul unor copii.
4)Persoana care a facut oferta si care se pare ca se pricepe foarte bine nu a cerut date sau poze suplimentare desi m-am oferit daca era cazul.
Astfel eu sunt 90% convins ca sunt originale dar nu pot oferi garantii.
Pretul lor este pentru mine marea enigma.
monede romane
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
-
monede romane
- Fişiere ataşate
-
- DSC00565.JPG (144.25 KiB) Vizualizat de 2913 ori
-
- DSC00565.JPG (144.25 KiB) Vizualizat de 2913 ori
-
-
Eu sunt din Bucuresti si deocamdata nu vrea sa le vand separat.
Este evident ca unele costa mai mult de 15 euro.Persoana care a facut oferta a spus ca e interesata in special de monedele in stare mai buna care sunt si mai valoroase.
Daca oferiti 15 euro si aleg eu moneda pe care o primiti putem discuta,altfel nu vand deocamdata monedele mai bune.
Este evident ca unele costa mai mult de 15 euro.Persoana care a facut oferta a spus ca e interesata in special de monedele in stare mai buna care sunt si mai valoroase.
Daca oferiti 15 euro si aleg eu moneda pe care o primiti putem discuta,altfel nu vand deocamdata monedele mai bune.