Pentru cine nu are timp ziua, dar doreste sa mai revada cate ceva dintr-un muzeu, acum are sansa sa mearga noaptea http://www.jurnalul.ro/articole/124599/ ... a-muzeelor
Aveti chiar si mijloace de transport in ajutor.
A fost si anul trecut la Palat. Dar nu toate sectiile in acelasi timp, ci au fost programate pe diverse intervale orare. Din pacate, pt partea ce ne-ar fi interesat pe noi, nu era posibila decat vizitarea sectiei de arheologie. Sectia de Istorie moderna e inchisa de vreo 3 ani. Din pacate acum e tot complexul inchis. Pt mult timp.
Ca tot venii vorba de arheologie,
* Cea de-a 42-a Sesiune Nationala de Rapoarte Arheologice - 14-17 mai - Palatul Culturii - organizator: Ministerul Culturii si Cultelor prin Complexul Muzeal National "Moldova" Iasi, in colaborare cu Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Iasi si cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi - evenimentul constituie cadrul de prezentare a tuturor rezultatelor cercetarilor arheologice efectuate pe teritoriul Romaniei in anul 2007, fiind cel mai important eveniment din acest domeniu - sursa: Ziarul de Iasi 14.05.2008
Pt.dl.Aldor si alti membrii ai forumului din Targu-Mures :
Inelul-sigilar roman de aur masiv cu camee , va fi prima oara expus la evenimentul "Noaptea Muzeelor" in seara de 14.mai 2011 , la Muzeul Judetean Mures.
"You laugh at me because I'm different, I laugh at you because you're all the same"
e superb si intr-o stare extraordinar de buna,rar vezi un inel in asa stare,zici ca acum e dat jos de pe deget...merita vazut
DACHII PREA VECHE A LOR LIMBĂ OSEBITĂ AVÂND, CUM O LĂSARĂ, CUM O LEPĂDARĂ AŞA DE TOT ŞI LUARĂ A ROMANILOR, ACEASTA NICI SĂ POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)
Foarte frumos, dar de ce noaptea ?
Ma intereseaza acest tur, insa noaptea oamenii mai si dorm, de ce au inceput intr0un mod atat de idiot cu un lucru asa de important ? Vor sa spuna povesti cu vampiri si Eminescu pe alei ?
Inredibil era introducerea acestui obiectiv in cadrul noptii muzeelor, de altfel o vizita la acest cimitir poate fi facuta in orice zi a saptamanii pe timpul zilei fara nici un fel de taxa... Pentru povesti...
L.E.: (13.05.2011 23:30) Tocmai ce am aflat ca Cimitirul Bellu detine 20% din monumentele bucurestene...
Cateva impresii de la noaptea muzeelor - Bucuresti.
Am fost mai intai la Bellu, fiindca locuiesc in apropiere. Mie mi-a placut foarte mult organizarea, aleea pricipala era marginita de lumarele rosii, puse din jumatate in jumatate de metru, care asigurau o lumina ireala (singura) pana la capela, care era deschisa. In fata acesteia, un cvartet canta muzica de secol XIX, reflectoare si o mica expozitie cu desene ale unor copii de la cateva scoli. Foarte multa lume. Totul avea un farmec deosebit, mie mi s-a parut extraordinar de frumos.
Pe urma am fost la Curtea Veche.
Am mai vizitat Muzeul Militar National, unde era extrem de multa lume, si la inceput, aerul era suficant. Nu mai vazusem muzeul de multi ani. Din fericire, la etaj unde era partea cu razboaiele mondiale, care ma interesa mai mult, lumea s-a mai rarefiat.
Ce mi-a atras atentia era ca toate decoratiile din vitrine pareau recent curatate, straluceau. Destul de frumos si interesant amenajat totul. la parter, o expozitie temporara de arme din primul razboi mondial, casti si decoratii.
In dreptul Muzeului national de Arta erau niste cozi kilometrice, evident nu am intrat.
Am mai trecul la intoarcere pe la Muzeul National de istorie a Romaniei. Nefericita ideea organizarii de targuri (gen bazar) chiar sus petreptele muzeului. Inghesuiala si tiganie.
In interior, cand am ajuns (pe la 2 fara ceva noaptea) tezaurul tocmai se inchisese, iar de lapidarium nu aveam chef. Am putut admira Coroana regala a Romaniei, expusa chiar in holul mare - o initiativa frumoasa. de altfel, aceasta coroana ar trebui sa isi gaseasca un loc permanent undeva unde sa fie pusa in valoare (ungurii au dus-o pe a lor in parlament si o pazesc cu garda de onoare).
In Lipscani, FULL. Pe strazi, in centru, lumea de pe lume, mai ceva ca la Revelion.
Mi-a placut totul, in special interesul si dorinta bucurestenilor de a vedea aceste muzee. Este o idee extrem de buna, aceasta noapte a muzeelor, si sper sa se faca in fiecare an de acum inainte - asa se tresezte interesul si se deschide gustul oamenilor pentru cultura.
Singurul minus - autobuzul special pus la dispozitie venea extrem de rar si era arhiplin. Ar fi bine de acum inainte sa circule mai multe linii RATB noaptea, asa cum se face de Revelion sau de Pasti.
Oricum, felicitari organizatorilor.
Vranceanu scrie:N-a mai fost nimeni ? Nu are nimeni nicio impresie de impartasit ?
La Tg.Mures am fost eu cu niste amici si a fost chiar interesanta experianta.Am vizitat undeva la orele amiezii expozitia de la Cetatea medievala , unde erau expuse rezultatele cercetarilor arheologice de la Porolissum si inelul-sigilar roman , apoi expozitia de arheologie de la Palatul Culturii din centru si Muzeul stiintelor naturii.Animatia era destul de mare si am inteles ca spre orele serii prezenta a fost si mai numeroasa...
"You laugh at me because I'm different, I laugh at you because you're all the same"