ulciorul nu merge de multe ori la apa...
Moderatori: Deus, Comboloi, NumisKID, PRONUMISMATICA
-
ulciorul nu merge de multe ori la apa...
http://www.editiaspeciala.com/default.a ... =6&scurt=1
pe cand asa ceva si la monetaria statului?
pe cand asa ceva si la monetaria statului?
-
Pai nu BNR este problema, ci aceia care produc probe.jan77 scrie:eu chiar apreciez persoanele care nu cumpara de la BNRsi bine fac
Insa multi le cumpara ca investitie. Daca au certificat sunt acoperiti.berserkr scrie:Din cauza asta nu am mai colectionat monedele "de colectie" batute de BNR, de fapt s-a mai discutat asta pe-aici. Mi se par facaturi...
Vorbind prin prisma pasionatului de medalii, eu asimilez o moneda care nu a circulat (de genul celora puse in vanzare de BNR) cu o decoratie care nu a fost decernata cu brevet (livrata direct de la "producator").Cred ca intelegeti ce vreau sa spun.....Automat importanta, respectiv valoarea ar trebui sa fie mai mica decat ale unor piese care au circulat sau au fost acordate pentru diverse merite (vorbesc acum la modul general).Cumpar medalii (din sistemul nou de decoratii al Romaniei) care provin direct de la monetaria statului, dar nu o sa le apreciez niciodata ca pe o decoratie care a fost decernata pentru fapte de vitejie
.

Mihai
Asa-i. Exact asa gandesc si eu mai putin ca nu am nici o atractie pentru monede care n-au circulat deloc. E un profil daca vreti mai ciudat, in sensul ca apreciez o urma de circulatie pe monedele care-mi plac. Oricum la romane nu gasesti UNC, si XF poate odata la cine stie cati ani. Urmele de circulatie (evident fara sa mearga pana la declasarea monedei) fac pentru mine parte din patina. Si prefer monede cu patina
Si ele pot constitui o investitie vlahule sa stii, dar e adevarat ca-ti cer mai mult decat emisiunile de aur noi-noute, si eu apreciez asta, in felul asta devine o relatie si nu o simpla colectare de valori.

Fiecare colectioneaza in final ce ii place, nu a spus nimeni ca probele nu isi au cumparatorii lor.Aici deja este o chestiune de gust si bineinteles ca gusturile nu se discutaExodus scrie:Uite ca ulciorul merge, si probele care stirnesc atita minie la unii isi gasesc cumparatori si colectionari printre altii, eu facind parte din aceste persoane.........imi plac probele pentru ca ma costa mai ieftin decit o piesa originala, mai ales la cele de aur pentru care nu am asa mare budget cit asi dori si pe care abia le gasesc. Aici cred ca se repeta acest topic care mai este elaborat undeva in forum din cite imi amintesc.
Numai viitorul ne va zice si revela daca aceste probe au locul lor........
''Qui vivra, vera'''

Mihai