identificare moneda
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
identificare moneda
va rog sa ma ajutati sa identific aceasta moneda si daca este permis as dori sa stiu cam ce valoare ar avea.precizez faptul ca moneda este de argint.va multumesc
- Fişiere ataşate
-
- moneda.JPG (80.29 KiB) Vizualizat de 10382 ori
-
- moneda..JPG (91.65 KiB) Vizualizat de 10382 ori
Este o drahma sau tetradrahma emisa de Alexandru al III-lea Macedon la Amphipolis (336-323 i.Hr). Ca sa fie drahma ar trebui sa aiba in jur de 4,2-4,3 grame, iar pt teradrahma ar trebui sa aiba 17-18 grame.
http://www.acsearch.info/record.html?id=36557
Nu exclud nici varianta unei imitatii barbare, avand in vedere scrisul dezaliniat si stilul putin mai grosolan.
http://www.acsearch.info/record.html?id=36557
Nu exclud nici varianta unei imitatii barbare, avand in vedere scrisul dezaliniat si stilul putin mai grosolan.
- BAIDA DORU

http://www.coinarchives.com/a/results.p ... esults=100
uitati-va pe la monedele cu numarul 40,41,42, spor la cautat. O seara buna.
Dar nu uitati un lucru, aceste preturi nu sunt din Romania, la noi sunt mult mai mici.
uitati-va pe la monedele cu numarul 40,41,42, spor la cautat. O seara buna.
Dar nu uitati un lucru, aceste preturi nu sunt din Romania, la noi sunt mult mai mici.
Cunoscandu-ti istoria iti cunosti viata.
-
mihai_a380

Mi imi pare drahma.
Ultima oară modificat 19 Oct 2012, 19:14 de către mihai_a380, modificat 1 dată în total.
bunica colegului, din pacate a murit in urma cu ceva timp.locul unde a fost gasita moneda alaturi de inca 4 diferite, il stie , asa ca nu trebuie prasit locul dar am inteles ca si detectoarele sunt interzise....deci,daca mai sunt or sa ramana acolo pentru alte generatii care or sa aiba dreptul sa caute liber cu detectorul de metale, o eventuala comoara de pe pamantul propietate personala...zic eu
sa inteleg deci ca daca nu s-a gasit niciodata nimic in zona asta,cu atat mai putin pe suprafata restransa propietate privata unde, sa zic asa intentionez sa scanez cu un detector,ar insemna ca nu este considerat ca fiind nici macar un potential sit.nu am gasit nimic sa ma documentez mai bine despre asta,n-as vrea nici dosar penal pentru o moneda care probabil nu valoreaza nici cat detectorul
se considera ca nu este sit orice teren numai dupa o descarcare arheologica . iar modalitatea prin care aceasta se face nu imi este cunoscuta. deci detectia nu este legala ( ciudat prasitul traditonal cu diverse roade este permis)( dar periegheza nu este). iar pe acel teren nici un arheolog nu are voie fara permisia in prealabil a propietarului terenului. va recomand asteptarea unor probabile legi mai permisive ca in marea britanie.
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
- PRONUMISMATICA
- Site Admin