Revista online "Colectionarul Roman" -critici, etc

Păreri, critici, sugestii, etc.

Moderator: Deus

Încuiat
dragos03

Mesaj de dragos03 »

cezarika1 scrie:Din pacate, monedele Sadagura se vad foarte slab si nu se distinge mai nimic.
Imi cer scuze pentru calitatea pozelor, ar fi trebuit sa le retusez in Photoshop dar nu am mai avut timp.

Desi nu colectionez monede, articolul domnului Jar mi s-a parut foarte interesant.
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Foarte interesant articolul despre ordinul sovietic :D - pacat ca nu s-au facut si referiri legate de pretul de piata.Am avut ocazia sa o vad la vanzare odata la pretul de 70 ron si eram curios sa stiu daca era un pret bun.
Mihai
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

Felicitari pentru noul numar !
Multe multumiri dl-ului. Jar pentru articolul Sadagura. Astept continuarea.
Eu am listat pana acum toate numerele. Multe din articolele de aici m-au scutit de sapaturi arheologice dupa informatii :D .
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

muresanhd scrie:Eu am listat pana acum toate numerele. Multe din articolele de aici m-au scutit de sapaturi arheologice dupa informatii :D .
Si eu mi-am printat toate numerele, imi place mai mult sa le pot rasfoi :) .Oricum, e genul de revista pe care eu as da banii fara sa clipesc daca ar fi la vanzare.
Mihai
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Mihai Caracotea scrie:
muresanhd scrie:Eu am listat pana acum toate numerele. Multe din articolele de aici m-au scutit de sapaturi arheologice dupa informatii :D .
Si eu mi-am printat toate numerele, imi place mai mult sa le pot rasfoi
Deci se pare ca revista a aparut deja pe hartie :)
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Sper cat mai curand sa pot sa iau si cate un autograf :wink: - asa o sa devina si mai valoroase :lol: .
Mihai
PRONUMISMATICA
Site Admin

Rog pe oricine are cunostinte prin presa locala sau doar are un pic de timp si doreste sa ne ajute, sa trimita ultimul numar al revistei la ziarele locale mai importante, sa ne facem un pic de promovare :)

Acelasi lucru o s-o facem si noi (eu si Dragos) zilele astea, dar bine-nteles ca n-o sa putem sa trimitem la toate ziarele.
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

Nu ar fi util o serie de articole despre falsurile de pe piata ?
Ma refer la monedele ce se tranzactioneaza pe la noi. Cum sa identificam un fals, principalele repere dupa care sa ne uitam la o moneda in identificare etc.
Pentru mine ca si incepator ar fi util. Nu m-am confruntat pana acum cu falsuri si nu stiu daca a-si fi in stare sa bag mana in foc pentru vreo moneda.
Stiu de topicul de pe forum, dar un articol ar condensa un pic subiectul.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Falsurile de monede romanesti moderne sint destul de rare, ele fac chiar deliciul multor colectionari. Deocamdata Romania a scapat de versiunile "made in China" sau Bulgaria, cu exceptia medievalelor si a monedelor histriene, de care fug multi de frica falsurilor (astea sint bulgaresti din cite stiu). Pentru a scrie un articol despre aceste falsuri (la medievale si Histria ma refer) trebuie sa ai acces atit la piese de muzeu pentru a studia originalele (acestea provin din desoperiri arheologice) cit si la facaturile de pe okazii sau ebay (ceea ce presupune o gramada de bani aruncati in vint), sau la "marfa" confiscata de la falsificatori - care e din cite am citi pe undeva pe net - pe la politia din Bulgaria. Cam greu...
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Administratorii site-urilor culturale vor sa atraga bani din publicitate
Ziarul Gandul | 28 noiembrie 2006

Dupa ce, timp de mai multi ani, au facut voluntariat, administratorii site-urilor literare din Romania se gandesc serios sa caute publicitate online, pentru a putea supravietui si sprijini proiectele aflate in derulare sau pe cele viitoare, avand ca argument principal cresterea continua a numarului de vizitatori ai acestor adrese web.

Peste 225 de mii de utilizatori au accesat, in ultima luna, portalul www.poezie.ro, cel mai vechi site literar din Romania, in conditiile in care audienta site-urilor culturale este in continua crestere, in cazul unora, chiar dublandu-se fata de perioada similara a anului trecut, conform trafic.ro.

Feedback-ul in real time si posibilitatea publicarii gratuite si imediate sunt principalele atuuri ale spatiului literar virtual. Dinamica site-urilor culturale este influentata, pe de o parte, de nevoile utilizatorilor, iar pe de alta, de certurile intestine ale membrilor aceleiasi pagini, care, in timp, isi fac site-uri proprii. Astfel s-au infiintat site-uri de nisa precum www.clubliterar.com, site exclusivist, cu un numar restrans de membri sau blog-ul hyperliteratura care "a aparut multumita noilor moduri de procesare a hypertextului, in special limbajul php", conform lui Marius Ianus, initiatorul acestui blog.

Pe primul loc in clasamentul numarului de utilizatori se afla www.agonia.ro, concept-mama al site-urilor poezie.ro si proza.ro. In octombrie anul acesta, numarul IP-urilor de la care a fost accesat portalul poezie.ro a crescut cu 30.000 fata de perioada similara a anului trecut ajungand la peste 225 de mii de utilizatori.

Pana acum, site-urile literare nu au atras serios publicitate, iar munca administratorilor, moderatorilor si editorilor s-a realizat prin voluntariat.

Costurile din ce in ce mai ridicate pentru asigurarea bunei functionari tehnice ori proiectele ce vizeaza infiintarea de fundatii, edituri, reviste in format clasic, ii fac pe administratori sa se gandeasca serios la posibilitatea realizarii unui profit de pe urma site-urilor lor. Daca pana acum publicitatea, sporadica, a fost de tip barter, de acum inainte este posibil sa apara si contracte serioase, avand in vedere numarul relativ mare de vizitatori.

"De-a lungul timpului au existat numeroase oferte de publicitate care au fost refuzate, pentru a pastra interfata site-ului «curata», insa, avand in vedere costurile tot mai ridicate ale intretinerii acestuia este posibil ca in ianuarie sa incepem colaborarea cu o agentie mare de publicitate", a spus Radu Herinean, initiatorul si administratorul agonia.ro.

"In plus, fondurile astfel obtinute vor fi investite pentru a sustine proiecte importante ale site-ului, cum sunt antologiile, volumele de autor, cenaclurile si festivalurile, precum si o revista literara proiectata pentru 2007", a completat administratorul agonia.ro.

Claudiu Komartin, administratorul clubliterar.com, vizeaza, si el, posibilitatea atragerii de publicitate, pentru a aduce bani celor care colaboreaza la acest site.

"In ce priveste proiectul www.clubliterar.com , ma gandesc tot mai des sa aduc in atentia membrilor sai posibilitatea de a-i extinde aria de influenta spre a-l face si mai vizibil, pentru un public in continua crestere si pentru a-l transforma, pentru acei autori care cred ca pot avea retete de succes comercial, intr-un mediu profitabil pentru scriitorul inceputului de secol XXI", a declarat Komartin pentru Mediafax.

Potrivit acestuia, dezavantajele literaturii pe net sunt date de numarul mare de veleitari care publica in acest format, motiv pentru care valoarea literara a textelor este sub medie. In plus, internetul "incurajeaza lecturile neatente si in zig-zag, defavorizarea/ devalorizarea cartii traditionale", a mai declarat Komartin.

In privinta concurentei pe care internetul o face cartilor si revistelor in format clasic, parerile sunt impartite. Marius Ianus considera ca momentan "mai pot trai impreuna, intr-un fel de concubinaj din care castiga reciproc, insa curand nu o vor mai putea face". In ultimii ani, tot mai multe reviste si-au creat variante online, reactualizate la fiecare numar iesit pe piata. Majoritatea revistelor cu site-uri pe internet prezinta numai cateva articole sau fragmente ale acestora, ca strategie de marketing, desi numarul accesarilor depaseste cu mult tirajul propriu-zis al revistei. Exista insa si reviste care apar exlusiv pe internet. Tiuk, Egophobia, Eleonardo sau Respiro sunt proiecte culturale care au ca target numai internautii interesati de cultura. (Mediafax)

Mi se pare o situatie similara :wink: .
Mihai
banivechi

Mesaj de banivechi »

Aproape. Diferenta ar fi ca la ora actuala "Colectionarului Roman" nu ii corespunde pe piata o alta revista (tiparita sau on-line) caruia sa-i faca concurenta. Nisa aceasta e goala, depinde de noi sa profitam de oportunitate sa o umplem. A nu avea concurenta e o sansa rara.
Cum am discutat unii dintre noi la Brasov, aceasta situatie nu se stie cit va dura. Motivul?
Incercati sa intrati pe www.banivechi.ro (m-am hotarit eu cind era prea tirziu sa cumpar domeniul) si o sa vedeti al cui e acum acest domeniu. Miroase a Etno Tv... :evil:
Probabil ca respectivul magnat media are ceva in cap si pe tema asta. Caz in care avem de ales: ne lasam inghititi/platiti de S.P. sau incercam sa rezistam independenti.
Asta e o tema de casa pentru vacanta... un raspuns eu unul n-am reusit sa gasesc de ceva timp incoace.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Probabil ca respectivul magnat media are ceva in cap si pe tema asta.
Asa este.
Domnul S.P. este si el colectionar si are o colectie impresionanta de monede/bancnote/timbre romanesti. Or avea si altele, dar eu despre acestea am cunostinta. Oricum, el patroneaza si revista 'Antic Art', deci de ce sa nu fie loc si de o revista pe teme numismatice in colectia de publicatii pe care le patroneaza. Ca n-a cumparat banivechi.ro degeaba, de asta puteti sa fiti siguri.
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

Problema este ca pentru a edita o revista iti trebuie bani si logistica. Tipul acesta de revista are avantaje si dezavantaje.
Este o revista specializata, singura in momentul de fata, dar are un public limitat. In concluzie nu poate sa se sustina singura (prin tiraj).
Genul acesta de revista nu-l poti tipari alb - negru, deci va fi relativ scumpa. Stiu, multi din noi ar da banii pe ea, dar nu ar da chiar toti pasionatii.
Bun si in primul rand trebuie firma, personal, echipamente, sediu.
Publicitate, marketing etc.
dorelb

Mesaj de dorelb »

Pentru toate acestea ne trebuie un mecena. SP este potrivit. De fapt, noi ce ne dorim in definitiv? Dezvoltarea fenomenului numismatic, nu?. In jurul CR s-a configurat un colectiv de redactie (poate ca nu ar fi gresit daca in CR s-ar trece si o casuta redactionala, ar da poate mai multa prestanta publicatiei noastre, imi permit sa-i spun astfel si sper ca nu supar pe cei doi initiatori) care ar putea fi baza noii redactii pentru o revista pe hirtie. Cred ca nu ar fi gresit sa venim noi in intimpinarea lui SP cu propunerea unei astfel de reviste, chiar prezentind numerele din CR aparute pina acum. Ce ziceti?
banivechi

Mesaj de banivechi »

Pentru asa ceva ne trebuie intii un plan de afaceri. Nimeni nu va intra orbeste nici macar cu un leu vechi fara a avea o perspectiva de cistig. Un studiu de caz e simplu de prezentat: exista colectionari (deci o piata) si nici o publicatie (deci o oportunitate). Ce e mai greu de demonstrat e viabilitatea unei asemenea afaceri. Noi toti stim ca daca in toata lumea exista (si probabil prospera) atit numismatica cit si publicatiile, ar fi logic ca acest lucru sa fie valabil si in Romania. Dar trebuie convinsi si altii de axioma asta...
Încuiat