Emisiuni BNR in 2010
-
KLARK
Pai daca au emis 5000 bucati, la 10 ron / piesa, cred ca vor fi mult timp pe piata. Statistic, am inteles ca sunt 10.000 de colectionari in Romania, deci cel putin o parte din ei vor avea in clasor moneda.sorin70 scrie:Mai erau monedele proof la BNR ?
Oare intr-o saptamana mai am sanse sa mai gasesc ?
Acum, intreb si eu ca tiganul, bancnote de 1 si 5 lei 2010 aveti
Pecunia non olet.
Vreun sfert probabil... avand in vedere ca mai nimeni nu ia doar cate un singur exemplar... Media pare sa fie de 2 piese/persoana.amonra scrie:Pai daca au emis 5000 bucati, la 10 ron / piesa, cred ca vor fi mult timp pe piata. Statistic, am inteles ca sunt 10.000 de colectionari in Romania, deci cel putin o parte din ei vor avea in clasor moneda.sorin70 scrie:Mai erau monedele proof la BNR ?
Oare intr-o saptamana mai am sanse sa mai gasesc ?
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
-
moderator1
-
moderator1
Mi-am amintit de moneda cu eclipsa de 500 lei, parca nu a avut succes in circulatie. Sper ca aceasta moneda sa o vad mai mult timp prin buzunar. Oricum este o initiativa buna si imi da sperante ca monedele euro din viitor, daca le mai introducem, nu vor avea stema Romaniei pe revers. Prefer ceva gen monedele Italiei sau Greciei.
Nu a avut success,a dica nu a circulat pentru ca a fost oprita de colectionari.
vedeti alt motiv?
vedeti alt motiv?
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
-
moderator1
Nu conteaza motivul. As dori sa fie mai des intalnite aceste monede de 50 de bani. Monedele de 500 lei eclipsa, daca imi amintesc eu bine cred ca de vreo 4-5 ori am primit rest atunci la cumparaturi.picard scrie:Nu a avut success,a dica nu a circulat pentru ca a fost oprita de colectionari.
vedeti alt motiv?
Exista diferente intre cele doua monede nu doar de tehnica de batere: moneda de circulatie are av/rv medalie iar cea proof la 180 grade...
De unde e statistica asta? Sunt tare curios de unde au scos astia 10.000 colectionari, poate toti colectionarii de obiecte...amonra scrie:Statistic, am inteles ca sunt 10.000 de colectionari in Romania, deci cel putin o parte din ei vor avea in clasor moneda.
Moneda aia a avut destul succes daca imi amintesc bine, chiar se gasea, doar ca era in tiraj mai mic decat celelalte emisiuni. Chiar se gasea.moderator1 scrie:Mi-am amintit de moneda cu eclipsa de 500 lei, parca nu a avut succes in circulatie.
Abia cand s-a anuntat scoaterea din circulatie au inceput ca acelea sa fie pastrate.picard scrie:Nu a avut success,a dica nu a circulat pentru ca a fost oprita de colectionari.
vedeti alt motiv?
Interesant...vlahul scrie:Exista diferente intre cele doua monede nu doar de tehnica de batere: moneda de circulatie are av/rv medalie iar cea proof la 180 grade...
- moneda de circulatie - av/rv medalie
- moneda proof vanduta individual - av/rv 180 grade
- moneda proof din setul din monetarie - av/rv medalie
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)