Info Carniol Fiul
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
Info Carniol Fiul
Poate cineva sa-mi ofere niste informatii (an nastere, an deces, etc) despre gravorul Carniol fiul?
-
Cristian Ciuplea

-
Cristian Ciuplea

-
Cristian Ciuplea

Gasesc ca folosirea unor termeni impamintaniti in Romania, referitori la ordine sau decoratii, a fost o mare greseala.
Piesa prezentata , prin dorinta d-lui sathor, are un potential mult peste nivelul unei insigne !
Nu numai prin marimea si materialul din care este confectionata, dar mai ales
datorita faptului ca are o alta poveste de povestit decit o insigna banala de pionier sau a campionatelor de gimnastica, cred ca merita, in cazul cind rubrica trebuia neaparat schimbata, sa fie trecuta undeva la ORDINE si DECORATII.
Nu tot ce are ac, mai gros sau mai subtire, trebuie degradat ca insigna.
Ma gindesc aici si la cuvintul "PLACA ", iarasi foarte curent in faleristica romana.
Ce placa, de mormint ?
Termeni foarte interesanti gasim si in numismatica, aici fiind vorba de "HORA"!?!?
Personal nu cunosc o moneda romaneasca cu motivul "hora ".
Poate ca va urma totusi si una in proof, made by BNR, poate !
Piesa prezentata , prin dorinta d-lui sathor, are un potential mult peste nivelul unei insigne !
Nu numai prin marimea si materialul din care este confectionata, dar mai ales
datorita faptului ca are o alta poveste de povestit decit o insigna banala de pionier sau a campionatelor de gimnastica, cred ca merita, in cazul cind rubrica trebuia neaparat schimbata, sa fie trecuta undeva la ORDINE si DECORATII.
Nu tot ce are ac, mai gros sau mai subtire, trebuie degradat ca insigna.
Ma gindesc aici si la cuvintul "PLACA ", iarasi foarte curent in faleristica romana.
Ce placa, de mormint ?
Termeni foarte interesanti gasim si in numismatica, aici fiind vorba de "HORA"!?!?
Personal nu cunosc o moneda romaneasca cu motivul "hora ".
Poate ca va urma totusi si una in proof, made by BNR, poate !
buna ziua,
va multumesc pt. pozele postate, "insigna" are cumva dimensiunile urmatoare: 38x52mm. sau este mai mare... ori cum este o piesa deosebita,
eu personal nu am mai intalnit o piesa de genul facuta de carniol.este din argint?
din punctul meu de vedere,aceasta piesa este o insigna si e adevarat ca nu ori ce are ac este insigna sau placa dar in acest caz nu stiu cum altfel sa o numesc... insemn? deasemeni am vazut mai multe variatii ale acestei piese...o diferenta ar fi ca in monograma lui CC,ROR si tricolorul sunt emailate iar la altele pare a fi vopsit sau a avea un email f. prost ... daca cineva mai detine o piesa pt. ofiterii in rezerva si retragere si doreste sa o posteze... as fi mai mult decat incantat sa o vad dar pt.asta cred ca trebuie sa deschidem un topic nou...
felicitarile mele pt. piesa.
va multumesc,
o zi buna
va multumesc pt. pozele postate, "insigna" are cumva dimensiunile urmatoare: 38x52mm. sau este mai mare... ori cum este o piesa deosebita,
eu personal nu am mai intalnit o piesa de genul facuta de carniol.este din argint?
din punctul meu de vedere,aceasta piesa este o insigna si e adevarat ca nu ori ce are ac este insigna sau placa dar in acest caz nu stiu cum altfel sa o numesc... insemn? deasemeni am vazut mai multe variatii ale acestei piese...o diferenta ar fi ca in monograma lui CC,ROR si tricolorul sunt emailate iar la altele pare a fi vopsit sau a avea un email f. prost ... daca cineva mai detine o piesa pt. ofiterii in rezerva si retragere si doreste sa o posteze... as fi mai mult decat incantat sa o vad dar pt.asta cred ca trebuie sa deschidem un topic nou...
felicitarile mele pt. piesa.
va multumesc,
o zi buna
-
Cristian Ciuplea

- tripleseven

-
Cristian Ciuplea

Stimate d-le Tripleseven,
In stinga este o miniatura cu sistem gen " papuc ", piesa pe care n-o am.
Pe cea din dreapta, cu filet , o am, dar in acest moment nu pot sa va spun daca-i exact miniatura din poza, neavind-o cu mine.
In cazul in care piesa sau ambele va apartin, imi cer scuze pentru postare !
Nu a fost cu intentie.
Pe cea din dreapta, cu filet , o am, dar in acest moment nu pot sa va spun daca-i exact miniatura din poza, neavind-o cu mine.
Nu a fost cu intentie.
-
Cristian Ciuplea

Insemnul de la Brasov la 120 EUR a fost se pare pomana.Cristian Ciuplea scrie:Stimate d-le Tripleseven,
Nu a fost cu intentie.
Acum pe eBay s-a dat unul, probabil Ag, cu aproape 265,- EUR !