Stimati colegi,
Va solicit ajutorul pentru identificarea piesei atasate.
Are 17,3 mm ; 3,1 grame. Am pus-o si pe forumancientcoins, si un utilizator de acolo mi-a gasit una similara
http://www.forumancientcoins.com/galler ... pos=-53312
El spune ca ar fi die match chiar.
Ati intalnit astfel de piese? E corecta determinarea respectivului? Nu aveti careva ceva catalog sau documentatie ce cuprinde referinta aia: Dessewffy, No. 534, Group XXVIII (or similar) ?
identificare moneda celtica
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
identificare moneda celtica
- Fişiere ataşate
-
- celtica 2.JPG (86.34 KiB) Vizualizat de 2421 ori
Geru de spus, dar tind sa-i dau dreptate celui care spune c-ar fi o imitatie danubiana a drahmei lui Alexandru. Am mai vazut desi nu chiar la fel, batute cu o stanta degradata. Nu mi se pare imitatie celtica de republicana, pentru ca in general cele din categoria asta chiar si tocite arata asemanator cu moneda sursa, cel putin la caracteristicile geometrice. De fapt imitatorii de republicane nu cred ca aveau interesul sa foloseasca mai mult argint prin utilizarea unei stante foarte degradate. La celticele mai vechi sunt si tipuri in care una dintre fete este doar o ridicatura mai bombata.
LE: Se pare ca si Phil Davis e de aceeasi parere, deci...
LE: Se pare ca si Phil Davis e de aceeasi parere, deci...
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Mda, si eu tind sa am incredere in experienta lui Phil Davis ,care a vazut vreo doua-trei imitatii republicane la viata lui. Ce mi se pare foarte interesant e apropierea ca greutate si dimensiuni de republicanele romane. CA aspect , piesa e putin schifata (nu tare), ceea ce inclina spre origini celtice.