marcus aurelius scrie:roantichitati scrie:Domnule marcus aurelius , daca as avea o asemenea decoratie , as posta . Lucrurile care le-am afirmat le confirma fotografia pusa la dispozitie de dumneavoastra . Cunostintele mele despre decoratii sunt destul de putine
Domnule roantichitati, nu v-am cerut sa postati o piesa pe care ati avea-o dvs. ci o poza marita a unei piese despre care sustineti ca este autentica. Puteti afirma cu certitudine ca aceasta piesa este falsa ? Chiar dvs. recunoasteti ca aveti cunostinte limitate in faleristica. Doar pe baza faptului ca scutul ar avea "bavuri" si "rugozitati" ? Sunteti sigur ca nu exista un asemenea model ? Ati desfintat piesa aceasta sub toate formele. Ba ca emailul nu e cum trebuie, ba ca vulturul nu are culoarea care trebuie, ba ca anul este asimetric (!?!), ba ca penele nu au continuitate si sa nu uit, desigur de porozitati. Ulterior ati renuntat sa aduceti argumente pentru acestea. Acum ati gasit bavurile si rugozitatile si argumentul ca e facuta de un tehnician dentar. Chiar nu va inteleg, ati avut ceva probleme cu vanzatorul? Vad ca are si alte piese grele de vanzare, sa fie si acestea falsuri dupa parerea dvs.? Mihai Viteazul de exemplu este mult mai falsificat decat Virtutea Aeronautica.
P.S. : Probabil tehnicianul dentar a omis sa puna cu buna stiinta email pe cununa de lauri ca sa dea o nota de autenticitate, nu ?
Domnule marcus aurelius va rog sa va controlati limbajul , nu sunteti in masura sa ma trageti de urechi , si nici eu sa ma pun la colt . Cititi bine ceeace am scris inainte de a posta aberatii punandu-mi in gura cuvinte pe care nu le-am afirmat niciodata .
1) N-am afirmat niciodata ca aceasta piesa ar fi facuta de un tehnician dentar ( dar ca are tehnica cu care o poate realiza ) si aici ma refer la piesa metalica .
2) Cititi toate posturile mele si o sa vedeti ca in toate am mentionat care sunt dubiile mele legate de piesa dar niciodata nu am spus ferm , incontestabil ca piesa e falsa . Am spus dubiile mele legate de ea si faptul ca sunt sanse mici sa fie autentica , asta este parerea mea , si nu trebuie sa va dau dumneavoastra socoteala . In cazul in care mi-as da seama ca ma insel , as spune-o fara probleme .V-am spus ca in legatura cu aripa m-am inselat , am postat , vreti sa va mai repet inca o data ? O fac : " La aripa observasem o lipsa de simetrie , dar este un element asupra caruia m-am inselat , se intalneste si la piesele autentice ".
3) N-am nimic cu vanzatorul , n-am avut nici un tranzactie cu el sau altceva , din contra cred ca e o persoana respectabila si citind primul post al meu vedeti ca din start l-am absolvit de orice intentie de inselaciune "Cred ca vanzatorul are convingerea ca e autentica ( asta nu inseamna ca nu se poate insela ) ... " . Trebuie sa ai ceva cu cineva ca sa-ti susti parerea despre o piesa ?
4) Faptul ca prezinta rugozitati si bavuri sunt dovezi clare ca a fost turnata , nu neaparat ca e si falsa , am specificat si asta "Se poate ca si cele autentice sa fie turnate " , dar din spusele domnului tripleseven , spunea ca acestea erau batute sau ambutisate . Ambutisarea este imposibila , iar baterea ar putea fi teoretic posibila doar pe un blanc prelucrat cu o anume forma si care sa fie din alama nu din bronz , pt ca bronzul e un material casant - crapa in cazul baterii !
5) Am o oarecare pregatire si experienta in ceeace priveste tehnica si prelucrarea metalelor in teorie si practica aplicata pe care ma bazez atunci cand fac anumite afirmatii spre deosebire de dumneavoastra si nu trebuie sa am nici o legatura cu decoratiile ca sa-mi dau seama de anumite operatii , de modul in care au fost facute si care pot fi amanuntele care rezulta in urma acestor operatii . In afara de asta mi-au trecut destule decoratii prim mana , iar faptul ca nu stiu despre modul cum ele erau atribuite sau care este istoria lor in discutia de fata nu este esential .
6)Sper ca aceasta "....." , sa se opreasca aici pt ca nu am nici timpul si nici dispozitia necesara pentru acest tip de dialog .
P.S N-am afirmat ca vre-un tehnician ar fi realizat-o , deci in mod clar si ultima dumneavoastra intrebare este una rautacioasa .