Ordinul Virtutea Aeronautica Ofiter

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Scrie răspuns
claudiu1988

Ordinul Virtutea Aeronautica Ofiter

Mesaj de claudiu1988 »

Aceasta piesa a aparut la vanzare pe okazii, stiu ca este o piesa foarte rara, si mai stiu ca sunt foarte multe falsuri pe piata, ce spuneti despre aceasta piesa?
Fişiere ataşate
241248101-33608-700_700.jpg
241248101-33608-700_700.jpg (86.68 KiB) Vizualizat de 23346 ori
danutz

Mesaj de danutz »

din cate vad vanzatorul garanteaza originalitatea piesei

pe viitor cand faceti referire la o piesa dati si un link

http://www.okazii.ro/catalog/37120768/O ... ol-II.html
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

La piesele rare autenticitatea este greu de stabilit doar din fotografii. In cazul de fata vanzatorul spune ca garanteaza autenticitatea si cred ca ii puteti cere mai multe informatii despre piesa. In plus, puteti face comparatii cu exemplarele ordinului din muzee. La MMN au/aveau expuse toate clasele ordinului, dar daca imi amintesc bine toate erau din domnia lui Mihai. Poate la Muzeul Aviatiei au exemplare cu spade din perioada lui Carol II?
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Parerea mea este ca atunci cand se garanteaza autenticitatea unei piese, in cazul in care exista suspiciuni, piesa poate fi returnata si banii inapoiati.
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

La "scut" bronzul are o porozitate si o culoare care nu-mi plac absolut deloc , in afara de asta nici realizarea aripii din partea dreapta (foarte neglijenta ) . Nu pot afirma cu certitudine ca e un fals , dar mie imi da un aer de "nou" . Cred ca vanzatorul are convingerea ca e autentica ( asta nu inseamna ca nu se poate insela ) ....
Cristian Ciuplea

Mesaj de Cristian Ciuplea »

Cu tot respectul pt. dl. care o vinde, dar este FAKE !
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Cristian Ciuplea scrie:Cu tot respectul pt. dl. care o vinde, dar este FAKE !
Cu tot respectul pt respectul dv, cate piese "originale" din acestea ati vazut ca sa sustineti asa ceva??? :?: :shock:
Numai asa din poza??? Daca sunteti cumva in posesia unui "original" atunci v-as fi recunoscator daca ati putea posta un scan, sa vedem si noi cum ar trebui sa arate unul!!!
Eu m-as feri sa sutin asa ceva despre o piesa pe care o vad intr-un scan destul de slab si despre care stiu sigur ca nu avem inca cu ce sa le comparam... deoarece nu exista literatura!!! :wink:
In faleristica exista si piese mai slab realizate dpdv calitativ care nu sunt falsuri!!!
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

roantichitati scrie:La "scut" bronzul are o porozitate si o culoare care nu-mi plac absolut deloc , in afara de asta nici realizarea aripii din partea dreapta (foarte neglijenta ) . Nu pot afirma cu certitudine ca e un fals , dar mie imi da un aer de "nou" . Cred ca vanzatorul are convingerea ca e autentica ( asta nu inseamna ca nu se poate insela ) ....
Sunt curios unde ati vazut porozitati, pentru ca eu nu am reusit sa le depistez. De asemenea cu ce e diferita aripa dreapta de cea stanga, sau de ce e prost executata? La culoarea aveti dreptate, nu este aceeasi culoare a metalului la vultur, insa daca ati vazut si alte exemplare originale, ar trebui sa stiti ca acest lucru inseamna autenticitate, nicidecum nu e o problema.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
Cristian Ciuplea

Mesaj de Cristian Ciuplea »

D-le Tripleseven,

nu cred ca este o rusine, cind privim cu niste ochi mai critici aceasta piesa !
Adica trebuie neaparat sa ai ordinul original in colectie, ca apoi sa te poti pronunta , este sau nu originala ?
Adica daca n-am vazut mai intii moneda orig. de 2 lei 1901, atunci nu pot sa recunosc pe cea smecherita din 1900.
Daca dam vina pe realizarea mai slaba, atunci si multe ordine Carol I sau
M. Viteazul nu-s falsuri ?
Uitati-va putin la scut si pe revers la liniile conturului penelor !
Va plac ?
Daca dl. care doreste sa vinda piesa ar avea curaj s-o bage vreo 20-25 de minute in aceton, atunci am sti mai multe.
sathor

Mesaj de sathor »

http://www.worldwar2.ro/forum/index.php?showtopic=463

acesta este un link catre o explicatie valabila si indestulatoare :D
desi colectionez de ceva vreme decoratii si insigne nu pot spune ca am vazut un original al ordinului decat la mmn. avand in vedere ceea ce se intampla in ultima vreme pe piata numismatica.... si cred ca intelegeti la ce ma refer....bazandu-ma pe experienta acumulata in acesti ani si mai ales ca eu am mai vazut piesa asta undeva intr-o licitatie ...nu-mi aduc aminte exact unde dar piesa imi e familiara cumva,cred ca de pe e-bay, sunt tentat sa cred ca este o replica timpurie pt colectionarii din afara tarii.nu vreau sa acuz vanzatorul de rea intentie sau ...ceva de genul...suntem inca intr-o tara libera :lol: si fiecare poate spune ce doreste despre ce doreste.spun aceste lucruri pt. ca noi fiind sub cortina...era destul de greu sa ai acces la asemenea piese asa ca au aparut replicile si fiind putine informatii despre ele ... au aparut inadvertentele pe care le vedem azi ...
asdar fiecare poate trage propriile concluzii despre autenticitatea piesei.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Cristian Ciuplea scrie:D-le Tripleseven,

nu cred ca este o rusine, cind privim cu niste ochi mai critici aceasta piesa !
Adica trebuie neaparat sa ai ordinul original in colectie, ca apoi sa te poti pronunta , este sau nu originala ?
Adica daca n-am vazut mai intii moneda orig. de 2 lei 1901, atunci nu pot sa recunosc pe cea smecherita din 1900.
Daca dam vina pe realizarea mai slaba, atunci si multe ordine Carol I sau
M. Viteazul nu-s falsuri ?
Uitati-va putin la scut si pe revers la liniile conturului penelor !
Va plac ?
Daca dl. care doreste sa vinda piesa ar avea curaj s-o bage vreo 20-25 de minute in aceton, atunci am sti mai multe.
:D
Intr-adevar, falsuri au aparut multe in ultima perioada si de aceea ar trebui sa fim atenti cand este oferita la vanzare o piesa despre care se stie ca este extrem de rara. Ideea este ca nu prea este corect sa dam verdictul de fals numai privind un scan de caliate slaba.
Aveti dreptate cand pomeniti de ordinele Carol si Mihai Viteazul care au aparut in ultima vreme, dar ceea ce priveste aceste ordine, avem piese cu care putem sa le comparam. Din pacate ofiterii de VA model C2 sunt piese foarte rare si nu tin minte sa fi vazut o piesa similara intr-o carte despre decoratile romanesti. Nici in muzee nu prea exista. La Muzeul Aviatiei am vazut un Comandor dar fara spade.
Varianta cu acetona este o idee buna, pt ca daca piesa este originala, emailul nu ar avea voie sa se deterioreze! Cunosc un cavaler Ferdinand , oferit intr-o licitatie din Hamburg care a inceput sa faca bule pe suprafata emailata la contactul cu acetona !
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

marcus aurelius scrie:
roantichitati scrie:La "scut" bronzul are o porozitate si o culoare care nu-mi plac absolut deloc , in afara de asta nici realizarea aripii din partea dreapta (foarte neglijenta ) . Nu pot afirma cu certitudine ca e un fals , dar mie imi da un aer de "nou" . Cred ca vanzatorul are convingerea ca e autentica ( asta nu inseamna ca nu se poate insela ) ....
Sunt curios unde ati vazut porozitati, pentru ca eu nu am reusit sa le depistez. De asemenea cu ce e diferita aripa dreapta de cea stanga, sau de ce e prost executata? La culoarea aveti dreptate, nu este aceeasi culoare a metalului la vultur, insa daca ati vazut si alte exemplare originale, ar trebui sa stiti ca acest lucru inseamna autenticitate, nicidecum nu e o problema.
Uitati-va la fotografia de pe okazii (care areo rezolutie buna ) nu la aceasta de pe site si o sa vedeti o rugozitate pronuntata a metalului ( in special la scut ) . Modul in care a fost turnata piesa nu este unul de foarte mare finete , si am observat lucrul asta la toate detaliile ( liniile aripilor nu sunt continue , cifra 1930 de asemeni nu are o simetrie perfecta ...toate acestea sunt cauze ale unei turnari slabe cu suprafata care prezinta rugozitate mare si care se observa si acolo unde metalul formeaza contururi si delimitari ale emailului ) in special pe "revers" (nu stiu daca se foloseste cuvantul si la decoratii) . La aripa observasem o lipsa de simetrie , dar este un element asupra caruia m-am inselat , se intalneste si la piesele autentice . Exista si realizari mai slabe la decoratii e adevarat , dar mai slab realizate artistic , aceasta este mai slab realizata din punct de vedere tehnic , ceeace pentru o decoratie care are aceasta importanta , si avand in vedere ca se lucreaza cu o finete a unui bijutier , este cel putin neobisnuit . Comparati piesa cu cea de mai jos si o sa vedeti diferenta .

http://www.cieldegloire.com/decorations_08.php
Fişiere ataşate
Carol.jpg
Carol.jpg (96.57 KiB) Vizualizat de 23068 ori
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Din cate am vazut, exista doua tipuri de V.A. ofiter Carol II. Unul cu garda lipita, cel ce este de vanzare si unul cu garda dezlipita, cel ce l-ati postat. Asta nu inseamna ca doar unul din cele doua este original.Ambele sunt originale. Cat despre ceea ce vi se pare a fi lipsa de finete sau de turnare, va asigur ca nu este catusi de putin asa. Am vazut exemplarul in cauza si nici vorba de porozitati sau de ... simetria cifrelor. Sunt chiar curios cum de ati ajuns la concluzia ca cifrele nu sunt simetrice.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Diferenta de calitate exista la decoratii !!!
Cei care aveau bani isi comandau piesele la un bijutier cu renume iar cei care nu aveau atatia bani se multumeau cu piesa primita la decorare sau isi comandau o piesa mai ieftina la un ceaprazar.
Exista cataloage, mai ales la decoratiile germane,in care sunt prezentate insigne si decoratii de acelasi tip dar la preturi diferite. Cataloage similare gasiti si pt uniforme,sabii,stilete,ledunci ...samd

Din cate stiu,corpul decoratiei era stantat si nu turnat! Poate primele modele executate la Paris si Viena sa fi fost turnate dar piesele din perioada lui C2 sigur au fost stantate/batute ! Numai o parte din placi sunt executate manual,asta din cauza briliantarii.
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

marcus aurelius scrie:Din cate am vazut, exista doua tipuri de V.A. ofiter Carol II. Unul cu garda lipita, cel ce este de vanzare si unul cu garda dezlipita, cel ce l-ati postat. Asta nu inseamna ca doar unul din cele doua este original.Ambele sunt originale. Cat despre ceea ce vi se pare a fi lipsa de finete sau de turnare, va asigur ca nu este catusi de putin asa. Am vazut exemplarul in cauza si nici vorba de porozitati sau de ... simetria cifrelor. Sunt chiar curios cum de ati ajuns la concluzia ca cifrele nu sunt simetrice.
Domnule marcus aurelius , ceea ce eu am afirmat a remarcat si
a punctat la ultimul post si domnul Cristian Ciuplea intr-o alta formulare " Uitati-va putin la scut si pe revers la liniile conturului penelor ! Va plac ? ".
Fotografia care am postat-o ulterior , era pentru comparatie unde puteti sa vedeti cum ar trebui sa arate contururile , forma , suprafata si culoarea metalului .
Fişiere ataşate
virtutea.macro.jpg
virtutea.macro.jpg (21.14 KiB) Vizualizat de 22978 ori
Scrie răspuns