1000 lei mai 1991
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
1000 lei mai 1991
există bancnota de 1000 lei emisa in mai 1991?, eu o stiu dec\t pe cea din septembrie si cea de 1000 emisa in mai dar 1993. daca exista poate pune cineva o poza cu ea?
Divide et impera
Am luat poza de pe okazii
- Fişiere ataşate
-
- 20232880-1-500_500.jpg (24.05 KiB) Vizualizat de 11432 ori
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
*
*
Observati diferenta, in locul stemei Romaniei apare simbolul masonic.
- Fişiere ataşate
-
- 234132431412.jpg (32.88 KiB) Vizualizat de 11429 ori
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
*
*
*
-
cristoph
Si care e "simbolul masonic" pana la urma ?
Nu stiu cine a scos goggoritza asta si acum tot aud "initiati" care cer bancnote "nu d-alea cu stema, ci cu simbol masonic".
Deoarece pana la acea data nu aveam stema, BNR a ales simboluri din folclor si arta populara.
In mod special, pe bancnota de 5000 lei cu Avram Iancu "simbolul masonic" consta intr0un denar roman ( sper sa nu ma insel ) ce reprezenta Dacia Felix flancata de simbolurile celor 2 legiuni romane stationate in Dacia - respsectiv leul si acvila.
Nu stiu cine a scos goggoritza asta si acum tot aud "initiati" care cer bancnote "nu d-alea cu stema, ci cu simbol masonic".
Deoarece pana la acea data nu aveam stema, BNR a ales simboluri din folclor si arta populara.
In mod special, pe bancnota de 5000 lei cu Avram Iancu "simbolul masonic" consta intr0un denar roman ( sper sa nu ma insel ) ce reprezenta Dacia Felix flancata de simbolurile celor 2 legiuni romane stationate in Dacia - respsectiv leul si acvila.
Pecunia non olet.
Intradevar am inteles eu gresit. Nu cred ca exista aceasta emisiune, probabil ceva greseala de tiparire a celor de la ZC.
*
*
*
*
Pai domnule Amonra....stiti si "initiatii" trebuie sa invete ......sau nu?....oricum imi scot palaria in fata dumneavoastra , eu si alti colegi de pe forum...nu am stiut ca v-ati nascut invatat!amonra scrie:Si care e "simbolul masonic" pana la urma ?
.
Imi cer scuze pentru acest comentariu , poate nu isi are locul ,dar nu este prima postare "rautacioasa" sa zic asa la adresa initiatilor.
Numai bine !
Nu trebuie sa va scoateti palaria pentru ca nu sunt expert in nimic.
Pur si simplu ma supara cand cinvea care se doreste interesant emite o gogoasa si apoi restul o perpetueaza.
Si inca ma mai supara sa fie luate in derizoriu simbolurile natiei mele si sa fie confundate cu niste maimutareli mistice masonice.
Nu sunt invatat, si recunosc, acum un an cand am luat din clasor bancnota de 5000 de lei in mana am ramas uimit de cata simbolistica era in ea. Am pus frumos mana pe Google ( e singurul mod in care ma pot documenta la servici ) si pana la urma am gasit ce inseamna acele simboluri "masonice".
Daca eu pot, poate oricine, nu ?
Pur si simplu ma supara cand cinvea care se doreste interesant emite o gogoasa si apoi restul o perpetueaza.
Si inca ma mai supara sa fie luate in derizoriu simbolurile natiei mele si sa fie confundate cu niste maimutareli mistice masonice.
Nu sunt invatat, si recunosc, acum un an cand am luat din clasor bancnota de 5000 de lei in mana am ramas uimit de cata simbolistica era in ea. Am pus frumos mana pe Google ( e singurul mod in care ma pot documenta la servici ) si pana la urma am gasit ce inseamna acele simboluri "masonice".
Daca eu pot, poate oricine, nu ?
Pecunia non olet.