Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati daca se poate cu 2 lucruri :
sa identific o moneda greceasca (prima poza) - 3.2 gr
si cotatia de catalog pentru o a doua moneda - o tetradrahma greceasca 16.8 gr aprox 3.1 diametru , curbata(probabil in momentul baterii)(poza 2).
Monedele nu sunt de vanzare deocamdata, as vrea doar o mana de ajutor pentru ca din pacate nu am nici un catalog de monede grecesti antice si nici un foarte bun cunoscator nu sunt. Daca are cineva un catalog de vanzare chiar si in format digital , sunt dispus sa-l cumpar.
Multumesc frumos
Cristian Amariei
Tetradrahma Thasos
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Tetradrahma Thasos
"No eternal reward will forgive us now for wasting the dawn"
poze
imi cer scuze dar nu am reusit sa le adaug direct - pot fi gasite folosind acest link :
http://picasaweb.google.com/amariei.cristi/MonedeGrecia#
http://picasaweb.google.com/amariei.cristi/MonedeGrecia#
In prima poza apare tetradrahma Thasos. Cealalta este o drahma Dyrrachium. Valori de catalog la astea, poate numai din cataloage vechi, dar e mai sugestiv sa va uitati cand apar pe okazii cam cu ce preturi se dau. Un Thasos (daca este autentic - nu imi dau seama din poze) stiu ca se da intre 250-300 de lei (in stare buna se cere 100 de euro) iar o drahma in genul celei a dvs intre 60-80 lei. Preturile sunt strict informative. Ca o sugestie, mai bune sunt cataloagele de licitatie sau siturile indicate in sectiunea de linkuri. Acolo gasiti cateva situri bune. Catalog cu preturi ar fi "Greek coins and their values" al lui David R Sear dar e atat de vechi incat preturile de acolo nu va ajuta iar dintre tipuri lipsesc foarte multe. E complicata problema la antice, nu exista un singur catalog (si nici nu va exista vreodata din cauza numarului urias de emisiuni si tipuri).
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Multumesc frumos - un raspuns care ma ajuta . O sa incerc sa fac rost de Sear.berserkr scrie:In prima poza apare tetradrahma Thasos. Cealalta este o drahma Dyrrachium. Valori de catalog la astea, poate numai din cataloage vechi, dar e mai sugestiv sa va uitati cand apar pe okazii cam cu ce preturi se dau. Un Thasos (daca este autentic - nu imi dau seama din poze) stiu ca se da intre 250-300 de lei (in stare buna se cere 100 de euro) iar o drahma in genul celei a dvs intre 60-80 lei. Preturile sunt strict informative. Ca o sugestie, mai bune sunt cataloagele de licitatie sau siturile indicate in sectiunea de linkuri. Acolo gasiti cateva situri bune. Catalog cu preturi ar fi "Greek coins and their values" al lui David R Sear dar e atat de vechi incat preturile de acolo nu va ajuta iar dintre tipuri lipsesc foarte multe. E complicata problema la antice, nu exista un singur catalog (si nici nu va exista vreodata din cauza numarului urias de emisiuni si tipuri).
Numai bine,