Preturi informative ???

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Încuiat
diliuspius

Preturi informative ???

Mesaj de diliuspius »

Cineva ma poate informa si pe mine despre preturile reale, nu ireale, ale bancnotelor de 100 lei inception cu anul 1912 pana 1940 in starile bune sau acceptabile
ma rever la preturile din punctul de vedere al unui cumparator nu al unui vanzator, cu tot respectul pt vanzatori dar multi nu au idee despre numismatica si incarca preturile dupa cum cred ei ca-si scot profitul
cand cer un pret ma gandesc mai intai daca eu as da pe ea atat in cazul in care as vrea s-o cumpar.

mai sunt vanzatori cu putina experienta care fac cataloage cu preturi incluse, preturile fiind cele care le gandesc ei ca sunt bune

pe mine ma intereseaza una din fiecare model si din fiecare perioada a regilor si binenteles varianta de an care este cea mai accesibila, m-am saturat de: aaa anul 1922 e super rara asta face 150 euro;.....
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

diliuspius

Mesaj de diliuspius »

preturile presupun ca sunt in lei
si asa sunt destul de exagerate, cu tot respectul, eu caut preturi de cumparare reala, am urmarit si la alte bancnote si la valoarea de 20 lei deja sunt comentarii in privinta preturilor

am mai facut o comparatie cu okazii si spre surprinderea mea am gasit pe okazii mai efitine
consider ca aceste preturi sunt facute in de un vanzator nicidecum de cumparator

oricum mersi pt informatie
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

eu v-am dat un indiciu nu am spus ca sunt preturile de pe piata
urmariti licitatiile de pe okazii si vedeti la ce cifre se vand piesele
nu o sa gasiti preturi batute in cuie
diliuspius

Mesaj de diliuspius »

m-a cam derutat indiciul dat, presupun ca daca un incepator vede aceste preturi se descurajaza si se lasa
eu urmaresc de f mult timp pe okazii, ebay, delcampe si altele mai putin cunoscute,
pretul de la o licitatie este pretul cumparatorului si in baza asta as face un catalog de bancnote, deoarece cu cat mai mari sunt preturile postate cu atat mai mult se incurajaza comerciantii sa le urce.
poate este o parere gresita a mea, dar din punctul de vedere a unui colectionar cumparator m-am cam saturat de comerciantii care profita de noi si catalogheaza totul la astronomie.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Vad ca exista o tendinta de a devia aceasta sectiune exclusiv spre preturi. Vreau sa reamintesc celor care au uitat, ca aici scopul este identificarea si consecutiv indicatia unui pret informativ. Nu discutii despre preturile pieselor cunoscute. Data viitoare sterg topicul fara avertisment. Multumesc!
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

diliuspius scrie:preturile presupun ca sunt in lei
si asa sunt destul de exagerate, cu tot respectul, eu caut preturi de cumparare reala, am urmarit si la alte bancnote si la valoarea de 20 lei deja sunt comentarii in privinta preturilor

am mai facut o comparatie cu okazii si spre surprinderea mea am gasit pe okazii mai efitine
consider ca aceste preturi sunt facute in de un vanzator nicidecum de cumparator

oricum mersi pt informatie
Acum o sa fiu offtopic, dar trebuie sa intru in discutie, pentru ca se vorbeste despre preturile din lista pe care am realizat-o. As fi interesat sa stiu care dintre ele vi se pare nereala, exagerata, peste pretul de piata. Si daca acum sunteti in cautare de "preturi de cumparare reala", atunci de unde stiti ca cele de pe site nu sunt aprox. reale?
diliuspius

Mesaj de diliuspius »

Imi pare rau, ca este vorba despre pagina dv. insa aste este realitatea
am facut comparatie cu preturile de la okazii si dupa cum se stie preturile de pe okazii sunt putin exagerate
am avut surprinderea sa gasesc bancnote mai eftine pe okazii decat in lista dv.

daca aruncati o privire la 20 lei, deja sunt postate 2 comentarii despre preturi, nu de mine, doar am vazut si eu

eu si in momantul de fata urmaresc cateva licitatii pe okazii si pe ebay si am pierdut o bancnota de 100 lei 1917 starea VF pentru cativa centi, s-a dat cu 72,54 euro
http://cgi.ebay.es/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0435026269

eu consider ca sunt exagerate deoarece pot descuraja multi colectionari sa mai inceapa sa colectioneze si daca ati face un sondaj pe forum despre cine ar plati preturile acelea, sunt sigur ca 97% ar vota negativ,

oricum eu nu va critic fiecare pune dupa cum crede important este ca puneti, acum 10 ani nu exista mai nimic informativ

numai bine
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

"Pretul de piata" este o medie a preturilor la care se poate achizitiona piesa respectiva. Intotdeauna o sa gasiti si piese pe care sa le cumparati sub pretul de catalog, despre orice catalog sa fie vorba. Pe noua versiune a siteului o sa fie salvate preturi si imagini din cam toate licitatiile de pe ebay unde apar monede si bancnote romanesti.
La mine nu se deschide imaginea de la bancnota de 100 lei pe care ati dat-o ca un exemplu. Daca o aveti salvata o puteti incarca pe noul site, si mentiona pretul la care s-a vandut.
diliuspius

Mesaj de diliuspius »

nici la mine nu mai apare imaginea, dar mai am la urmarire altele si am sa le pastrez impreuna cu pretul final
ar fi o placere sa pot colabora cu ceva
cirligb

Mesaj de cirligb »

La majoritatea bancnotelor din lista facuta de dl Aldor preturile sunt deja sub pretul pietei (sau pret apropiat de realitate), si aici ma refer la pretul de targ unde mai poti negocia, si mai mult ca sigur iei sub pretul site-ului okazii.

De aceea este o lista ideala pentru orientare : orice achizitie sub preturile listate pe versiunea beta se poate considera un targ bun.

M-am referit la majoritatea pentru ca nu toate bancnotele au fost in aria mea de interes, referindu-ma doar la piesele studiate.

Pe okazii este o bancnota 100 lei 1917 22 iunie si se cere pe ea 500 lei; de mentionat ca nu este VF, stare in care este trecuta la pretul de 700 lei in catalogul Dl Aldor.
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

eu personal fac referinta la catalogul pus la dispozitie de domnul aldor si am vazut ca cu o marja de + sau - 10 _ 15 % preturile sunt cele de pe piata. nu vorbesc de anumite piese cu preturi balonate care apar pe okazii si care stau mult si bine. si dupa cum se stie numismatica este o pasiune destul de costisitoare...
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Din aceasta cauza am decis ca nu se permit discutii exclusive de pret. Pe forum sunt enorm de multi incepatori care nu inteleg cum e pretul in numismatica si iau drept lege diferite preturi fixe. Aldor desi a spus clar ca pe site e o medie vad ca e chestionat. Ii rog pe cei care cred mai mult in Krause sa se ia dupa acel catalog. Dupa ce ca nu numai Aldor dar si altii s-au obosit sa calculeze un pret mediu, vad ca nu foloseste tuturor. Si eu am fost incepator si n-am inteles, dar macar n-am contrazis niciun numismat experimentat. Inca odata si gata: obiectele numismatice nu au pret fix, nu-s rosii in piata, sunt obiecte pe care cineva e dispus sa plateasca x sau y lei si atat. Cand cineva care se chinuie sa scoata un catalog calculand preturile reale oferite pe o perioada anume, platite pentru acele piese este contrazis, nu exista nicio procedura prin care sa dovedesti ca exista un pret fix, stabilit de o autoritate unanim recunoscuta (nu exista asa ceva). Pretul in realitate este mediu, orientativ iar mediu insemna ceva matematic. Din acest moment acest topic este inchis. Daca vreti sa stiti puneti mana pe carte.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Încuiat