Stire din ziar - vioara stradivarius

Istorie, arheologie, antichitate, evul mediu, muzee, etc.

Moderatori: Deus, Adam25

Scrie răspuns
dorelb

Stire din ziar - vioara stradivarius

Mesaj de dorelb »

cititi si va minunati http://www.ziaruldeiasi.ro/regional/vas ... usi~ni5gng

[admin edit - Am facut un topic nou din discutie pentr ca era putin offtopic acolo unde era]
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nu inteleg nimic din articol. Odata vioara era de patrimoniu, dar nu se stia daca e autentica. Aici e tragi-comic. A doua oara e cercetat pentru introducere de bunuri ale altui patrimoniu Deci nu mai era in patrimoniul nostru, era in alt patrimoniu, dar tot nu se stia daca e originala, ba chiar sansele sunt mici.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
flaviu

Mesaj de flaviu »

Pe mine nu ma mai surprinde un fapt ca acesta,mai curand m-ar frapa sa vad niste profesinisti atat din politie cat si din presa,inca vad zbirul incult si pupincuristul mediocru de la ziarul local
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Oricum suntem offtopic. Era vorba despre monede antice in subiect :)
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
dorelb

Mesaj de dorelb »

berserkr scrie:Nu inteleg nimic din articol. A doua oara e cercetat pentru introducere de bunuri ale altui patrimoniu Deci nu mai era in patrimoniul nostru, era in alt patrimoniu, dar tot nu se stia daca e originala, ba chiar sansele sunt mici.
Obiectele din alt patrimoniu sunt niste monede spaniole de secol 19 pe care respectivul le-ar fi adus cu el din Spania, si vezi doamne, nu ai voie sa detii, comercializezi obiecte din alt patrimoniu.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Am inteles asta dar vad ca a fost retinut pentru cu totul altceva decat "bomba" din articol, asta ca sa nu mai vorbim de interpretarea eronata a conceptului "de patrimoniu". Dar s-a mai vorbit despre asta. Nu are sens sa mai comentam, nu putem decat sa ne miram si sa speram in mai bine. Ca mai rau se poate intotdeauna.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

berserkr - Sa nu ne mai miram degeaba ca oameni ca si Caragiale, Brancusi, Coanda, Eliade, etc, au ales sa traiasca in exil. La noi romanii, totul are o alta valenta decat in restul lumii civilizate. Daca la nemti, englezi, olandezi, francezi, austrieci poti sa vinzi si sa cumperi obiecte de o valoare inestimabila (nu gunoaie) fara nici o problema, la noi pentru chilotii lui Averescu (Dumnezeu sa-l odihneasca) faci puscarie. Bine ca aia care intra cu buldozerele in site-uri se plimba linistiti in Porche Cayenne sau in mai stiu eu ce. Caragiale (spiritul) cred ca si acum se amuza de idiotia din Romania.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Vioara scoasa la vanzare de Emil Vacarescu poarta inscriptia "Antonius Stradivarius Cremonensis", anul de fabricatie 1713.
Daca pui pe o vrabie un sticker pe care scrie "vultur", asta inseamna ca ea devine vultur? Eu unul am vazut mai multe astfel de viori, care aveau atasate o mica hartiuta inauntru in cutie (vizibila prin acele orificii), pe care scria acelasi lucru: "Antonius Stradivarius Cremonensis 17xx". Prima am vazut-o la tara acum vreo 20 de ani la un cetatean rrom, care incerca sa-l convinga pe un vecin s-o cumpere cu 100 lei. "Uite dom-le, e Stradivarius, stii ce valoroasa e??" De atunci am mai vazut vreo doua in piata de vechituri, la bunicul unui coleg de scoala, fiecare cu aceeasi hartiuta.

Dupa aceste viori s-au facut foarte multe copii in toate timpurile. In unele pe aceea hartiuta din interior scrie clar "copy..", dar pe altele scrie cam tot aia "STRADIVARIUS CREMONENFIS FACIEBAT ANNO..." Faceti o cautare pe ebay si o sa gasiti destule.

O fi cumparat si tipul acela dintr-un talcioc spaniol vioara aia cu vreo 10-20 euro, si a crezut ca a facut afacerea vietii lui.

Deci daca scrie pe ea vultur asta nu inseamna ca e neaparat vultur. Zic si eu asa...
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Asa e. Am auzit si eu de replici facute in Polonia. Si inscriptia era la fel. Oricum, articolul este foarte confuz si nu se sustine. Probabil e altceva la mijloc, care i-a scapat ziaristului sau nu i s-a spus. Asta nu-l absolva de necunoasterea totala a subiectului.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Ceva mai veche, dar pe aceeasi tema:

http://www.mediafax.ro/cultura-media/o- ... %3B4000612
Viora Stradivarius descoperită la Constanţa are o etichetă de autenticitate, care o datează din anul 1721.
Daca are "eticheta, atunci e OK! :mrgreen:

EDIT

Si inca una:
http://www.realitatea.net/un-craiovean- ... 15156.html
Scrie răspuns