Un nou fals pe Okazii.

Dacă le cunoaștem, ne putem feri de ele!

Moderatori: Deus, Comboloi, NumisKID, PRONUMISMATICA

valentinian

Mesaj de valentinian »

Corect , Aldor , orice colectionar se poate insela dar Romancoins este mai mult vanzator si mai deloc colectionar deci automat va da ''tzeapa'' mai departe si inca un fals intra intr-o colectie romaneasca ''pe tacute '' . Eu nu am nimic cu afacerile nimanui dar cand vad piesele false de pe ebay pe okazii si la preturi mai mari si cu garantia autenticitatii ma vad obligat sa vorbesc chiar daca nu prea ma ajuta .Vorbesc aici nu doar de Romancoins ci si de alti vanzatori de pe okazii care chiar m-au luat la rost ca mi-am spus parerea aici pe forum ...
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
newbasic

Mesaj de newbasic »

@valentinian : hai sa nu generalizam si sa sugeram pe forum ca "blue 10" si "romancoins" sunt vanzatori de falsuri . Oricine se poate pacali in privinta autenticitatii unei monede, dupa cate ai vazut se vand falsuri mult mai evidente pe site-uri unde sunt numai vanzatori cu renume.
Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (Art.30 CR)
valentinian

Mesaj de valentinian »

Imi cer scuze pentru insinuari . Totusi , nimeni nu vinde doar falsuri incontinuu ci amesteca si piese bune . Asa cum si Musteatza acela cu inselaciunile are si tranzactii reusite . Eu am cumparat piese de la blue 10 deci stiu sigur ca a vandut si piese bune asa cum si romancoins are numai clienti satisfacuti pana acum .Referitor la blue 10 chiar cred ca este un cunoscator si mai mult , cred ca este de buna credinta Ma refeream strict la piese fara sa vreau sa atac persoana desi e normal sa ''tzin'' cu colectionarii nu cu vanzatorii . Apropos , a reaparut pe ebay faimosul infam EFTIS Paraskeveides sub numele de ''Artifactsuk'' ,avertizez colegii sa fie atenti pentru ca acest eftis este foarte priceput in a insela cumparatorii de buna credinta . Oricum pe okazii mi-as dori sa gasesc la vanzare piese gasite la noi nu cumparate de pe ebay de la bulgari mai ales ca la noi in tara s-au gasit si se gasesc destul de multe monede . As putea sa amintesc aici si de vanzatori care nu au avut nici macar un fals la vanzare in ultimii ani pe okazii : kakkqalfa , aristo , lanz , qsertorius88 si chiar monku [ aici cu rezerva ca activeaza de putin timp pe okazii] ... deci se poate si asa .
Ultima oară modificat 12 Feb 2009, 21:26 de către valentinian, modificat 1 dată în total.
.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Sa enumar si eu vanzatori cu care am fost foarte multumit? Cred ca intram in contradictie. Valentinian, iti sugerez sa nu mai faci reclama. Oricare chiar si dintre cei pe care-i enumeri poate gresi. Si atunci ce-o sa facem? Ii spanzuram in piata publica? Romancoins niciodata n-a vandut un fals cu buna stiinta. Altii da si nu vreau sa mai insist.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

[quote="valentinian"] Eu am cumparat piese de la blue 10 deci stiu sigur ca a vandut si piese bune asa cum si romancoins are numai clienti satisfacuti pana acum .Referitor la blue 10 chiar cred ca este un cunoscator si mai mult , cred ca este de buna credinta [quote] Sigur nu sunteti prieten cu blue 10 ? :shock: Din laudele ce i le aduceti asa s-ar parea.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
valentinian

Mesaj de valentinian »

:) Stimate Marcus Aurelius - nu sunt prieten ba mai mult nici nu mi-a mai raspuns la emailuri de vreo 5 luni dupa o disputa referitor la o piesa [pastrez ce am spus mai devreme despre dansul cu precizarea ca se aprinde cam repede si ia ca afront personal discutia despre o piesa suspicioasa sau chiar dovedita a fi falsa] . Bersekr - nici nu mi-a trecut prin cap sa fac reclama cuiva si m-am referit strict la vanzatori din domeniul monedelor antice . Are cineva alte experiente cu cei enumerati de mine ? Va rog din suflet sa iesiti in fata si sa spuneti . Nu cred ca e crucificare publica aducerea in discutie a piesei puse in vanzare de cineva , oricine ar fi el .Totusi de la avea un fals strecurat printre zeci de piese autentice pana la a face un business din a vinde piese din ''scoala bulgara '' mi se pare un drum foarte lung si greu de parcurs cu buna credinta ...
Ultima oară modificat 13 Mar 2009, 01:03 de către valentinian, modificat 1 dată în total.
.
mihai_a380

Mesaj de mihai_a380 »

Voiam sa sterg un mesaj dar nu stiu cum.[/list]
Ultima oară modificat 11 Feb 2009, 08:57 de către mihai_a380, modificat de 2 ori în total.
Cacuci

Mesaj de Cacuci »

Eu zic ca se poate incerca sa se dea un mail unuia dintre acesti vanzatori cu argumente de ce o anumita moneda e fals. Eventual cu exemplare identice reclamate ca si falsuri. Sa vedem cum raspund, eventual daca retrag din vanzare piesa in cauza, sau daca ii scad pretul pe motiv de suspecta de fals. Sau ce argumente aduc in favoarea autenticitatii piesei. Si apoi putem dezbate raspunsul. Si deduce de acolo daca e rea intentie sau nestiinta.
vcoins

Mesaj de vcoins »

Acum ceva timp am citit un articol interesant pe forumul lamonetta.it privind falsurile.

La moartea unui colectionar mostenitorii au predat colectia acestuia unui expert pentru a o evalua.

Ceea ce l-a uimit pe expert a fost faptul ca in cadrul colectiei existau falsuri de care si-a dat seama doar fiindca intre timp aparusera in piata copii identice, altfel fiind foarte greu de evaluat.

Concluzia expertului era ca analizate disparat acele monede ar fi trecut drept autentice iar faptul ca analiza metalului dadea raspunsul de autentic nu mai cosntituie o garantie.

Dupa aparitia articolului au aparut numeroase opinii si dispute dar care au fost rezumate frumos de unul din administratori.

Suntem colectionari din pasiune si visare si exact asta cumparam.......restul este irelevant.

Initial m-a deranjat o asemenea concluzie dar privind retrospectiv la orele petrecute intre cartile de istorie si numismatica comparativ cu timpul petrecut efectiv pentru cumpararea unei monede incep sa-i dau dreptate.

Este vorba de pasiune si visare.....
newbasic

Mesaj de newbasic »

Noi falsuri pe Okazii

okazii: http://www.okazii.ro/catalog/20312154/M ... IANUS.html

forumancientcoins.com
http://www.forumancientcoins.com/fakes/ ... =2&pos=968

alte doua :
http://www.okazii.ro/catalog/20312186/M ... NERVA.html
http://www.okazii.ro/catalog/20312291/M ... TATE-.html

nu am mai stat sa le mai caut in baza de date de falsuri pt ca acest baiat vinde
numai falsuri.
Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (Art.30 CR)
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Vad ca are poze cat unghia dar si poze duble ca marime (dar nici alea prea mari totusi). Greu se poate spune ceva despre ele (primul exemplu nu e cel de pe forumancient oricum), dar ma intreb cine ar licita 500 de euro (sau oricare dintre preturile cerute) avand doar o vaga idee despre ce vrea sa cumpere. La noi lumea n-a inteles (sau se face ca nu) ca la un pret mare trebuie o calitate foarte mare a prezentarii si nu o banala "tura pe net" ca sa vezi cu cat s-au dat piese care n-au nicio legatura cu ce e de vanzare.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
newbasic

Mesaj de newbasic »

nici nu am spus ca este aceeasi moneda cu cea de pe forumancientcoins , dar stilul este acelasi, cat despre poze..... chiar si asa minuscule cum sunt , nu pot ascunde faptul ca monedele sunt false .
newbasic

Mesaj de newbasic »

Inca un lot de 10 denari falsi , pe okazii .

http://www.okazii.ro/catalog/22375220/P ... rgint.html
andrei

Mesaj de andrei »

ultimii antoninieni i-am remarcat si eu. patina mi se pare foarte reusita, sincer. iar cei 2 din stanga randul de sus mi se pare (cel putin din poza) foarte apropiati de piesele autentice.
am observat ca de-a lungul timpului vanzatorul "vividaca" a tot vandut antoninieni de la otacila severa si salonina, si cam toti semanau prea bine intre ei.
si vis pacem para bellum.

tumblr shop/swap/trade (vanzare/schimb monede):

http://libertas-publica.tumblr.com/
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Eu m-am pacalit cu o piesa de-asta. Nu mi-am recuperat banii dar asta este. Si nici n-a fost prea ieftin. Ghinionul meu a fost ca am prins o noua "sarja" bulgareasca pe piata. Unul dintre cei mai competenti numismati ai lumii mi-a spus atunci ca e doar "suspecta". Ce sa mai fac eu, care nu-s nici pe departe atat de bun ca el? La o luna dupa erau deja clasificate. Deci solutia - cat ar fi ea de buna sau nu - este sa verificati mereu siturile cu falsuri - forumancientcoins si forgerynetwork. Chiar si asa tot exista sanse sa va pacaliti, singura solutie cat de cat fiind studiul individual. Evident, pentru cei care chiar sunteti numismati si nu va deranjeaza experienta altora, avand alte scopuri in viata decat "deranjul"....Pe ceilati ii putem ignora, nu sunt numismati, sunt doar niste anonimi oportunisti, fara vre-o educatie. Postul meu este adresat (mereu) numismatilor.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Scrie răspuns