Falsuri proaspete "de la lume adunate"

Dacă le cunoaștem, ne putem feri de ele!

Moderatori: Deus, Comboloi, NumisKID, PRONUMISMATICA

berserkr
moderator
moderator

Falsuri proaspete "de la lume adunate"

Mesaj de berserkr »

Am deschis topicul pentru a fi de ajutor tuturor prin expunerea a ce se mai gaseste in materie pe piata internationala. Mai jos sunt doua falsuri luate de un prieten german de la un bulgar (intr-un targ din Germania) care daca n-ar fi fost expuse impreuna, nu cred c-ar fi starnit nici macar ideea c-ar putea fi falsuri. Examinate de mai multi numismati, s-a observat ca sunt identice si ca forma si ca defecte, fiind diferite numai ca patina - care-i proaspata in acest caz. Pe mine m-a socat veridicitatea lor:
Fişiere ataşate
AlFake.jpg
AlFake.jpg (64.41 KiB) Vizualizat de 21127 ori
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
vcoins

Mesaj de vcoins »

Intr-adevar "excelenta" calitate.

Chiar si asa mi-a luat timp sa observ monedele si sa incep sa ma intreb ce nu este ok.

Si cand te gandesti ca la argint e mai usor sa falsifici patina timpului......
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Interesant si ingrijorator. In orice caz, povestea asta mi-a adus aminte de episodul Iulia Mamaea aparut pe forum, care totusi a ramas neclar, spre deosebire de acesta....
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Aveti un link? Nu-mi aduc aminte de acel episod.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Am verificat si vad ca discutia despre acea moneda a fost si pe forumancient si concluzia a fost aceeasi (fals). Deci e lamurita, cel putin din punctul meu de vedere. Tot un fals deceptiv ca si cele de aici. Se pare ca problema autenticitatii devine foarte spinoasa.
http://www.forumancientcoins.com/board/ ... ic=49344.0
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Reinnod discutia pentru a va atrage atentia asupra unei noi generatii de falsuri:
http://bpmurphy.ancients.info/images/misc/fakeaes.jpg
In opinia mea, extrem de periculoase.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
krazy

Mesaj de krazy »

berserkr scrie:Reinnod discutia pentru a va atrage atentia asupra unei noi generatii de falsuri:
http://bpmurphy.ancients.info/images/misc/fakeaes.jpg
In opinia mea, extrem de periculoase.
Noua generatie de falsuri nu ocoleste nici piesele comune:

http://www.forumancientcoins.com/fakes/ ... at=0&pos=0
http://www.forumancientcoins.com/fakes/ ... at=0&pos=1
http://www.forumancientcoins.com/fakes/ ... at=0&pos=2
http://www.forumancientcoins.com/fakes/ ... at=0&pos=3
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

O alta piesa "Made in Bulgaria" - tot de la forumancientcoins. Nici acolo, fara concursul lui Prokopov nu ar fi trecut drept fals. Din poza e din ce in ce mai hazardat sa dai un verdict si cu atat mai mult sa achizitionezi ceva bazat doar pe aceasta.
Fişiere ataşate
IulianFals.jpg
IulianFals.jpg (44.5 KiB) Vizualizat de 19475 ori
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Inca o serie de falsuri periculoase, de data asta Kanites:
(http://www.forumancientcoins.com/board/ ... ic=60210.0)
Fişiere ataşate
kanites.jpg
kanites.jpg (96.62 KiB) Vizualizat de 19343 ori
Ultima oară modificat 10 Feb 2010, 19:59 de către berserkr, modificat 1 dată în total.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
LM

Mesaj de LM »

Cu astfel de falsuri pe piata,cum Dumnezeu mai pot fi sigur de autenticitatea pieselor care le detin in colectia proprie...??? :cry:
Din putinele piese antice pe care le am si eu ar fi mare pacat ca ele sa fie falsuri...
Am si eu o intrebare care ma roade de ceva vreme.Cum rezista o moneda antica de bronz\argint, 2000 de ani in pamant,adica cum se pastreaza,ce anume o distruge...etc???Intreb pt ca am de la un vecin un creitar din 1850+ gasit in gradina(probabil a stat in pamant cativa ani buni)care este in stare foarte proasta.Ideea e,am unele monede romane(bronzuri) vechi de 1800 de ani care sunt in stare mai buna decat acest creitar vechi de 150 de ani!!!Cum e posibil acest lucru???Diferenta intre 150 de ani si 1800 este enorma!
Multumesc pt eventuale lamuriri!
"Audaces Fortuna Juvat !!!"
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Buna lovitura. As fi curios sa stiu unde a aparut cea de-a doua piesa. Am vazut in timp cel putin patru asemenea monede cu respectiva particularitate a flanului, ivite in diverse licitatii, dar, desi detaliul mi s-a parut dubios, n-am stat sa compar imaginile. Iar acum, parca mi-a cazut un val de pe fata. Probabil ca s-a lucrat atent, ele nu sunt identice si greutatea difera destul de mult (daca au fost cantarite riguros). Prima din imaginea comparativa de mai sus a fost de curand pe ebay, de la FAC (9,7g), acum o vreme si CNG au vandut una (10,64g), de asemenea, daca nu o confund, pe okazii (9,86), si, in fine, posibil Lanz (?), 11,48g. Cu titlul de banuiala, aceasta din urma ar putea fi originalul pentru o serie de falsuri.
Fişiere ataşate
11,48.jpg
11,48.jpg (15.53 KiB) Vizualizat de 19285 ori
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

De la FAC am si luat pozele (am editat postul initial si am adaugat linkul). Mi-am propus sa tin informata si mica noastra comunitate mai ales despre cazurile spectaculoase :) Acolo (FAC) este prezenta si cea de la CNG dar am scos-o pentru a evita eventuale complicatii. Pe FAC s-a presupus ca originala ar putea fi cea de la CNG. Cea de-a doua din poza e tot de la ei, de la un furnizor diferit insa. Dar nu exista o concluzie, de fapt la felul cum sunt lucrate e greu de aflat care este sursa de "inspiratie". Poate o analiza a metalului sa poata stabili ceva mai clar. Interesant mi se pare ca daca intr-adevar originalul e una scoasa la licitatie, furnizorul primar nu s-a multumit sa vanda piesa unei case de licitatie dar si-a multiplicat castigul copiind-o inainte de-a o vinde.
@LM Rezista in pamant pentru ca nu exista un singur tip de conditii, deci cazurile sunt variate iar unele implica factori de coroziune duri in timp ce altele nu. Exista si o dinamica a coroziunii si chimiei metalului. Daca prinde o suprafata de o anumita compozitie, tocmai acea prima suprafata protejeaza moneda. Coroziunea pe cele din bronz este in mai multe straturi, uneori interesand partea dinspre interior alteori nu. Cele din argint se corodeaza si ele dar total diferit si in timp mult mai indelungat. Insa cu atmosfera si apa pe care le avem de un secol incoace, personal cred ca acest proces a fost mult accelerat comparativ cu perioadele istorice trecute. Aciditatea si a apei si a solului, compozitia chimica mai bogata/variata a acestuia si poluarea electrica si electromagnetica vor duce probabil la distrugerea mai accelerata decat pana acum a ceea ce-a ramas inca in sol. Poate de aceea moneda gasita de prietenul dvs in sol s-a corodat mult mai rapid decat cele vechi. O parere personala, normal.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

berserkr scrie:De la FAC am si luat pozele (am editat postul initial si am adaugat linkul). Mi-am propus sa tin informata si mica noastra comunitate mai ales despre cazurile spectaculoase :)
Procedati foarte bine, va multumesc si pentru precizari. :)
vicvas

falsuri proaspete"de la lume adunate"

Mesaj de vicvas »

Salut in previnta pastrarii bronzului si alte metale un rol principal joaca oxigenul cit e mai putin in sol cit mai bine se pastreaza,am gasit un bronz 1801 in stare buna in albia unui riuleti recent secat la adincime de30 cm in sol umed presat.
Scrie răspuns