monede/jetoane turcesti?

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
luchesse5508

monede/jetoane turcesti?

Mesaj de luchesse5508 »

aceste piese (gasite in pamant) le am de aprox. 2-3 ani dar inca nu am reusit sa aflu mare lucru despre ele.
descriere: sunt de 3 marimi cele mari 34mm/diametru(margini zimtate)-metal de culoare galbena-bronz probabil
intermediarele 20mm/diametru(margini zimtate)-metal de culoare galbena-bronz probabil
si cele mici 13mm/diametru-metal argint; si ca o carcteristica sunt foarte subtiri.
ma poate ajuta cineva?
p.s. multumesc d lui yu_li.an pt ajutorul acordat
Fişiere ataşate
100_2542A.jpg
100_2542A.jpg (64.63 KiB) Vizualizat de 6910 ori
indentifav1.jpg
indentifav1.jpg (75.68 KiB) Vizualizat de 6909 ori
100_2546A.jpg
100_2546A.jpg (78.98 KiB) Vizualizat de 6909 ori
indentificavA.jpg
indentificavA.jpg (78.79 KiB) Vizualizat de 6909 ori
carpatic
**
**

Mesaj de carpatic »

In tot orientul mijlociu, incluzand si teritoriul Turciei de azi, s-au folosit imitatii ale monedelor de aur sau argint ca podoabe si pentru decorarea hainelor. Cei/cele bogate foloseau monede de aur veritabile, cele mai putin avute se multumeau cu salbe din pleuri.
Cred ca piesele de fata se incadreaza in aceasta categorie dar s-ar putea sa ma insel.
Nu sunt "monede false" ci doar podoabe care imita monedele.
alinabc
nou in forum
nou in forum

Re: monede/jetoane turcesti?

Mesaj de alinabc »

[quote="luchesse5508"]aceste piese (gasite in pamant) le am de aprox. 2-3 ani dar inca nu am reusit sa aflu mare lucru despre ele.
descriere: sunt de 3 marimi cele mari 34mm/diametru(margini zimtate)-metal de culoare galbena-bronz probabil
intermediarele 20mm/diametru(margini zimtate)-metal de culoare galbena-bronz probabil
si cele mici 13mm/diametru-metal argint; si ca o carcteristica sunt foarte subtiri.
ma poate ajuta cineva?
p.s. multumesc d lui yu_li.an pt ajutorul acordat[/quote]
Fişiere ataşate
si eu am o semenea moneda(medalion) si cautam sa ma informez in privinta ei.mai stiu ca ea provine de la bunicii mei care au fost gagauzi.cine ma mai poate informa cu cate ceva  ii foarte multumesc.
si eu am o semenea moneda(medalion) si cautam sa ma informez in privinta ei.mai stiu ca ea provine de la bunicii mei care au fost gagauzi.cine ma mai poate informa cu cate ceva ii foarte multumesc.
DSC00001.JPG (74.76 KiB) Vizualizat de 6814 ori
alinabc
nou in forum
nou in forum

Re: monede/jetoane turcesti?

Mesaj de alinabc »

[quote="alinabc"][quote="luchesse5508"]aceste piese (gasite in pamant) le am de aprox. 2-3 ani dar inca nu am reusit sa aflu mare lucru despre ele.
ma poate ajuta cineva?
p.s. multumesc d lui yu_li.an pt ajutorul acordat[/quote][/quote]
Fişiere ataşate
DSC00002.JPG
DSC00002.JPG (65.43 KiB) Vizualizat de 6813 ori
luchesse5508

Mesaj de luchesse5508 »

multumesc frumos eram chiar nelamurit in privinta lor!(in zona mea sunt destul de rare si nu prea aveam pe cine sa intreb)
se poate "afla" anul, sau macar ceva cu aproximatie?
alinabc
nou in forum
nou in forum

Mesaj de alinabc »

[quote="luchesse5508"]multumesc frumos eram chiar nelamurit in privinta lor!(in zona mea sunt destul de rare si nu prea aveam pe cine sa intreb)
se poate "afla" anul, sau macar ceva cu aproximatie?[/quote] cred ca sant facute inainte de 1930
cuburo83

Mesaj de cuburo83 »

si dupa 1831
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
alinabc
nou in forum
nou in forum

Mesaj de alinabc »

sant niste banuti de botez turcesti care se aduceau drept cadou noilor nascuti.simbolurile sant specific turcesc iar obiceiul se pastreaza si in zilele noaste in Turcia.
cuburo83

Mesaj de cuburo83 »

diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
luchesse5508

Mesaj de luchesse5508 »

Multumesc!
Scrie răspuns