Falsuri sau reale?
Moderatori: Deus, Comboloi, NumisKID, PRONUMISMATICA
Falsuri sau reale?
Salut!
Ultima oară modificat 25 Noi 2011, 01:10 de către halmirys, modificat 1 dată în total.
Salutare si bun venit.
Cred ca pe baza imaginilor destul de mici riscati si aici sa primiti pareri contradictorii. Eventual realizati o fotografie mare si clara, in plus chiar dumneavoastra, avand monedele in fata, puteti consulta bazele de date de pe forgerynetwork.com si forumancientcoins.com in cautarea unor eventuale piese identice., ceea ce ar fi o dovada clara. Daca n-ati incercat deja varianta asta.
Numai bine.
Bine ai venit halmirys! Ca observatie generala, ele nu-s evident falsuri sau originaluri, si-s prea multe pentru o parere rapida. Scanurile ar trebui date unul cate unul si mai mari, cuplate fata/verso pentru fiecare. Ar fi mai usor. Oricum la o prima vedere, prima - Carus? - pare in regula. A doua nu-mi place (cupru acoperit cu un strat subtire de argint), nu pare fals de epoca - ceea ce ar trebui sa fie stiind ca antoninienii epocii erau argint (billon dar cu continut bun de Ag). A treia ar putea fi original, a patra la fel (spun ar putea pentru ca pozele sunt mici), Din randul 2 prima iarasi arata suspicios, insa urmatoarele trei par bune. Randul 3 pare in regula. Dar inca odata, nu vad cum s-ar putea pronunta cineva mai sigur cu poze atat de mici. In plus dupa poze in general, daca moneda nu e un fals recunoscut (ca atare in bazele de date cunoscute sau in publicatiile aparute) nu se poate da un verdict final.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Monedele au fost achizitionate in timp,de la mai multe persoane(cunoscute si de incredere) sau dupa okazii.ro .Nu mi-a trecut prin cap(pana acum) sa le verific tocmai din motivul ca au fost cumparate de la persoane cunoscute.Acum cateva zile am constatat cu regret ca eram posesorul unui mic lot de falsuri bulgaresti-scoala Lipanoff .Acest lucru m-a determinat sa-mi verific mai atent colectia .Cateva mi-au trezit suspiciuni motiv pt care mi-am permis sa le postez pe acest forum.
Aceasta este istoria acestor monede.
Multumesc pentru raspuns.
Aceasta este istoria acestor monede.
Multumesc pentru raspuns.
In ultima vreme au aparut multi antoninieni din perioada de inceput (cand erau totusi din argint) falsi de la bulgari. Eu m-as feri de orice piesa argintata din aceasta perioada. M-as mai feri de orice antoninian cu flanul mai mic si mai gros. Unele falsuri sunt foarte bine executate din punctul de vedere al reliefului si numai o examinare cu piesa in fata si o lupa buna, dar si avand acces la bazele de date cu falsuri, poate lamuri problema falsului.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Dintre primele 4 nu ma impac deloc cu Diocletian. Dintre urmatoarele, nici cu Valerienii. Gordian si ultima (Trebonianus)ar trebui vazute direct. In rest par in regula. Oricum n-am die-match pentru niciuna la falsurile din forgerynetwork sau forumancient (asta puteti verifica si dvs). Dar multe lipsesc de-acolo.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Este bine ca nu sunt toate falsuri,este o invatatura pentru mine si voi fi foarte atent la ce voi cumpara pe viitor.Adevarul este ca eu colectionez alt gen de monede(bizantine sec X-XII si romane tarzii--la care ma pricep destul de bine) iar acestea au intrat in colectia mea aprox. intamplator(am fost usor pacalit deoarece nu le-am studiat suficient).
- PRONUMISMATICA
- Site Admin