1000 lei

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

badin19

Mesaj de badin19 »

a trecut pragul de 100 USD :( ce părere aveți? să mai licitez?
Divide et impera
thebluelion

Mesaj de thebluelion »

Eu nu am inteles si nu voi intelege vreodata de ce se liciteaza cu atata timp inainte de terminarea licitatiei, mai ales de cei care chiar vor sa cumpere obiectul la un pret cat mai scazut. Mai sunt 8 zile pana la terminare si deja s-a licitat la greu. Suma totala o sa ajunga mult, mult peste cea de 100 dolari, drept dovada faptul ca exista pe ebay si alte bancnote de acelasi tip la preturi mult mai mari.
Ca un mic sfat de la mine, si v-as sfatui sa nu mi-o luati in nume de rau: nu mai licitati inainte de ultimul minut (chiar ultimele 15 secunde), pentru ca atunci se fac jocurile intr-o licitatie de acest tip. Toate ofertele premergatoare nu fac altceva decat sa creasca pretul obiectului, si asa va treziti ca ajunge acea bancnota la un pret deosebit de mare.
Din toate licitatiile pe care le-am castigat vreodata pe okazii sau ebay, am licitat in ultimele 10-15 secunde, si chiar si atunci am avut surprize.
Sper ca v-a fost de folos sfatul meu si mai sper ca il veti si folosi. :!:
badin19

Mesaj de badin19 »

:) nu cred că este o diferență. am practicat și eu astfel de strategii.
Divide et impera
hultan2003

Mesaj de hultan2003 »

thebluelion scrie:Eu nu am inteles si nu voi intelege vreodata de ce se liciteaza cu atata timp inainte de terminarea licitatiei, mai ales de cei care chiar vor sa cumpere obiectul la un pret cat mai scazut. Mai sunt 8 zile pana la terminare si deja s-a licitat la greu. Suma totala o sa ajunga mult, mult peste cea de 100 dolari, drept dovada faptul ca exista pe ebay si alte bancnote de acelasi tip la preturi mult mai mari.
Ca un mic sfat de la mine, si v-as sfatui sa nu mi-o luati in nume de rau: nu mai licitati inainte de ultimul minut (chiar ultimele 15 secunde), pentru ca atunci se fac jocurile intr-o licitatie de acest tip. Toate ofertele premergatoare nu fac altceva decat sa creasca pretul obiectului, si asa va treziti ca ajunge acea bancnota la un pret deosebit de mare.
Din toate licitatiile pe care le-am castigat vreodata pe okazii sau ebay, am licitat in ultimele 10-15 secunde, si chiar si atunci am avut surprize.
este relativ ce spuneti dumneavoastra , fiecare din cei care liciteaza isi stabileste o oferta maxima pentru piesa scoasa la licitatie , oferta pe care o poate face cu cateva zile sau cu 10 secunde inainte de terminarea liciatatiei
thebluelion

Mesaj de thebluelion »

badin19 scrie::) nu cred că este o diferență. am practicat și eu astfel de strategii.
atunci de ce ati mai intrebat daca sa mai licitati sau nu? daca aveti bani, licitati cat vreti la inceput, daca nu, stati cuminte si asteptati ultima zi.
thebluelion

Mesaj de thebluelion »

hultan2003 scrie:
thebluelion scrie:Eu nu am inteles si nu voi intelege vreodata de ce se liciteaza cu atata timp inainte de terminarea licitatiei, mai ales de cei care chiar vor sa cumpere obiectul la un pret cat mai scazut. Mai sunt 8 zile pana la terminare si deja s-a licitat la greu. Suma totala o sa ajunga mult, mult peste cea de 100 dolari, drept dovada faptul ca exista pe ebay si alte bancnote de acelasi tip la preturi mult mai mari.
este relativ ce spuneti dumneavoastra , fiecare din cei care liciteaza isi stabileste o oferta maxima pentru piesa scoasa la licitatie , oferta pe care o poate face cu cateva zile sau cu 10 secunde inainte de terminarea liciatatiei
dar este clar ca daca pui o oferta maxima cu cateva secunde inainte, sansele sa castigi cresc mult mai mult decat daca le pui cu 8 zile inainte; plus ca sunt sanse mari ca oferta facuta de tine sa nu fie atinsa si sa mai ramana ceva pana la plafonul maxim... eu vorbesc aici de a castiga o licitatie cu cat mai putini bani dati.
oricum, eu am dat un sfat... il urmati bine, nu il urmati, sa fiti sanatosi
badin19

Mesaj de badin19 »

thebluelion scrie:
badin19 scrie::) nu cred că este o diferență. am practicat și eu astfel de strategii.
atunci de ce ati mai intrebat daca sa mai licitati sau nu? daca aveti bani, licitati cat vreti la inceput, daca nu, stati cuminte si asteptati ultima zi.
păi problema este că nu sunt sigur dacă bancnota valorează mai mult de 100 usd
Divide et impera
thebluelion

Mesaj de thebluelion »

badin19 scrie:
thebluelion scrie:
păi problema este că nu sunt sigur dacă bancnota valorează mai mult de 100 usd
nu stiu cat valoreaza, nu am experienta sa stabilesc asta, dar cred ca valoarea finala va depasi 300 $. vedem in 8 zile daca am avut dreptate sau nu
badin19

Mesaj de badin19 »

nu cred că va ajunge la 300 usd, acum câteva zile s-a vândut un bilet ipotecar la 151 usd
Divide et impera
thebluelion

Mesaj de thebluelion »

stiu asta, dar arata jenant; orice adiere l-ar fi rupt in 3 locuri
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

badin19 scrie:nu cred că va ajunge la 300 usd, acum câteva zile s-a vândut un bilet ipotecar la 151 usd
Si una de 100 lei 1947 cu 10USD. Dar care e legatura??
Astfel de comparatii sunt total irelevante.
badin19

Mesaj de badin19 »

ideea era că se vând piese rare și cu puțini bani. și nu neapărat prețurile trebuie să ajungă la cote mari.
Divide et impera
banivechi

Mesaj de banivechi »

badin19 scrie:ideea era că se vând piese rare și cu puțini bani. și nu neapărat prețurile trebuie să ajungă la cote mari.
Corecta observatie! Dar numai sa nu patiti ca mine acum un an si ceva: am cistigat licitatia la 1 leu 1870 de la un mare si reputat dealer german (cu mii de calificative) cu 70 + 7 euro. Platit cu Paypal, de fapt a fot prima mea plata cu Paypal. Moneda n-a ajuns inca. Initial neamtul s-a scuzat ca a pus moneda mai tirziu la posta, apoi n-a mai raspuns. I-am dat negativ (eu primisem pozitiv inainte, nu putea face altfel fiindca exista dovada platii imediate), si nu l-am reclamat la Paypal ca sa-mi primesc banii inapoi fiindca eram la prima tranzactie si nu voiam sa fiu banuit ca mi-am facut cont la ei ca sa ma tin de smecherii. Teapa clara, sint sigur ca tipul a preferat sa ia un negativ (ca la mii de pozitive nu l-a afectat decit cu 0,001%la feedback) si sa nu trimita o moneda care valora (atunci) de 5-6 ori mai mult. Plus ca mi-a luat si banii :-).
A, o precizare: neamtul era din fostul DDR.
badin19

Mesaj de badin19 »

interesante cele întâmplate de dumneavoastră dar.... gândiți pozitiv poate o trimite :)
Divide et impera
thebluelion

Mesaj de thebluelion »

badin19 scrie:nu cred că va ajunge la 300 usd, acum câteva zile s-a vândut un bilet ipotecar la 151 usd
surprize surprize... a ajuns la 311.98 dolari :lol:

asta ca sa mai spuneti ca nu ma pricep la predictii/estimari :P
Scrie răspuns