Identificare moneda

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
buzynik

Identificare moneda

Mesaj de buzynik »

O zi buna tuturor! Am o piesa de cupru ,presupun ca este Maria Therezia (presupunere bazata pe :bust de femeie cu coronita ,si daca numele se scrie M.THE. etc) Are diametrul de 19mm, grosimea ~1mm ,greutatea de 1,5gr. In cazul ca este moneda batuta de Maria Therezia ,ce valoare nominala are ? Multumesc,
Fişiere ataşate
IMG_0004.jpg
IMG_0004.jpg (68.93 KiB) Vizualizat de 2953 ori
IMG_0003.jpg
IMG_0003.jpg (68.49 KiB) Vizualizat de 2953 ori
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Este kreuzer de cupru emis pentru Maria Theresia, dar mai multe (an, monetarie) n-o sa va poata zice nimeni, e prea deteriorata.
buzynik

Identificare moneda

Mesaj de buzynik »

Aldor scrie:Este kreuzer de cupru emis pentru Maria Theresia, dar mai multe (an, monetarie) n-o sa va poata zice nimeni, e prea deteriorata.
Multumes .Am sa caut imagini cu astfel de monede ,poate gasesc ceva semanator . O seara buna incontinuare.
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Dupa parerea mea, tinand cont de dimensiunile reduse ale monedei si de coroana de pe revers, este vorba de un pfennig si nu de un creitar.

O piesa asemanatoare, intr-o stare exceptionala, este chiar acum de vanzare pe ebay.de:

http://cgi.ebay.de/Wien-1-Pfennig-1765- ... 240%3A1318
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

O sa gasiti foarte multe asemanatoare. Daca nu se poate citi anul si monetaria pe piesa, atunci cautati degeaba, e imposibil de identificat.
Bogdan R scrie:Dupa parerea mea, tinand cont de dimensiunile reduse ale monedei si de coroana de pe revers, este vorba de un pfennig si nu de un creitar.

O piesa asemanatoare, intr-o stare exceptionala, este chiar acum de vanzare pe ebay.de:

Da, poate fi si pfennig, mie din poza mi s-a parut mai groasa, de aceea am zis ca e kreuzer. Pfennigii sunt in general destul de subtiri.

Dar cred ca ai dreptate, dupa ramasitele desenului de pe revers pare a fi mai degraba un pfennig. Se gasesc destule pe la noi si din astea, pentru ca monetaria de la Alba Iulia a batut en-gros si asa ceva.
Ultima oară modificat 03 Feb 2009, 20:27 de către PRONUMISMATICA, modificat 1 dată în total.
buzynik

Mesaj de buzynik »

Aldor scrie:O sa gasiti foarte multe asemanatoare. Daca nu se poate citi anul si monetaria pe piesa, atunci cautati degeaba, e imposibil de identificat.
Bogdan R scrie:Dupa parerea mea, tinand cont de dimensiunile reduse ale monedei si de coroana de pe revers, este vorba de un pfennig si nu de un creitar.

Da, poate fi si pfennig, mie din poza mi s-a parut mai groasa, de aceea am zis ca e kreuzer. Pfennigii sunt in general destul de subtiri.

Dar cred ca ai dreptate, dupa ramasitele desenului de pe revers pare a fi mai degraba un pfennig. Se gasesc destule pe la noi si din astea, pentru ca monetaria de la Alba Iulia a batut en-gros si asa ceva.
Multumesc prntru ajutor . Am salvat poza de pe ebay si le voi compara pe cat posibil .Oricum cred ca incepe sa-mi placa chestiile astea .O seara buna
Scrie răspuns