insigna ?? medalie ?
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
insigna ?? medalie ?
singurele detalii in afara de imagini sant :diametru 21 mm, grosime 1.6 mm, material bronz, greutate ~5 g .
- Fişiere ataşate
-
- IMG_0002.jpg (42.75 KiB) Vizualizat de 8273 ori
-
- IMG_0003.jpg (40.78 KiB) Vizualizat de 8273 ori
Re: insigna ?? medalie ?
Pare o insigna, in stare f avansata de coroziune.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Re: insigna ?? medalie ?
nu -singura curatare a fost cu o pasla .nu folosesc alte metode .buzynik scrie:singurele detalii in afara de imagini sant :diametru 21 mm, grosime 1.6 mm, material bronz, greutate ~5 g .
- andi_codescu

raspuns la comentariu
nu stiu ce sa zic am si nasturi metalici insa -nu arata asa ,mai sti poate .andi_codescu scrie:Mie imi sugereaza un nasture.
- sigillum2008

---
Desi am precizat ca voi inceta a mai activa pe acest forum... vin cu o completare in cazul acestei piese care nu e altceva decat un inel, datat sec. XVIII-XIX... mai exact ceea ce a mai ramas din acesta.
Sunt piese comune (unii considerandu-le inele sigilare), exemplare de acest gen fiind descoperite pe intreg teritoriul tarii. (personal, am descoperit astfel de inele si in cercetarile etnografice de teren)
Desi am precizat ca voi inceta a mai activa pe acest forum... vin cu o completare in cazul acestei piese care nu e altceva decat un inel, datat sec. XVIII-XIX... mai exact ceea ce a mai ramas din acesta.
Sunt piese comune (unii considerandu-le inele sigilare), exemplare de acest gen fiind descoperite pe intreg teritoriul tarii. (personal, am descoperit astfel de inele si in cercetarile etnografice de teren)
- Fişiere ataşate
-
- inele.JPG (22.79 KiB) Vizualizat de 8157 ori
http://www.youtube.com/watch?feature=re ... NXIP4QybiQ
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare