monede medievale Asia - identificare

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
cristoph

monede medievale Asia - identificare

Mesaj de cristoph »

Vreau sa cumpar acest lot de 40 monede medievale. Merita oare sa platesc 15 lei pe bucata?

Poate cineva sa ma indrume unde anume sa caut aceste monede ( tara, perioada )?
Fişiere ataşate
poza1.jpg
poza1.jpg (76.21 KiB) Vizualizat de 7648 ori
poza2.jpg
poza2.jpg (73.75 KiB) Vizualizat de 7648 ori
poza3.jpg
poza3.jpg (60.24 KiB) Vizualizat de 7648 ori
poza4.jpg
poza4.jpg (68.88 KiB) Vizualizat de 7648 ori
cristoph

Mesaj de cristoph »

continuare
Fişiere ataşate
poza5.jpg
poza5.jpg (64.44 KiB) Vizualizat de 7647 ori
poza6.jpg
poza6.jpg (72.95 KiB) Vizualizat de 7647 ori
poza7.jpg
poza7.jpg (61.89 KiB) Vizualizat de 7647 ori
poza8.jpg
poza8.jpg (59.04 KiB) Vizualizat de 7647 ori
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Vad acolo si cateva monede Hoarda de Aur.
Probabil cel mai bun site unde sa le cautati pe acestea este www.zeno.ru
BogdanC
moderator
moderator

Mesaj de BogdanC »

Unele piese pot fi interesante, daca va chinuiti sa le identificati in detaliu (ceea ce numai pe site-uri gen zeno veti reusi). Totusi pe piata internationala cele mai multe monede islamice sunt foarte ieftine, cererea fiind mai mica si oferta destul de bogata. Vad si un tetarteron bizantin acolo..poate cine stie, or fi ceva raritati...O privire rapida din partea cuiva care se pricepe ar putea fi de mare folos.
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
newbasic

Mesaj de newbasic »

monedele din pozele 7/8 (rv/av) nu sunt medievale.
Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (Art.30 CR)
cristoph

Mesaj de cristoph »

Multumesc mult pentru raspunsuri. Cred ca o sa imi ceva timp sa le identific, daca ma decid sa achizitionez lotul respectiv. Totusi, credeti ca merita sa platesc acesti bani pe ele?

Mai am o intrebare. Eu zic ca toate monedele sunt ok, adica nu sunt false. Am dreptate?

Am mai gasit si eu 2 site-uri care au legatura cu mondele Hoardei de Aur:

http://www.hordecoins.folgat.net/index.html

http://216.15.211.67/byzantinebronzes.a ... age12.html
newbasic scrie:monedele din pozele 7/8 (rv/av) nu sunt medievale.
Am si eu impresia ca sunt vreo 2-3 monede romane/grecesti/bizantine in lotul respectiv. Totusi pozele nu sunt chiar atat de clare pentru a se face o identificare corecta.
cristoph

Mesaj de cristoph »

Am achizitionat monedele respective la un pret total de 80 euro la care se vor mai adauga taxele postale. Le astept sa le identific.
Ultima oară modificat 01 Feb 2009, 23:35 de către cristoph, modificat 1 dată în total.
carpatic
**
**

Mesaj de carpatic »

Dupa cum arata, cred ca loturile provin din zona Levantului, Siria-Liban-Palestina. Sunt si piese omayade, abbaside, ayyubide, cel putin una bizantina si cel putin una antica probabil seleucida cu bust al Tyche, iar ultimul lot cuprinde si piese cruciate.
La starea in care se afla pentru majoritatea va fi extrem de greu sa obtineti o atribuire exacta ( mint, ruler, an ). Ma intereseaza si pe mine astfel de piese dar prefer sa nu cumpar piese pe care e probabil sa nu le pot atribui, chiar daca pretul e mic. Iar la 15 ron/piesa, pretul nu e chiar asa de mic.
cristoph

Mesaj de cristoph »

carpatic scrie:Dupa cum arata, cred ca loturile provin din zona Levantului, Siria-Liban-Palestina. Sunt si piese omayade, abbaside, ayyubide, cel putin una bizantina si cel putin una antica probabil seleucida cu bust al Tyche
Ma gandeam ca o sa fie mai usor de cautat, crezand ca multe sunt de la Hoarda de Aur, probabil o sa imi ia mult timp cu identificare. Va multumesc pentru noile directii precizate. Pentru monede mongoleze am gasit ceva documentatie, dar astept sa vina monedele sa ma pot apuca de identificare.
carpatic scrie: iar ultimul lot cuprinde si piese cruciate
Despre acest lot stiam din descriere ca majoritatea sunt monede cruciate, cred ca au fost decoperite in Italia.
carpatic scrie: Iar la 15 ron/piesa, pretul nu e chiar asa de mic.
Sper sa arate mai bine decat in imagini. Am sa vad cand le primesc.
Scrie răspuns