Moneda anului

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Am deschis chestionarul.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Aldor scrie:
Alex scrie:Sau sa facem un chestionar separat doar cu monedele romanesti?
Asta ar fi mai interesant.
O intrebare importanta este de unde luam imaginile. Ni le "imprumuta" Adrian (vladmario)? Riscul este sa-i incarcam prea mult traficul site-ului. :(

Pe de alta parte poate ar fi bine sa asteptam pana la sfarsitul anului in caz ca mai apare ceva.
LM

Mesaj de LM »

Moneda "Nr 6" e foarte frumoasa !!!
"Audaces Fortuna Juvat !!!"
vladmario

Mesaj de vladmario »

Alex scrie:
Aldor scrie:
Alex scrie:Sau sa facem un chestionar separat doar cu monedele romanesti?
Asta ar fi mai interesant.
O intrebare importanta este de unde luam imaginile. Ni le "imprumuta" Adrian (vladmario)? Riscul este sa-i incarcam prea mult traficul site-ului. :(

Pe de alta parte poate ar fi bine sa asteptam pana la sfarsitul anului in caz ca mai apare ceva.
Desigur ca imaginile pot fi folosite pentru chestionar. Nu se pune problema de incarcare a traficului, avem pe "Monede romanesti" inca o rezerva suficienta, ce ar trebui sa faca fata tuturor solicitarilor previzibile. In asteptarea chestionarului, eu votez pentru "500 de ani de tipar".

Cred si eu ca e foarte posibil sa apara si alte monede in decembrie (aproape in fiecare an decembrie a dat "recolta bogata").
ionyk

Mesaj de ionyk »

in orice caz tot grecii raman la putere cu monedele pe care le aveau inainte de euro.....
sagatham
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

vladmario scrie:Desigur ca imaginile pot fi folosite pentru chestionar. Nu se pune problema de incarcare a traficului, avem pe "Monede romanesti" inca o rezerva suficienta, ce ar trebui sa faca fata tuturor solicitarilor previzibile.
Multumesc. Am profitat si am facut si un chestionar pentru 2007. L-am pregatit si pe cel pentru 2008, dar o sa-l pun cand o sa stim toate monedele (probabil in jurul Anului Nou).
sigillum2008

Mesaj de sigillum2008 »

---
Legat de piesele cu putere circulatorie nominalizate pentru ''Moneda Anului''... am avut placuta surpriza (calatorind prin Europa) de a primi rest, chiar una de argint dintre cele nominalizate... vanzatoarea asigurandu-ma ca-mi va fi acceptata in orice alt magazin (vazand nedumerirea mea :shock: )

Pe cand si in Romania - asa ceva? :?:

P.s. mentionez ca era un exemplar ''proof'', fiindu-mi oferita in ''ambalajul'' original
http://www.youtube.com/watch?feature=re ... NXIP4QybiQ
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Pe cand? Cred ca mai avem mult de asteptat. Dar poate ne face BNR o surpriza in 2009 si vine cu o serie de monede de 50 bani de circulatie dedicate de ex. judetelor tarii, sau cu alta tematica, cu un tiraj de 10,000-20,000 exemplare pentru fiecare.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Aldor scrie: Dar poate ne face BNR o surpriza in 2009 si vine cu o serie de monede de 50 bani de circulatie dedicate de ex. judetelor tarii, sau cu alta tematica, cu un tiraj de 10,000-20,000 exemplare pentru fiecare.
:shock:
skortzy

Mesaj de skortzy »

La 20000 de exemplare, se gaseste un nene smecher care alege un judet si, cu 10000 de lei, "cumpara" tot tirajul ;) Si apoi incepe sa vanda cu 100 de lei bucata...
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Aldor scrie:Pe cand? Cred ca mai avem mult de asteptat. Dar poate ne face BNR o surpriza in 2009 si vine cu o serie de monede de 50 bani de circulatie dedicate de ex. judetelor tarii, sau cu alta tematica, cu un tiraj de 10,000-20,000 exemplare pentru fiecare.
Chiar daca ar dori sa realizeze asa ceva acum este prea tarziu deoarece ca sa acopere toate judetele ar trebui ca de acum pana in 2014 ( termenul trecerii la EURO ) sa emita cate o moneda diferita la 1-2 luni.
Ar putea face ceva de genul "Regiunile istorice ale tarii" pe niste bimetalice de 1 leu. ( Doamne ajuta ! )
Oricum tehnologia bimetalica trebuie asimilata pentru baterea monedelor EURO asa ca n-ar fi rau sa faca in acest fel si o acomodare a publicului cu monede bimetalice.

24 Ianuarie 2009 ar fi un moment prielnic pentru emiterea unei comemorative circulante luind in considerare aniversarea "rotunda" si importanta evenimentului.

Din pacate, avand in vedere politica BNR de emisiune expusa de D-l Mugur Stet intr-un interviu, nu cred ca vom mai avea monede comemorative circulante ci doar comemorative necirculante in tiraje mici.
500 lei 1999 "Eclipsa" a fost un accident fericit care cred ca nu se va mai repeta.
skortzy

Mesaj de skortzy »

sorin70 scrie: de acum pana in 2014 ( termenul trecerii la EURO ) sa emita cate o moneda diferita la 1-2 luni.
Pariem că vom sarbatori si 150 de ani de existenta a leului? ;)

Totusi, daca avem noroc, vom avea comemorativa de 2 euro dedicata aniversarii a 100 de ani de la Marea Unire...
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

sorin70 scrie:Chiar daca ar dori sa realizeze asa ceva acum este prea tarziu deoarece ca sa acopere toate judetele ar trebui ca de acum pana in 2014 ( termenul trecerii la EURO ) sa emita cate o moneda diferita la 1-2 luni.
Ar putea face ceva de genul "Regiunile istorice ale tarii" pe niste bimetalice de 1 leu. ( Doamne ajuta ! )
Am zis de judete probabil pentru ca citisem inainte ceva de state quarters-urile americanilor :)

Problema e ca din asa ceva n-ar castiga nimic BNR-ul, si cred ca asta e cel mai mare impediment in calea realizarii unei asemenea proiect. Deci n-ar fi niciun biznis pentru ei. Poate doar daca s-ar bate pe langa cele de circulatie si cateva sute de exemplare PROOF capsulate, vandute in cate o cutie frumoasa, cu un pliant atasat.
sigillum2008

Mesaj de sigillum2008 »

Aldor scrie:Problema e ca din asa ceva n-ar castiga nimic BNR-ul, si cred ca asta e cel mai mare impediment in calea realizarii unei asemenea proiect. Deci n-ar fi niciun biznis pentru ei. Poate doar daca s-ar bate pe langa cele de circulatie si cateva sute de exemplare PROOF capsulate, vandute in cate o cutie frumoasa, cu un pliant atasat.
Exemplare PROOF nu au fost si in cazul celei de 500 lei 1999 "Eclipsa" ?
,,Experimentul,, s-ar putea repeta!
http://www.youtube.com/watch?feature=re ... NXIP4QybiQ
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Ati pus punctul pe I.
La 2-3 milioane de exemplare circulante nu mai e niciun "biznis" asa dupa cum foarte bine ati punctat.
Dar ce frumos s-ar promova imaginea Romaniei peste hotare !
Si asta e de nepretuit.
Poate ca totusi mai conteaza si asta. Sper.
Scrie răspuns