Parere !!!

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Ca sa nu mai deschid un topic nou, ce parere aveti despre aceasta moneda (falsa/originala?)
Fişiere ataşate
trans03.jpg
trans03.jpg (53.75 KiB) Vizualizat de 12271 ori
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
newbasic

Mesaj de newbasic »

berserkr scrie:Ca sa nu mai deschid un topic nou, ce parere aveti despre aceasta moneda (falsa/originala?)
dupa cum arata materialul , inclin sa cred ca este autentica , numai ca baterea e prea neglijenta ....... sincer sa fiu eu nu a-si achizitiona aceasta moneda
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Mmmmm, ma indoiesc ca ar fi autentica. Una din acelasi tip de hibrid Aninoasa, insa originala:
Fişiere ataşate
hibrid1.jpg
hibrid1.jpg (9.75 KiB) Vizualizat de 12235 ori
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Nu stiu daca stilului i se poate reprosa ceva. Totusi, stilul e una, iar aspectul, alta. Fac apel din nou la coinarchives:
http://www.coinarchives.com/a/lotviewer ... 58&Lot=523
http://www.coinarchives.com/a/results.p ... kopfreiter
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Pai cred ca tipul ar fi Aiud-Cugir (@marcus aurelius). Cele de pe coinarchives ar fi potrivite (cred ca a doua - din mijloc).
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

berserkr scrie: ce parere aveti despre aceasta moneda (falsa/originala?)
Dumneavoastra ce credeti? :)
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Eu sunt in dubiu. Are caracteristici si de falsa si de autentica. Din punctul de vedere al tehnologiei de realizare nu pare turnata, ba chiar are doua margini rasfrante peste partea concava, lucru care se intampla la batere de obicei. De asemenea aliajul destul de prost poate duce la cazul in care a fost foarte corodata si prost (dur) curatata, asta legat de lipsa de relief pe care o prezinta. Pe de alta parte n-am auzit inca despre falsuri Aiud-Cugir (desi asta nu inseamna ca nu exista). In continuare nu pot sa dau un verdict clar, desi parca inclin mai mult spre o copie (nu stiu daca moderna sau veche). Intr-adevar turnarea schifatelor de tipul asta este un procedeu foarte greu (sau cel putin asa mi se pare mie) mai ales sub aspectul aparentei finale. Nu-mi imaginez cum s-ar putea turna un exemplar ca asta. De aceea raman si cu rezerva unei autentice care a avut o viata foarte grea. Asta este motivul pentru care am cerut parerea aici (eu am cumparat-o de afara acum mai mult timp, a costat destul de mult iar vanzatorul este de incredere - el accepta inapoi orice moneda insa eu nu mai am cum sa i-o trimit chiar daca as vrea).
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

berserk- cea sub semnul intrebarii vrea sa fie un Aiud Cugir, cea pe care am postat-o eu este un tip de Radulesti.
diablo

Mesaj de diablo »

este autentica/care ar fi pretul acesteia ??
Fişiere ataşate
greceasca.jpg
greceasca.jpg (20.79 KiB) Vizualizat de 11830 ori
diablo

Mesaj de diablo »

sunt autentice ??? care ar fi pretul lor ??
Fişiere ataşate
greceasca 2.jpg
greceasca 2.jpg (28.58 KiB) Vizualizat de 11823 ori
valentinian

Mesaj de valentinian »

dupa scanuri sunt de la vanzatorii bulgari de pe ebay ...ancient treasures , antiquarica , spqr sau poate AAH ... pe scurt , nu cred ca sunt ok .
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Mi-e greu sa cred ca sunt falsuri, desi traim vremuri in care se falsifica aproape tot. Sunt comune si se gasesc usor (asta nu-i o garantie suprema), dar mi se par chiar fara probleme cele de mai sus...
valentinian

Mesaj de valentinian »

Iti respect parerea Dimo13 dar mie mi se par clar turnate amandoua dar mai ales prima care a fost turnata ''tocita'' si recent lovita intentionat ... e totusi o poza , nu e piesa efectiv... nu stiu ...
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Respectul e reciproc si nu exclud sa ai dreptate, stiu ca exista falsuri chiar si pentru tipul asta, totusi raman cu impresia ca sunt bune.
Problema ar fi ce a inteles diablo din vorbele noastre :) , e un vot pentru si unul impotriva autenticitatii. Eventual ar putea sa ne spuna de unde a luat imaginile, poate mai aflam ceva din trecutul lor....
diablo

Mesaj de diablo »

pozele le-am luat de pe okazii .... a 2 a moneda apartine licitatiei domnului cotoroanta si prima moneda a domnului
kaqkkalfa.
Scrie răspuns