Counterfeits of Apollonia Pontika Drachms - "Scoala Bul

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

dimo13

Mesaj de dimo13 »

valentinian scrie:Totusi pot spune despre piesa din linkul meu [ forumancientcoins] ca am avut-o in mana , cumparata chiar de la ei si am returnat-o deoarece a fost examinata fizic de expertul cu care ma consult eu si a fost declarata copie moderna . toate cele bune
Tot ce se poate. In cazul de fata n-am cum sa contrazic parerea cuiva care a putut studia moneda cu atentie in realitate, eu avand la dispozitie doar o imagine (care, ce-i drept, nu imi inspira nimic in neregula).
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Toate acele monede mi se par ok. Parerea unui expert anonim este egala cu ZERO! Un expert este o autoritate recunoscuta, in niciun caz o persoana declarata ascunsa ale carei pareri vin din neant.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
valentinian

Mesaj de valentinian »

eu va respect parerea tuturor si admit ca este posibil sa gresesc si eu si expertul pe care il consult . nu este un expert anonim cel consultat de mine dar nu mi se pare normal sa ii aduc in discutie numele fara acordul dumnealui . dupa mine un semn rau ,visavis de autenticitate, este prezenta patinei ''facute '' , moneda realizata prin procedeu de turnare [ nu batere ] si/sau un stil defectuos sau toate la un loc . acum o moneda cu doar unul dintre aceste ''calitati'' poate fi autentica dar una cu toate cele trei este sigur falsa in opinia mea . oricum discutia ramane la faza de discutie cat timp nu se examineaza piesa efectiv . si mie imi place internetul dar numismatica antica este ceva care se preteaza mai bine cu comertul fizic nu cu cel virtual din cate mi-am putut da seama pana acum .
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
Scrie răspuns