Intrebare monede antice

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
NeKHBeT

Intrebare monede antice

Mesaj de NeKHBeT »

Buna seara,

Am facut rost recent de 11 monede antice cu un strat destul de gros de oxid/murdarie. Dupa ce am citit intr-un articol de pe un site ca este bine sa se lase in ulei de masline iar apoi sa se curete periodic am testat cu 2 monede (timp de 2 zile). Se pare ca putin din stratul de oxid s-a dus si se pot distinge portretele de pe ele :)
Intrebarea este ... cam cat timp dureaza in medie pana moneda este cat de cat curatata? Stiti si alte metode?

Multumesc

,toate cele bune

Sorin
www.allnumis.ro
Aveti imagini scanate de monede sau bancnote? Adaugati-le aici ca toata lumea sa se poata bucura de ele.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Ati ales cea mai indelungata metoda. Minim doua saptamani dar poate dura luni sau chiar ani. Eu recomand apa distilata. Dar e un topic destul de bogat pe tema asta. Iar afara sunt situri intregi.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
NeKHBeT

Mesaj de NeKHBeT »

Multumesc de sugestie, o sa caut mai multe informatii despre acest procedeu si testez pe o moneda sa vedem cum iese :)
www.allnumis.ro
Aveti imagini scanate de monede sau bancnote? Adaugati-le aici ca toata lumea sa se poata bucura de ele.
vcoins

Metode de curatare

Mesaj de vcoins »

Exista metode mai " dure si rapide" de curatare: otet, acid citric, inclusiv solutii de baterie....etc.

Trebuie insa intotdeauma tinut cont de materialul monedei, de fragilitatea ei si mai ales de rezultatul pe care vrei sa-l obtii.

Am facut si eu experimente si am distrus suficiente monede.

Sfatul meu este sa folosesti doar ulei de masline, care dureaza si dureaza si dureaza..... dar riscul de a distruge patina (adica 1/2 din vloarea monedei) este mult mai scazut.
Scrie răspuns