Licitatii pe net

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

claus

Mesaj de claus »

mie imi plac mastile ce au fost folosite pentru a acoperi fetele mumiilor egiptene :)
krazy

Mesaj de krazy »

berserkr scrie:Daca ati sti cate de-astea se vad pe net. Si unele nu-s de "factura" sunt de "facatura". Ia uitati vanzare engros aici:
http://www.alibaba.com/catalog/11209839 ... Lamps.html
sau:
http://ettuantiquities.com/oil_lamps_thumbnails_1.htm
http://www.artemission.com/ViewItems.as ... ntiquities
http://www.ancientrelics.co.uk/AL_NEW_Page1.htm
sau replici:
http://ancientlamps.com/erome.html
E suficient sa cautati "roman oil lamps" pe google.
Cunosc astfel de site-uri. Daca observati replicile de opaite nu au arsura in zona ciocului sau a discului ceea ce le exclude din randul celor autentice. In orice caz aceasta nu constituie o regula. Am deviat totusi de la ideea principala pe care a subliniat-o newbasic: vanzarea ilegala a acestor piese (care presupune evident notiunea de furt calificat). Ca provin sau nu din Romania nu putem sti, evident. Oricum autoritatile sunt cele care trebuie sa se sesizeze nu noi.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Daca este vorba despre delict, da. Dar eu am vrut sa sugerez altceva, si anume ca nu-i bine sa acuzam fara sa stim. Deci n-am deviat, pur si simplu am nuantat. Sigur, si sa cumperi replici si sa le invechesti artificial, tot delict e odata ce nu mentionezi. Mai demult am vazut replici extrem de convingatoare, tot pe net. Asa cum un prieten care a vizitat British Museum mi-a spus ca la iesirea se vindeau replici dupa vase grecesti (ceramica neagra) despre care puteai jura ca au fost scoase din sit cu putin inainte. Nu stiu ce vinde omul ala dar de unde stim ca n-are acte de import si ca nu le vinde in legalitate? Numai pentru ca n-a mentionat? Nu vreau sa apar pe nimeni, dar cred ca ne cam avantam uneori. De aceea sunt cu totul de acord cu ultima dvs fraza:
"Oricum autoritatile sunt cele care trebuie sa se sesizeze nu noi."
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
newbasic

Mesaj de newbasic »

" Piesa este autentica, provine de pe teritoriul tarii, incadrare cronologica sec 5-6 e.n. Aceasta licitatie se adreseaza doar cunoscatorilor. " :shock:

asta cred ca lamureste problema actelor :wink: , mai raman doar doua variante :
1. provin din sapaturi ilegale,
2. sunt falsuri

din punctul meu de vedere , varianta nr.2 este cea mai plauzibila.

am facut si eu cateva vizile atunci cand se faceau sapaturi LEGALE in situri arhelogige si nicioata nu s-a gasit ceramica intreaga , numai cioburi ....
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Pai problema legitimitatii n-o lamureste (nu afirma ca are acte dar nici nu infirma chiar daca nu pomeneste de ele). Dar si eu inclin tot spre a doua varianta.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
krazy

Mesaj de krazy »

newbasic scrie:am facut si eu cateva vizile atunci cand se faceau sapaturi LEGALE in situri arhelogige si nicioata nu s-a gasit ceramica intreaga , numai cioburi ....
Nu ati avut ocazia, insa va asigur ca se gasesc si piese intregi, lucru usor de dedus daca vizitati un muzeu de istorie sau arheologie (sunt insa si piese provenite din donatii ori achizitionate de la colectionari). Cat priveste posibilitatea ca unele piese (nu vorbesc de cele in cauza) care apar pe piata (neagra) sa provina din sapaturi arheologice legale ganditi-va ca, pe unele situri se folosesc si muncitori (necalificati) care lasati nesupravegheati au ocazia sa sustraga diverse obiecte, la inceput din curiozitate apoi pentru a le vinde.
newbasic

Mesaj de newbasic »

krazy scrie: ganditi-va ca, pe unele situri se folosesc si muncitori (necalificati) care lasati nesupravegheati au ocazia sa sustraga diverse obiecte, la inceput din curiozitate apoi pentru a le vinde.
:) stiu despre ce vorbiti , pe toate siturile arheologice se folosesc muncitori necalificati care sunt folositi numai la saparea efectiva pana la un anumit nivel , dupa care se ocupa studentii de la arheologie si angajatii muzeelor ..... este adevarat ca ei sustrag anumite lucruri pe care le gasesc din intamplare , dar este vorba in general de monede si artefacte mici , care se pot masca usor in buzunare ... nu o sa vedeti niciodata un muncitor iesind cu un vas de sticla sau un opait in buzunar.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Eu zic, ca asa ceva se intampla totusi destul de rar.

Sunt santiere unde exista o conventie si muncitorii care gasesc cate o moneda, li se ponteaza o zi de lucru in plus (pentru fiecare moneda).
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Iti dai seama, daca gasesc un tezaur :roll:
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Am inceput sa identific vanzatorul inainte sa deschid pagina respectiva, numai dupa imaginea mica:
http://cgi.ebay.com/Mark-Antony-AR-Dena ... 0077733222
E un "tooling" caracteristic. Oricum poate exista si colectionari de monede "sculptate" recent.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Imi place sa ma uit din cand in cand la loturile masive de monede necuratate aflate la vanzare, ma distreaza felul in care sunt imbiati cumparatorii: ba ca au mari sanse sa descopere niscaiva aur, ba ca ar fi si raritati pe acolo. :D De pilda niste indivizi ofera ditamai sacu' in care nici macar ei n-ar avea habar ce ar fi, deoarece au norocul de a-l fi primit direct din Europa (from "excavators") si cine stie ce comoara zace inauntru: :lol:
LINK
vcoins

Mesaj de vcoins »

Din pacate am vazut ca si la noi incepe aceasta "moda".
Personal imi plac monedele necuratate, "imi place munca" dar ideea de a cumpara fara sa individualizez starea fiecarei monezi nu reusesc sa o diger.
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Pe cgb.fr sunt la vanzare cele 560 piese ramase nevandute la licitatia Monnaies 36.

http://vso.numishop.com/boutique1.php?b ... prixdepart

Tot acolo se pot verifica preturile realizate la piesele care s-au vandut.
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
vcoins

Mesaj de vcoins »

Este interesant ca mai toate monedele deosebite au fost achizitionate iar din cele care au ramas oricum CGb-ul are la vanzare unele exemplare intr-o stare mai buna.

Oricum preturile imi par foarte mari...se vede ca au alte bugete.
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

Daca doriti sa va amuzati, cititi descrierea colectiei acestei persoane si mai ales 1 leu 1977 rar :lol: :lol:
http://www.aukro.ro/item485071923-colec ... vechi.html
Cat despre pret, sa spunem ca a gresit.....
Cunoscandu-ti istoria iti cunosti viata.
Încuiat