Ordinul Mihai Viteazul intr-o varianta mai deosebita

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Scrie răspuns
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Alex scrie: Eu as fi spus ca este un fals, in ciuda aspectului vechi. Ce nu-mi place este "bara de sustinere" si nitul din ea cum am mai vazut la strutocamile cu spade ca cea de mai jos.

Da intr-adevar nitul si bara subtire sunt ciudate, dar spre binele nostru,sunt si detalii vizibile care ne ajuta sa deosebim usor originalele de falsuri ! :wink:
Am mai vazut acest fel de fixare a coroanei cu nit si la unele medalii aeronautice sau virtuti maritime. Dupa parerea mea nici piesele acelea nu sunt kosher !
Romaniac
**
**

Mesaj de Romaniac »

tripleseven
Imi pare rau dar piesele de care spuneti au fost scanate de mine inainte ca sa le cumparati dv de la dl. V.D. din Germania !
Intr-adevar, sunt bine executate dar cu toate acestea sunt numai niste fantezii !!!
Despre cartea lui Klietmann nu pot spune decat ca este depasita in unele puncte, mai ales la Ordinul MV !
Numai bine
Aha, ok. Doar ca scanurile seamana foarte mult si cu ale mele. Klietmann, dupa parerea mea e o carte prea laconica si slaba. De fapt autorul se plinge in prefata ca nu a putut colabora cu statul roman pentru o mai buna documentare.
Nu exista situatii disperate, exista doar oameni disperati.

- Heinz Wilhelm Guderian (1888-1954)
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Cu tot respectul , recomandati dvs. o carte mai buna decat a lui Klietmann ...
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Mai buna nu cred ca exista momentan! Dar mai sunt 3 care completeaza "golurile" din cartea lui Klietmann... nepunand la socoteala publicatiile aparute pana in '47 !

ImagineImagineImagine
Romaniac
**
**

Mesaj de Romaniac »

In legatura cu varianta 1941 cl. I doar cu cifra "M 1", citez din articolul "Der Rumanische Orden 'Michaels des Tapferen" [autor Uwe Lautenschlager, revista germana Internationales Militaria-Magazine Iunie-Iulie 2007], p. 6 :

"Von den Kreuzen der 1. Klasse diesen Modells existieren Varianten, bei denen die Vorderseite des Ordens im Zentrum das gekronte Monogram "M I" tragt, und im unteren Kreuzarm die Jahreszahl 1941. Das doppelte "F" Monogram und das Stiftungsjahr des Orden 1916 im unteren Kreuzarm fehlen bei dieser Variante. Es handelt sich vermutlich um Dekorationen, die zwischen dem Kriegseintritt Rumaniens am 22. Juni 1941 und dem Dekret mit der Veranderungsanordnung vom 8. Oktober 1941 verliehen worden sind."

Mai pe romaneste : aceasta varianta a fost in vigoare intre 22 iunie 1941 (inceperea razboiului) si 8 octombrie 1941 (ziua decretului de infiintare a modelului 1941 propriu-zis).
In articol, autorul prezinta aceasta poza
tripleseven scrie:Alta cl1... fara spade!

Imagine
R.
Nu exista situatii disperate, exista doar oameni disperati.

- Heinz Wilhelm Guderian (1888-1954)
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

"....vermutlich...!" Asta inseamna ca este probabil, adica nici el nu este sigur.
Bla bla bla pe nemtzeste, nimic altceva articolul cu pricina! Trebuia sa umple o pagina cumva!
Articole din astea putem sa scriem si noi cu sutele....! Banuiesc ca s-a inspirat dupa cartea lui Klietmann,a reformulat frazele dupa care a mai adaugat niste scanuri adunate din internet si gata articolul!
Acest domn din cate tzin minte, cerea informatii si scanuri calitative despre decoratii romanesti pe forumul worldwar2.ro.(sursa de unde are de altfel si piesa de mai sus).
:wink:
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Ce inseamna nestiinta sau lipsa de informatii... piesa din imagine s-a vandut azi pe ebay cu 530 euro !!!
Este vorba de un inlocuitor dat in anii 90, pt Cavalerii Ord Mihai Viteazul care nu mai aveau piesa originala.
Piesa vanduta pe ebay este intr-o stare jalnica, singura piesa veche din lot este cutia dar si aia nu merita mai mult de 35-40 euro!

Imagine
ImagineImagine

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0260231850
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

tripleseven scrie:Ce inseamna nestiinta sau lipsa de informatii... piesa din imagine s-a vandut azi pe ebay cu 530 euro !!!
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ... :roll:
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Alt "original" vandut tot la Dorotheum, cica ar fi fost facut de firma Souval !!!!

Imagine
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

tripleseven scrie:Alt "original" vandut tot la Dorotheum, cica ar fi fost facut de firma Souval !!!!

Imagine
Oh, nu! :shock: :shock: :shock:
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Alex scrie: Oh, nu! :shock: :shock: :shock:
Ba da, si inca ce serios o spun.... sa mai ai incredere in casele de licitatii!!!! :twisted:
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

tripleseven scrie:Alt "original" vandut tot la Dorotheum, cica ar fi fost facut de firma Souval !!!!

Imagine
Pare sa fie aceeasi matrita ca mai jos.

Imagine
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Din aceiasi serie, da , dar nu poate fi aceiasi matrita, cl1 este curbata si parca putin mai mare decat cl2 !
claudiu1988

Mesaj de claudiu1988 »

De aceste 2 piese vandute pe ebay ce spuneti??
Fişiere ataşate
c1e9_1.JPG
c1e9_1.JPG (12.58 KiB) Vizualizat de 15351 ori
c2a2_1.JPG
c2a2_1.JPG (12.03 KiB) Vizualizat de 15351 ori
32b0_1.JPG
32b0_1.JPG (14.02 KiB) Vizualizat de 15351 ori
e4b6_1.JPG
e4b6_1.JPG (11.87 KiB) Vizualizat de 15351 ori
rocolectionar

Mesaj de rocolectionar »

claudiu1988 scrie:De aceste 2 piese vandute pe ebay ce spuneti??
Clasa a-2a provine din " orasul decoratiilor si insignelor regaliste false ": Arad

Concluzia o trageti dumneavoastra !!!
Scrie răspuns