Identificare monede antice

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
just_andra
*
*

Identificare monede antice

Mesaj de just_andra »

Puteti sa ma ajutati cu identificarea acestor monede si cu un pret aproximativ? Credeti ca sunt autentice? Multumesc anticipat.
Fişiere ataşate
IMG_0003.jpg
IMG_0003.jpg (85.63 KiB) Vizualizat de 3309 ori
IMG_0004.jpg
IMG_0004.jpg (87.51 KiB) Vizualizat de 3309 ori
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Cele de argint mi se par niste falsuri slabute. Am dubii si ce priveste una din monedele din bronz.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Cea cu flan crack este un bronz colonial de la Tomis, emis pentru Severus Alexander, si mi se pare OK.
Bronzul mic din stanga este un AE3 de la Constantin II, iar bronzul mic de sus e un AE3 de la Constantius II si sunt ambele OK. Bronzul mai mare cred ca ar trebui sa fie un follis de al lui Galerius, dar nu sunt 100% convins ca e OK.

Celelalte piese nu cred sa fie autentice, cum ziceam si mai sus. Sa asteptam o confirmare de la cei care se pricep mai bine la antice.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Exact. Autentice par cele doua AE3 si cea cu spartura in flan (AE3-ul din stanga e Constantin II celalalt e Constantius II - ambii cezari). Restul sunt copii/falsuri. De fapt cele cu "ARMENIACVS" sunt "die-match" (identice) vizibil. Galerius ar putea fi ok dar materialul nu este cel corect. De la distanta asta as inclina mai degraba spre fals/repro.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Scrie răspuns