Impresii targ Brasov
Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA
- marcus aurelius
Impresii targ Brasov
Ehh , am ajuns si la targul de la Brasov, cu chiu, cu vai, cu cheltuieli cu care
puteam ajunge pana la Munchen, dar daca nu mergi deh, ramai cu o nostalgie si o neimplinire. Stiti ce-mi place cel mai mult in toata chestia asta? Este senzatia pe care o aveam si in adolescenta cand mergeam la o intalnire cu o fata. Pacat ca "fata" asta ma dezamageste pe an ce trece tot mai mult. Devine tot mai pretentioasa si ma costa tot mai mult, chiar daca ea ofera tot mai putin...Preturile sperie si Vestul, majoritatea cerand aproape dublu fata de acum un an, de exemplu. Piesele bune , desigur tot mai putine si evident mult mai scumpe. Dar am revazut o multime de vechi
cunostinte si unii chiar amici, cu care avem o istorie veche...Unii nu s-au schimbat deloc, peste altii se vad anii. Cu totii suntem plini de speranta, unii sa vanda, altii sa achizitioneze piese noi.
Organizarea, foarte buna, locul excelent, mai putin parcarea care a fost arhiplina chiar la ora 7.30. Prietenii nostrii (ai colectionarilor) de la Okazii, au fost si ei prezenti, zambitori, deschisi la discutii si la pareri. Toate bune si frumoase cu exceptia preturilor care cu parere de rau sunt mai ieftine in strainatate. Si asta de ani buni deja.
puteam ajunge pana la Munchen, dar daca nu mergi deh, ramai cu o nostalgie si o neimplinire. Stiti ce-mi place cel mai mult in toata chestia asta? Este senzatia pe care o aveam si in adolescenta cand mergeam la o intalnire cu o fata. Pacat ca "fata" asta ma dezamageste pe an ce trece tot mai mult. Devine tot mai pretentioasa si ma costa tot mai mult, chiar daca ea ofera tot mai putin...Preturile sperie si Vestul, majoritatea cerand aproape dublu fata de acum un an, de exemplu. Piesele bune , desigur tot mai putine si evident mult mai scumpe. Dar am revazut o multime de vechi
cunostinte si unii chiar amici, cu care avem o istorie veche...Unii nu s-au schimbat deloc, peste altii se vad anii. Cu totii suntem plini de speranta, unii sa vanda, altii sa achizitioneze piese noi.
Organizarea, foarte buna, locul excelent, mai putin parcarea care a fost arhiplina chiar la ora 7.30. Prietenii nostrii (ai colectionarilor) de la Okazii, au fost si ei prezenti, zambitori, deschisi la discutii si la pareri. Toate bune si frumoase cu exceptia preturilor care cu parere de rau sunt mai ieftine in strainatate. Si asta de ani buni deja.
Sper sa nu fiu tottal off topic intrucat nu am fost la Brasov dar voi vorbi depre preturi.
Am vazut opinia asta, ca la noi preturile sunt mai mari decat in vest, si referitor la produsele din supermarketuri, sau magazine reprezentanta ale unor firme cu renume.
Cred ca este vina noastra ca ne repezim ca besmeticii sa cumparam imediat ce apare ceva pe piata.
Suntem dupa perioada ceausista cand nu gaseai sa cumperi nimic iar cresterea economica din ultima vreme a adus ceva bunastare asa ca acum ne aruncam sa cumparam ceva de frica ca dispare parca nu am putea stepta putin ....
(din pacate cred ca si eu fac la fel
)
Am vazut opinia asta, ca la noi preturile sunt mai mari decat in vest, si referitor la produsele din supermarketuri, sau magazine reprezentanta ale unor firme cu renume.
Cred ca este vina noastra ca ne repezim ca besmeticii sa cumparam imediat ce apare ceva pe piata.
Suntem dupa perioada ceausista cand nu gaseai sa cumperi nimic iar cresterea economica din ultima vreme a adus ceva bunastare asa ca acum ne aruncam sa cumparam ceva de frica ca dispare parca nu am putea stepta putin ....
(din pacate cred ca si eu fac la fel

Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
- marcus aurelius
Nu se pune problema ca ne repezim ca bezmeticii, este mai degraba vorba de faptul ca exista o oferta foarte mica si atunci unii vanzatori sar cu preturile. Dupa Revolutie s-a carat din tara in strainatate aproape tot in materie de colectii si antichitati. Acum exista cerere si la noi, insa marfa nu prea. Asa ca cine mai are ceva cat de cat de valoare vrea sa si ia un pret bun pe obiectul respectiv.
Probabil teoria mea tine cand e vorba de celelate produse nu de o piata cum este cea a antichitatilor
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
- andi_codescu
Am fost si eu la targ. Organizarea a fost mai buna decat in martie, decat ca targul fiind organizat dupa nunta s-a dat drumul ceva mai tarziu decat de obicei. Am mandria sa fi intrat intre primii cinci
, a fost ca la coada la pui.
Din pacate nu am luat nici o moneda, din ratiuni de buget. Am gasit insa carti postale dintre cele care ma intereseaza si pot spune ca pentru mine a fost un targ reusit.
Dintre colegii de foum m-am intalnit cu Florin232. E posibil sa mai fi fost si alti cunoscuti, dar fiind disperat sa nu pierd ceva posibil a fi cumparat, e posibil sa nu ii fi vazut.
Costisitoare excursia... insa pentru a merita, de regula profit ca in perioada targului sa imi fac un weekend prin Brasov si sa impusc astfel doi iepuri.

Din pacate nu am luat nici o moneda, din ratiuni de buget. Am gasit insa carti postale dintre cele care ma intereseaza si pot spune ca pentru mine a fost un targ reusit.
Dintre colegii de foum m-am intalnit cu Florin232. E posibil sa mai fi fost si alti cunoscuti, dar fiind disperat sa nu pierd ceva posibil a fi cumparat, e posibil sa nu ii fi vazut.
Costisitoare excursia... insa pentru a merita, de regula profit ca in perioada targului sa imi fac un weekend prin Brasov si sa impusc astfel doi iepuri.
- marcus aurelius
- andi_codescu

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
- marcus aurelius
Revin cu noi si totusi aceleasi impresii de la targul din Brasov. Preturi din ce in ce mai mari, lucruri de calitate din ce in ce mai putine. Vanzatorii prefera sa isi plimbe marfa de la un targ la altul ba chiar am observat ca mai isi si maresc pretul, probabil or fi luand in calcul faptul ca euro se depreciaza
. Totusi sa nu ma plang prea tare, am gasit piesa asta micuta si draguta. 

- Fişiere ataşate
-
- medals 003-horza.jpg (18.41 KiB) Vizualizat de 13135 ori
sustin parerile lui Marcus depre preturile de la targ. fata de acum 3 ani cand am fost eu prima data la targ, pot spune ca preturile s-au ...cinciplat.ieri in timpul targului la taraba unde cautam ce ma interesa pe mine, un domn l-a intrebat , cu bun simt fara niciun fel de rea vointa pe vanzator cum a ajuns la pretul de 200 Ron o carte postala, care il interesa pe el. raspunsul a fost: "treaba mea". sunt multi dastia pe la targuri care vin hotarati sa nu vanda nimic, care cred ca le stiu ei pe toate , iar daca ii intrebi cate ceva iti raspund foarte obraznici. cat priveste marfa care ma interesa pe mine, fotografiile cu avioane, la acest targ am cumparat marfa pe care am vazut-o la targurile trecute si nu le-am cumparat fiindca nu erau prioritare. acum din lipsa de altceva au fost bune si acestea. marfa noua ce ma interesa am gasit si la 50-60 euro o poza!!! cu avioane. targul asta pentru mine se transforma din an in an intr-un eveniment in care doar ma intalnesc cu prieteni colectionari si discutam ce am mai cumparat .. de pe lumea ailalta , prin intermediul netului.
- andi_codescu
Problemele cu preturile si cu vanzatorii sunt, cred, o constanta a targurilor din ultima vreme, nu doar a celui de la Brasov. Partea buna a targului de la Brasov e ca fiind in mijlocul tarii se bucura de o participare mult mai larga.
In ceea ce ma priveste nici de data acesta nu aveam buget pentru monede, asa ca nici nu am intrebat, fiind scutit de raspunsurile tembele. In privinta cartilor postale, desi a fost sub asteptari, am achizitionat cu mult mai bine decat ce se gaseste pe net.
In ceea ce ma priveste nici de data acesta nu aveam buget pentru monede, asa ca nici nu am intrebat, fiind scutit de raspunsurile tembele. In privinta cartilor postale, desi a fost sub asteptari, am achizitionat cu mult mai bine decat ce se gaseste pe net.
-
Care a fost pretul acestei miniaturi ?marcus aurelius scrie:Revin cu noi si totusi aceleasi impresii de la targul din Brasov. Preturi din ce in ce mai mari, lucruri de calitate din ce in ce mai putine. Vanzatorii prefera sa isi plimbe marfa de la un targ la altul ba chiar am observat ca mai isi si maresc pretul, probabil or fi luand in calcul faptul ca euro se depreciaza. Totusi sa nu ma plang prea tare, am gasit piesa asta micuta si draguta.
- marcus aurelius