Counterfeit Maria Theresa Talers Abound in Arab Markets -art

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

PRONUMISMATICA
Site Admin

Counterfeit Maria Theresa Talers Abound in Arab Markets -art

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Articol -
Counterfeit Maria Theresa Talers Abound in Arab Markets
http://secure.numismaster.com/ta/numis/ ... cleId=4930

Am inteles bine, au ajuns sa se falsifice pana si rebaterile??

Si ce ziceti de asta?
Aging a replica to make it look old is also something to be considered. Nothing regarding this is addressed in the article, but there have been stories circulating on the numismatic circuit in the past of counterfeit ancient coins that were fed to goats. These coins, once passed through the poor goat's system, appeared to be more believable due to this rather disgusting artificial aging process.
:D :D
dimo13

Re: Counterfeit Maria Theresa Talers Abound in Arab Markets

Mesaj de dimo13 »

Aldor scrie: Si ce ziceti de asta?
Aging a replica to make it look old is also something to be considered. Nothing regarding this is addressed in the article, but there have been stories circulating on the numismatic circuit in the past of counterfeit ancient coins that were fed to goats. These coins, once passed through the poor goat's system, appeared to be more believable due to this rather disgusting artificial aging process.
:D :D
Ingeniozitate, nu gluma... :lol:
Bogdan R

Mesaj de Bogdan R »

Articolul ala ar fi fost mai credibil daca ne-ar fi si prezentat o poza si niste elemente de deosebire.
Din cate stiu eu monedele respective (cele adevarate, rebaterea oficiala) sunt acceptate si acum in bazarele din Orientul Mijlociu. Li se calculeaza valoarea in functie de pretul argintului in ziua respectiva.
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''

Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
alexro11
**
**

Mesaj de alexro11 »

Am vazut eu un fals in targ in Valea Cascadelor.Problema e ca cerea pe el 80 ron,ca si cand ar fi fost autentic.Si sincer nu dau 80 ron pe o chinezarie din tabla.
Novus Ordo Seclorum.
PRONUMISMATICA
Site Admin

De unde stiti ca era un fals si nu o rebatere?
alexro11
**
**

Mesaj de alexro11 »

Marginea era zimtata,nu inscriptionata cum este rebaterea(S.F.)
Novus Ordo Seclorum.
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

alexro11 scrie:Marginea era zimtata,nu inscriptionata cum este rebaterea(S.F.)

Pentru ca tot s-a deschis acest topic intreb si eu cum pot fi deosebiti talerii acestia de rebateri si replici (falsuri)?
alexro11
**
**

Mesaj de alexro11 »

Rebaterile au inscris sub efigie literele S.F.,dar sunt din argint si respecta valorile initiale.Replicile chinezesti se simt la mana.Sunt atat de prost facute ca se vad din avion.
Novus Ordo Seclorum.
alexro11
**
**

Mesaj de alexro11 »

O sa postez maine pozele monedei mele(rebatere),si daca am noroc de un pret corect o sa iau si un fals sa vedem toti diferentele.
Novus Ordo Seclorum.
banivechi

Mesaj de banivechi »

alexro11 scrie:si daca am noroc de un pret corect o sa iau si un fals sa vedem toti diferentele.
Putem sti si noi cam care ar fi pretul "corect"?
Un sfat: nu cumparati asemenea "facaturi". Sustineti astfel in modul cel mai direct aceasta "industrie" care otraveste numismatica.
alexro11
**
**

Mesaj de alexro11 »

Pretul corect ar fi maxim 5 ron(cam cu cat se vand si replicile de dollar)
Novus Ordo Seclorum.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Adica un dolar fals se vinde cu 2 dolari, unul original in stare XF se vinde cu 15. Cositorul e muuult mai ieftin decit argintul, iar falsurile sint muuuult mai noi decit originalele. Asa ca domnilor, pretul corect e 0.
alexro11
**
**

Mesaj de alexro11 »

intradevar,pretul corect este 0.Acele stifturi nu valoreaza intr-adevar nimic.Dar as rupe 5 lei ca sa pot pune o poza cu un fals,sa stie toata lumea cum arata,sa se poata feri.Am vazut pe okazii replici de dollar vandute ca reale(argint,etc.etc) la 50 ron.Sunt destul de multi care se pacalesc.Am un link despre replicile chinezesti ale dolarilor de argint.Nu stiu daca pot sa il postez.Daca am voie il postez sa vada toata lumea,si sa se fereasca de falsuri si replici.
Novus Ordo Seclorum.
PRONUMISMATICA
Site Admin

S.F. sunt de fapt initialele lui Tobias Schöbl and Joseph Faby, maestri monetari la Günzburg. Din cauza popularitatii talerului din 1780 batut pentru Maria Theresia - acesta fiind singura moneda de argint care era acceptata si de arabi - imparatul Iosif II a permis monetariei de la Günzburg sa continue baterea acestor taleri cu aceleasi matrite. Asa a inceput povestea.
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

Multumesc domnului alexro11 si domnului Aldor pentru informatii.
Scrie răspuns