Nu mi se par clare in mod deosebit. Trepiedul este foarte potrivit la lumina mai slaba sau la fotografierea cu functie de macro/supermacro. "Numai 5 megapixeli" este o rezolutie foarte mare (daca este vorba despre valoarea senzorului si nu cea a zoom-ului) si este mai mult decat suficienta pentru obtinerea unor imagini de calitate. Numai ca la bancnote cea mai buna imagine se obtine cu scannerul din cauza procedurii plane de obtinere a imaginii caracteritice acestui dispozitiv. Exista scannere foarte bune si pentru monede (cele care au ceva adancime de scanare si reusesc sa redea relieful), insa eu cred ca imaginea cea mai buna la monede se obtine cu aparatul foto, pe functie macro/supermacro (in functie de marimea monedei) fixat pe un trepied (dar cu obiectivul vertical in jos, nu orizontal) si cu lumina filtrata, dintr-un unghi studiat putin inainte astfel incat sa poata fi redat relieful monedei. Exista situri despre obtinerea de imagini, usor de gasit printr-o simpla cautare.Tudor C scrie:claus scrie:asa voi face, vol folosi si trepiedul pe care-l folosesc pentru astronomie, pentru a fi 100% stabil aparatul..
O sugestie pentru dvs. Eu am fotografiat cateva bancnote cu o camera foto digitala de doar 5 megapixeli. In schimb am folosit o lumina artificiala, mai exact blitzul de la telefonul mobil si cred ca pozele au iesit foarte clare, mai clare decat atunci cand am incercat cu lumina artificiala.
Sunt cele patru bancnote de sus:
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... ?cat_id=10
Si nu am folosit nici un trepied.
Criterii de colectionare
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
GLV scrie:Am inceput cu un plan ambitios ,mai bine zis foarte ambitios.Am vrut sa colectionez tot ce s-a emis in Romania de la inceputuri pana in prezent.
-
Tudor C
Asa vroiam si eu pana am vazut cate versiuni exista doar intre 1930-47 (doar din cele de pe allnumis). M-as multumi si cu 50-55% din bancnotele romanesti ..
www.allnumis.ro
Aveti imagini scanate de monede sau bancnote? Adaugati-le aici ca toata lumea sa se poata bucura de ele.
Aveti imagini scanate de monede sau bancnote? Adaugati-le aici ca toata lumea sa se poata bucura de ele.
Asta depinde numai de bani.Tudor C scrie:Mi-am propus si eu (sa nu radeti) sa strang toate bancnotele emise in Romania moderna, sau macar 90% din ele, in urmatorii 5 ani. Ce credeti, tintesc prea sus?![]()
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
-
Tudor C
Pentru mine BNR este una din institutiile in care am cea mai mare incredere.claus scrie:au alte treburi mai importante...cum ar fi sa creasca dobanda de referinta cu 30-40% intr-un an
in timp ce targetul de inflatie il tot scad
Si-au facut treaba foarte bine trebuie sa recunostem asta chiar daca nu ne place cum comunica si cum treateaza colectionarii.
(Simpla legatura intremine si BNR este eceea de cetatean român, si colectionar
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
-
Tudor C
Care treaba, mare sau mica?picard scrie: Pentru mine BNR este una din institutiile in care am cea mai mare incredere.
Si-au facut treaba foarte bine trebuie sa recunostem asta chiar daca nu ne place cum comunica si cum treateaza colectionarii.
Dobanda aia de referinta cu care jongleaza mai ceva ca cei de la circ, triunghiul(nu amoros, economic) euro-leu-dolar care sufera fluctuatii mai ceva decat in cel mai bun thriller sau film de suspans (marti euro=3.6016ron, miercuri-euro=3.55).....cu asta se ocupa B.N.R.....si cand mai comunica si tinta inflatiei...ori te bufneste rasul ori te ia durerea de cap
- andi_codescu