Adancata

Monede grecești, romane, bizantine.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
mariko

Adancata

Mesaj de mariko »

1. Colectioneaza cineva doar un anumit tip de moneda?
Eu am cumparat o Adancata-Manastire si as dori sa am o sectiune in colectie cu diverse Adancata. Are sens (in afara de interesul subiectiv, de faptul ca imi place acest tip de moneda) o asemenea "colectie" in colectie?
Este 130 - 140 euro un pret bun pentru aceasta:
http://cgi.ebay.de/LANZ-OST-KELTEN-TETR ... 0260772650
2. Este urmatoarea un Husi-Vovriesti:
http://cgi.ebay.de/LANZ-OST-KELTEN-TETR ... 0261882505
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

1. Da
2. Da
3. Da
mariko

Mesaj de mariko »

Multumesc!
Sper sa reusesc de data aceasta. E destul de frustrant pe ebay, cand pierzi o piesa pt 50 de centi, pe care cineva i-a adaugat in ultimele secunde.
valentinian

Mesaj de valentinian »

1. Cred ca da 2. E un pret un pic prea mare ...de ce nu ati licitat la piesele similare vandute pe okazii cu maxim 110 euro ?! 3. Da este ''vovriesti-husi'' si este chiar tipul meu preferat de moneda ... 4 . Este tactica unor cumparatori sa liciteze in ultimele secunde pt a nu iti lasa timp sa licitezi mai mult decat ei ...
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Pretul nu este deloc mare. Ati avut dvs noroc cu okazii. Piesa arata bine pentru tipul ei. Dupa parerea mea nu exista dacica (VF in sus) sa valoreze sub 200 de euro. O achizitie sub acest pret este oricum norocoasa.
mariko

Mesaj de mariko »

Am castigat Adancata la 102 euro si aceasta:
http://cgi.ebay.de/LANZ-OSTKELTEN-TETRA ... 0260772605
cu 52 euro, pe care insa nu am reusit singur pana acum s-o identific!
:D
mariko

Mesaj de mariko »

valentinian scrie:1. Cred ca da 2. E un pret un pic prea mare ...de ce nu ati licitat la piesele similare vandute pe okazii cu maxim 110 euro ?! 3. Da este ''vovriesti-husi'' si este chiar tipul meu preferat de moneda ... 4 . Este tactica unor cumparatori sa liciteze in ultimele secunde pt a nu iti lasa timp sa licitezi mai mult decat ei ...
Incerc sa cumpar pe cat posibil de la case de licitatii sau nume cunoscute (pentru ca nu ma pricep inca).
Vovriesti-husi imi place de asemenea, dar a trebuit sa o las pe altadata, cu toate ca nici ea nu a fost exagerat de scumpa.
valentinian

Mesaj de valentinian »

ce ati castigat mariko este o aninoasa-dobresti la aproximativ 13 g
Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

mariko scrie:Am castigat Adancata la 102 euro si aceasta:
http://cgi.ebay.de/LANZ-OSTKELTEN-TETRA ... 0260772605
cu 52 euro, pe care insa nu am reusit singur pana acum s-o identific!
:D
Felicitari! O sa constatati mai incolo cat de ieftin le-ati luat. Trebuie sa marturisesc, n-am licitat la ele pentru ca n-avea rost sa ne batem intre noi :) Le ochisem si eu. Dar stiu ca doreati demult sa aveti asa ceva. Insa de-acum, gata! :D
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Piesa dvs. Aninoasa-Dobresti sau Kinnlos (fara barbie- avers) sau dupa Pink - Entenschnabel ( Cioc de rata - dupa felul in care se termina botul calului) este un tip interesant deoarece este degenerat. Atat la avers cat si la revers se poate observa acest lucru. Aversul este degenerat nu atat stilistic cat prin faptul ca s-au folosit matrite uzate , se pot vedea lipsurile. La revers lipsa terminatiei botului , numarul redus de globule din coama calului si forma calaretului .
mariko

Mesaj de mariko »

valentinian scrie:ce ati castigat mariko este o aninoasa-dobresti la aproximativ 13 g
Da si acum am o problema (acum o sa vedeti de ce nu cumpar din Romania si in Romania):
http://www.archweb.cimec.ro/scripts/PCN ... 624574D57E
Bunuri culturale mobile - suna interesant!
mariko

Mesaj de mariko »

berserkr scrie:
Felicitari! O sa constatati mai incolo cat de ieftin le-ati luat. Trebuie sa marturisesc, n-am licitat la ele pentru ca n-avea rost sa ne batem intre noi :) Le ochisem si eu. Dar stiu ca doreati demult sa aveti asa ceva. Insa de-acum, gata! :D
Multumesc pentru intelegere si rabdare. M-am si gandit daca nu cumva va trebui sa licitez impotriva unui membru al forumului.
marcus aurelius

Faptul ca piesa respectiva , care apartine Muzeului National din Alba Iulia , a fost clasata , nu spune mai nimic. Este foarte bine ca muzeele au inceput sa-si claseze ceea ce au in patrimoniu , acest lucru era normal sa se faca de mult timp. A poseda o piesa care nu este clasata nu este o crima si nici nu exista vreo o obligativitate de a o clasa.
marcus aurelius

Nici cea mai superba din lume , nu merita atat de mult. Eventual una care ar avea pedigree (gen " a apartinut colectiei...hmmm ....Odobescu).
Scrie răspuns