Iata si cum sunt expuse vedetele expozitiei.
O noua abordare, pentru starnirea atentiei : abordarea "noi doar muncim aici, noi nu suntem de vina" .
A se remarca si prezentarea "profesionista", pe hartie de matematica, cu legenda batuta la masina.
Ma intreb daca mai au si pliantele originale din 1958...
Si o poza mai clara.
Sincer sper sa fie o expozitie buna.
Personal, sunt mai comentici, recunosc, insa anumite lucruri chiar trebuiesc spuse.
amonra scrie:c) Una dintre colite e o repoducere a il infatiseaza pe Carol II si in partea dreapta e pus timbrul rotund cu Capul de Bour. .... ce legatura are printul aventurier cu Capul de bour ?
Probabil este reproducerea colitei de la EFIRO 1932 si atunci asocierea primara este cu EFIRO, nu cu Capul de Bour.
vlahul scrie:Si daca au fost colectionari regii, probabil pentru ca primeau cate un exemplar din fiecare emisiune. Si nu vad nimic gresit in faptul ca erau colectionari.
In principiu nu e nimic gresit, dar am citit undeva ca pentru imbunatatirea colectiei lui Carol al II-lea au fost vandalizate colectiile Postei Romane (coli intacte ale pieselor timpurii fiind distruse prin extragerea unei singure piese pentru colectia regelui). Daca asta este adevarat, atunci completarea colectiei particulare pe baza uneia a statului este un caz clar de abuz. In plus asta stirbeste foarte tare caracterul onest al colectiei sale.
Corect. Asta mi se singura logica de urmat pentru care s-a ales desginul acesta. Prima colita romaneasca, reeditata, alaturi de Cap de Bour.
Totusi, in acest an, in mod exceptional, sarbatorim 150 de ani de la primul timbru romanesc, el insusi indeajuns de special, variat cat sa nu mai fie nevoie de alte teme si adaugiri.
Ma rog, zarurile au fost aruncate, nu mai comentez.
Ce mi se pare si mai urat e ca Romfilatelia o ia pe urmele BNR la preturi.
Doar setul complete de blocuri costa 140 Ron.
Nemtii dau la bloc omagial si o moneda de argint - 86 RON cu totul , 3 standuri mai incolo...
amonra scrie:Ce mi se pare si mai urat e ca Romfilatelia o ia pe urmele BNR la preturi.
Doar setul complete de blocuri costa 140 Ron.
Nemtii dau la bloc omagial si o moneda de argint - 86 RON cu totul , 3 standuri mai incolo...
Mi-e ca este o revenire la politica paguboasa din anii '70-'80 cand multe emisiuni nu erau pentru folosul postei, ci doar pentru colectionari, ceea ce a dus la o sanctionare prompta ale carei efecte se vad in preturile de azi.
vlahul scrie:Si daca au fost colectionari regii, probabil pentru ca primeau cate un exemplar din fiecare emisiune. Si nu vad nimic gresit in faptul ca erau colectionari.
In principiu nu e nimic gresit, dar am citit undeva ca pentru imbunatatirea colectiei lui Carol al II-lea au fost vandalizate colectiile Postei Romane (coli intacte ale pieselor timpurii fiind distruse prin extragerea unei singure piese pentru colectia regelui). Daca asta este adevarat, atunci completarea colectiei particulare pe baza uneia a statului este un caz clar de abuz. In plus asta stirbeste foarte tare caracterul onest al colectiei sale.
Asa este. Daca s-a procedat asa atunci este de condamnat. Daca mai aveti publicatia unde ati citit despre acest caz m-ar interesa si pe mine. As vrea sa putem purta discutii pe fapte reale si nu pe zvonuri. Si asta nu e o remarca la adresa dvs. Ci sunt satul de povesti, cum au fost cele despre Ceausescu din anii '80, sau despre Carol II sau Mihai din vremea regimului comunist.
vlahul scrie:Asa este. Daca s-a procedat asa atunci este de condamnat. Daca mai aveti publicatia unde ati citit despre acest caz m-ar interesa si pe mine. As vrea sa putem purta discutii pe fapte reale si nu pe zvonuri. Si asta nu e o remarca la adresa dvs. Ci sunt satul de povesti, cum au fost cele despre Ceausescu din anii '80, sau despre Carol II sau Mihai din vremea regimului comunist.
Imi pare rau nu mai am sursa si de aceea am spus "daca asta e adevarat". Bineinteles ca zvonul ar fi putut fi lansat si pentru discreditarea lui Carol al II-lea, dar daca este adevarat nu trebuie ascuns doar pentru ca el a fost rege sau pentru ca in vremea lui au inceput sa apara multe emisiuni cu caracter comemorativ sau pentru ca a avut una dintre cele mai mari colectii din lume (pentru ca ce relevanta ar mai avea marimea colectiei lui daca este acumulata prin furt sau prin distrugerea egoista a alteia?).
vlahul scrie:
As vrea sa putem purta discutii pe fapte reale si nu pe zvonuri.
Cam greu. Intalnisem un zvon de genul asta intr-un articol din RL semnat Leonard Pascanu (“Conservatorul de timbre”) unde, intre imaginile altor coli complete de marci postale aparea si cea pentru 3 bani, Carol cu favoriti, 1870, din care lipsesc doua timbre, iar legenda spunea ca ar fi fost daruite lui Carol al II lea. Si daca am ajuns la capitolul “cadouri”, se spune ca si celebrul treskilling ar fi fost cumparat cu banii unui mare industrias (Malaxa sau Auschnitt, nu mai stiu care din ei)......Deci legende, totusi...
Am vizitat si eu sambata EFIRO 2008 si nu pot sa nu spun ca am fost putin dezamagit.
In ciuda bogatiei de exponate expozitia parea pustie, apatica, fara stralucire atat la propriu cat si la figurat ( salile erau slab luminate, pozele mi-au iesit intunecate la ISO 200, ar fi trebuit ISO 400 ). Parca era muzeu.
Lipsea dinamica , nu se vedeau organizatorii care sa animeze un pic evenimentul, sa dea o relatie celor mai putin initiati si in felul acesta sa scoata filatelia din turnul de fildes.
Socant mi s-a parut acel spatiu numit "sala de onoare" unde au fost expuse asa-zisele "piese de rezistenta", unde intrarea se facea dupa ce stateai la o coada imensa sub stricta supraveghere a unor gardieni si in care puteau patrunde la un moment dat un numar mic , strict limitat, de persoane.Parca se vizita sarcofagul lui Lenin. Am preferat sa nu pierd timpul la coada caci matritele "Cap de bour" le vazusem deja la Muzeul Filatelic ( fara control cu gardieni si fara coada, intr-o simpla vitrina ) , timbrele din colectia regala britanica nu ma interesau iar scrisoarea supravietuitoare de la Hirosima mi s-a parut un pic fortat alaturata batranelor "Cap de bour".
Mi-am cumparat seria ce aniverseaza cei 150 de ani colita si FDC-urile in total vreo 62 lei. Un coleg de forum sesiza ca seria in blocuri de 8 este foarte scumpa. Asa este dar eu m-am limitat la seria simpla, in bloc. Traditional se colectioneaza serii de unicate sau bloc de 4 , blocul de 8 e doar o inventie profitabila.
M-a surprins placut prezenta Postei din Coreea de Nord. Se pare ca incet-incet ies din izolare.
A fost prezenta si Posta Moldovei avand si ei o emisiune comemorativa proprie "Cap de bour "
Am dat o raita si pe la Leuchtturm / Lighthouse dar parca preturile parca erau un pic mai mari decat in oferta lor curenta. Poate e doar o impresie datorata grabei.
Ca nota generala eu zic ca ar fi trebuit sa fie un pic mai spectaculoasa deoarece evenimentul aniversat este unul de maxima importanta. Faptul ca am adoptat timbrul postal la doar 18 ani dupa emiterea primului timbru postal in lume spune ceva. Acest fapt trebuie afirmat sus si tare si evenimentul promovat puternic si agresiv.
"Ofiteri SRI sub acoperire" .. parca asa suna un articol despre EFIRO si securitatea exponatelor.
Dezamagitor si poate chiar eroare politica e faptul ca in "sala cu sarcofag" nu era picior de cap de bour, vedeta expoztiei. Erau afara, alaturi de restul. Inauntru erau doar matritele, iradiata si "o mica parte" dn colectia reginei Elisabeta.
Fulminant.
La standul Moldovei se facea printre dinti loby anti-viza (spunea o vanzatoare cate a patimit stand la coada la ambasada)/
Emiratele au o colita interesanta cu unelte traditionale pentru recoltarea de scoici perlifere, si pe ea sunt lipite circa 6 jumatati de perla de cca 5 mm diametru, totul la format A4 si la 70 Ron.
Leuchturm au preturi si sub si peste cat ma asteptam.
Am vizitat si eu EFIRO sambata - singura parere de rau o am datorita faptului ca mi-am dat seama inca o data ca romanul are alte prioritati.
Super realizare mapa si albumul emisiunii "Expoziţia Filatelică Mondială EFIRO 2008 (III) - 150 de ani de la apariţia primelor mărci poştale româneşti", pretul pe masura, am dat aproximativ 325 de lei pe amandoua, dar fac toti banii . http://www.romfilatelia.ro/marci/pliante.php#