Ordinul Mihai Viteazul intr-o varianta mai deosebita

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Scrie răspuns
marcus aurelius

Ordinul Mihai Viteazul intr-o varianta mai deosebita

Mesaj de marcus aurelius »

Tocmai am avut norocul (si banii necesari :D ) pentru a achizitiona o piesa mai rara a ordinului Mihai Viteazul. Aceasta este mai bine realizata decat surorile sale executate la Monetaria Statului . Din pacate nu are marcaje de unde sa reiasa provenienta sa.
Fişiere ataşate
MV2.JPG
MV2.JPG (70.81 KiB) Vizualizat de 21002 ori
Alex
moderator
moderator

Re: Ordinul Mihai Viteazul intr-o varianta mai deosebita

Mesaj de Alex »

marcus aurelius scrie:Tocmai am avut norocul (si banii necesari :D ) pentru a achizitiona o piesa mai rara a ordinului Mihai Viteazul. Aceasta este mai bine realizata decat surorile sale executate la Monetaria Statului . Din pacate nu are marcaje de unde sa reiasa provenienta sa.

Imagine
Puteti pune si reversul? Emailul este translucid sau opac?
marcus aurelius

Desigur.
Fişiere ataşate
MV3.JPG
MV3.JPG (78.98 KiB) Vizualizat de 20978 ori
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

marcus aurelius scrie:Desigur.

Imagine
Multumesc. Pot sa va rog si de imaginea panglicii?

(Vad ca mai aveti doua exemplare... :D )
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Puteti pune si reversul? Emailul este translucid sau opac?[/quote]

La modelul 1941 emailul trebuie sa fie translucid. Daca nu este translucid inseamna ca este o piesa falsa sau re-emailata!
banivechi

Mesaj de banivechi »

...sau facuta de un recipient la comanda la un bijutier privat pentru a inlocui medalia pierduta/deteriorata. Dar ar trebui sa existe marcajul bijutierului.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Posibil, dar in cazul acesta nu mai putem vorbi despre o piesa oficiala.Si bijutierii trebuiau sa respecte marimile si caracteristicile stabilite in regulamentul ordinului.
Singurele piese de argint oficiale ale acestui ordin le-am vazut intr-un set( cu toate 3 clasele), decernate lui Hermann Göring.

Imagine
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

tripleseven scrie: Singurele piese de argint oficiale ale acestui ordin le-am vazut intr-un set( cu toate 3 clasele), decernate lui Hermann Göring.

H. Goring ala....care era seful Luftwaffe :shock: :shock: :shock: :shock:
marcus aurelius

banivechi scrie:...sau facuta de un recipient la comanda la un bijutier privat pentru a inlocui medalia pierduta/deteriorata. Dar ar trebui sa existe marcajul bijutierului.
Spuneti-mi va rog , la ordinul Mihai Viteazul ce fel de marcaje ati vazut dvs. personal, din moment ce sustineti ca ar trebui sa existe ?
marcus aurelius

tripleseven scrie:Puteti pune si reversul? Emailul este translucid sau opac?
La modelul 1941 emailul trebuie sa fie translucid. Daca nu este translucid inseamna ca este o piesa falsa sau re-emailata![/quote]
Am postat si revesul , emailul nu este translucid ca la alte piese din acest model , insa nu este nici opac ca si la modelul 1944. Tocmai am descoperit o piesa identica intr-o licitatie anterioara a lui Stambuliu , nr. 3 . Este si acolo precizat ca modelul este mai neobisnuit.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Cunosc modelul dv, este ok emailul ! Nu iese asa in evidenta pt ca piesa nu are striatii care sa se vada prin email ca la celelalte variante ale modelului 1941.
marcus aurelius

In afara de piesa pe care v-am indicat-o de la licitatia lui Stambuliu , ati mai vazut si altundeva o piesa similara ?
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Da am mai vazut cateva, daca nu ma insel exista si la Muzeul Militar un exemplar (sau mai multe!) Parca am vazut unul pe o bareta, nu mai tin minte exact. In orice caz ,in locul dv nu mi-as face griji ceea ce priveste autenticitatea piesei! Daca nu sunteti sigur si vretzi sa scapatzi de ea sunt amator! :D
claudiu1988

Mesaj de claudiu1988 »

Felicitari pentru aceasta bijuterie. Si eu zic ca este 100% originala, este identica cu cea de pe catalogul Domnului Stambuliu. Daca doriti pot posta o poza
.
marcus aurelius

Am mai gasit pe net , pe un site de vanzari (s-a vandut deja), un model de Mihai Viteazul , care pare sa fie original (ca si executie) insa este o combinatie intre modelul 1916 si 1941 (avers 1941 si revers 1916). Foarte bizar . Pareri ?
Fişiere ataşate
RO289002.jpg
RO289002.jpg (20.4 KiB) Vizualizat de 20634 ori
Scrie răspuns