Ce parere aveti
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
-
EuGeN_BoCai
- *

Ce parere aveti
In prmul rand vreau sa va multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor voastre. Cea din cetatea Histria sigur nu e falsa , pentru ca am gasit'o in localitatea Vadu , jud Constanta. E gasita in pamant intr'o zona plina de "comori" nedescoperite inca. La mondea romana eu gasisem ca e din timpul lui Komodus , si batuta la Tomis , cea mai precara din punc de vedere al aspectului a fost gasita in spate la muzeul de arheologie Callatis , si cealalta pare a fii de pe timpul lui Constantin . Dar o sa revin cu poze mult mai clare.
- Fişiere ataşate
-
- P1075496 part 6.JPG (32.43 KiB) Vizualizat de 16542 ori
-
- P1075498 part 3.JPG (31.4 KiB) Vizualizat de 16542 ori
-
- P1164334 part 2.JPG (86.21 KiB) Vizualizat de 16542 ori
-
- cred ca e din cetatea Histria , printre cele mai vechi monede emise pe teritoriul tarii
- P1164337 part 5.JPG (45.28 KiB) Vizualizat de 16542 ori
-
- P1164340 part 3.JPG (89.29 KiB) Vizualizat de 16542 ori
Ultima oară modificat 09 Mai 2008, 23:01 de către EuGeN_BoCai, modificat de 2 ori în total.
- valentinian

Justitia omnium domina et regina virtutum est
.
.
- marcus aurelius

- marcus aurelius

Monedele : Jumatate coroana Anglia anul 1920-30 (ata puteti vedea dvs. mai bine de pe ea), medalie de la o jamboree cercetaseasca de la Sibiu 1932, medalia Centenarul Regelui Carol I (fff. precara , lipsa inel prindere
si panglica) , notgeld (regional) 10.000 marci 1923 (inflatie) , 2 Kopeici Rusia , tot Nicolae II , 10 Kreutzer Francisc II (cred). Dintre cele antice nu pot distinge doar un bronz de Tomis , imparatul este ilizibil din poza ,
un bronz autonom de Histria , AE 3 Constantin cel Mare si celelalte doua nu le pot distinge.
si panglica) , notgeld (regional) 10.000 marci 1923 (inflatie) , 2 Kopeici Rusia , tot Nicolae II , 10 Kreutzer Francisc II (cred). Dintre cele antice nu pot distinge doar un bronz de Tomis , imparatul este ilizibil din poza ,
un bronz autonom de Histria , AE 3 Constantin cel Mare si celelalte doua nu le pot distinge.
- BAIDA DORU

Mai exact 5 ruble 1909 si 20 de koroane 2 ianuarie 1913 Austro - Ungaria, din cate vad bancnota nu are stampila "Timbru Special Romania".
Moneda cu delfinasii este histriana dar cred ca e falsa, mai aveti o moneda de 2 kopeici si mai aveti acolo o moneda Franz Josef sau Maria Theresa, iar la romane, trebuiesc poze cu rezolutie mai mare.
Moneda cu delfinasii este histriana dar cred ca e falsa, mai aveti o moneda de 2 kopeici si mai aveti acolo o moneda Franz Josef sau Maria Theresa, iar la romane, trebuiesc poze cu rezolutie mai mare.
Cunoscandu-ti istoria iti cunosti viata.
- marcus aurelius

- BAIDA DORU

Moneda din dreapta jos este 1 creitar austriac (habsburgic) 1800 emis de imparatul Francisc II. Daca imi spuneti ce litera se vede sub efigie va pot spune monetaria. Oricum valoarea este neglijabila, hai sa zicem vreo 2-3 ron. La fel, aceeasi valoare si pentru bancnota austro-ungara de 20 coroane cu supratipar austriac.
-
EuGeN_BoCai
- *

Deci
In prmul rand vreau sa va multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor voastre. Cea din cetatea Histria sigur nu e falsa , pentru ca am gasit'o in localitatea Vadu , jud Constanta. E gasita in pamant intr'o zona plina de "comori" nedescoperite inca. La mondea romana eu gasisem ca e din timpul lui Komodus , si batuta la Tomis , cea mai precara din punc de vedere al aspectului a fost gasita in spate la muzeul de arheologie Callatis , si cealalta pare a fii de pe timpul lui Constantin . Dar o sa revin cu poze mult mai clare.
-
cristoph
Bancnotele : Rusia 5 ruble 1909 pick 10, exista varietati de semnatura. Pretul in jur de 2-3 euro daca este in stare vf. Austria 20 kronen 1919 pick 52 sau 53. Cam acelasi pret cred.
Ati scris ca cele mai valoroase piese din colectia dumneavoastra. Bancnotele prezentate de dumneavoastra sunt comune si au preturi mici pentru ca au fost emise in cantitate mare. Imi amintesc si eu cand am primit respectivele bancnote din Rusia , mai ales bancnota de 1 rubla 1898 cat de bucuros eram considerandule cele mai valoroase bancnote din colectie, dar apoi invatand mi-am dat seama ca nu este chiar asa
.
Bun venit pe forum!
Ati scris ca cele mai valoroase piese din colectia dumneavoastra. Bancnotele prezentate de dumneavoastra sunt comune si au preturi mici pentru ca au fost emise in cantitate mare. Imi amintesc si eu cand am primit respectivele bancnote din Rusia , mai ales bancnota de 1 rubla 1898 cat de bucuros eram considerandule cele mai valoroase bancnote din colectie, dar apoi invatand mi-am dat seama ca nu este chiar asa
Bun venit pe forum!
- marcus aurelius

In mod cert dl. Eugen s-a referit la piese ca valoroase in sensul sentimental. Nu cred ca o piesa valoroasa trebuie sa fie musai si scumpa. Nu critic pe nimeni , insa cred ca se da prea mult pe valoarea de piata si se neglijeaza cea sentimentala. Ideea e ca se poate face o colectie si cu bani putini , conteaza pasiunea.
-
EuGeN_BoCai
- *

Ati intuit foarte bine. Oricum tin foarte mult la colectia mea , tinand cont ca am inceput'o de la 0 ( acum am vreo 850 monede si vreo 200 bancnote) si nu m'as desparti de ea.marcus aurelius scrie:In mod cert dl. Eugen s-a referit la piese ca valoroase in sensul sentimental. Nu cred ca o piesa valoroasa trebuie sa fie musai si scumpa. Nu critic pe nimeni , insa cred ca se da prea mult pe valoarea de piata si se neglijeaza cea sentimentala. Ideea e ca se poate face o colectie si cu bani putini , conteaza pasiunea.
-
cristoph
Poate m-am exprimat gresit, intradevar daca vorbim de valoarea sentimentala si nu de piata este corect ce spuneti. Totusi domnul a intrebat si de pretul acestor bancnote si am tras concluzia ca se refera la valoarea materiala.marcus aurelius scrie:In mod cert dl. Eugen s-a referit la piese ca valoroase in sensul sentimental. Nu cred ca o piesa valoroasa trebuie sa fie musai si scumpa. Nu critic pe nimeni , insa cred ca se da prea mult pe valoarea de piata si se neglijeaza cea sentimentala. Ideea e ca se poate face o colectie si cu bani putini , conteaza pasiunea.
Eu va spun cum am considerat in cazul meu si pot sa garantez ca sunt multe persoane care cand vad o bancnota din 1898, ma refer la cea de 1 rubla, considera ca este foarte valoroasa. Un alt exemplu pot sa dau assignatele Franceze.
- Tanatos2912

Pentru moneda de 10 000 mark 1923 notgeld Westphalia va ajut cum am fost ajutat cu informatii de colegii din forum, carora le multumesc. Aveti aici topicul:
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... php?t=2200
http://transylvanian-numismatics.com/ph ... php?t=2200
DEUS FORTITUDO MEI
- Tanatos2912