100000 lei1946
100000 lei1946
Am o moneda de 100000 lei varianta normala, nu miniaturala, dar care nu are pe avers semnatura gravorului A. Romanescu. Moneda este in stare VF -, si din pacate nu am deocamdata un scan. Acum cateva zile am vorbit cu un colectionar mai in varsta care mi-a spus ca a mai vazut, chiar a avut, dar l-a dat. altcineva mi-a spus ca fals, dar sincer nu pare. O a treia parere este ca matritza s-a uzat.
A mai vazut cineva varianta asta, a auzit ceva?....
A mai vazut cineva varianta asta, a auzit ceva?....
moneda 100000 lei 1946
Moneda despre care vorbesc am vazut-o pe ebay si am incercat chiar sa o cumpar dar nu a venit inca. Este batuta la monetaria Franklin si este tot din argint. Nu stiu in ce an s-a batut sau alte detalii legate de greutate sau de marime. Daca o sa vina o sa va dau mai multe detalii. Mai stiu valoarea la care era propusa-6 $.
100000 lei
da- mi o adresa de messenger si iti trimit poza de la licitatie sau o adresa de net
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
100000 lei
Asta e scan-ul de la la licitatie cand o voi primi o sa incerc un scan mai bun
Monedele de 100.000 lei nu exceleaza prin calitatea baterii. Am si eu citeva XF si UNC, pe care as putea sa le pun in "scara magarului" in functie de cum e din ce in ce mai slaba baterea. Dar si pe cea mai slaba se poate vedea, macar partial - semnatura. Pune-o intr-un scanner, baga rezolutia maxima, si apoi vizualizeaza scanul la 100% ( o sa-ti umple monitorul doar un sfert din moneda, si atunci poti sa te uiti cu atentie daca sint urme de semnatura. Daca nu...
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Am vazut imaginea marita si cred ca e vorba de uzura matritei.
Cifra 1 de la valoare si L de la lei sunt fara partea inferioara ceea ce imi sugereaza o uzura a matritei la periferie.
Mai detine cineva astfel de exemplare ?
Revin la varianta miniaturala :
A-i primit-o pana la urma ? E chiar asa de mica cum am apreciat eu , 5-6 mm ?
Cifra 1 de la valoare si L de la lei sunt fara partea inferioara ceea ce imi sugereaza o uzura a matritei la periferie.
Mai detine cineva astfel de exemplare ?
Revin la varianta miniaturala :
A-i primit-o pana la urma ? E chiar asa de mica cum am apreciat eu , 5-6 mm ?
Buna. Nu am primit-o pentru ca perosana respectiva nu vroia sa se deplaseze pana la banca sa ridice banii pe care i-am trimis cu western union ca sa mearga mai repede. Referitor la varinta pe care eu cred ca o am de vazut alta moneda nu am vazut dar cineva din constanta mi-a spus ca a vazut-o si nu e vorba de aceiasi moneda. Pana la urma mai exista varinte fara semnatura la alte monede.
Iata ca la un an de zile de la acest topic, a mai aparut inca o miniatura pe ebay.
http://cgi.ebay.com/ROMANIA-1946-GEM-CA ... dZViewItem
http://cgi.ebay.com/ROMANIA-1946-GEM-CA ... dZViewItem