despre pastrarea bancnotelor

Bancnote România, bancnote străine.

Moderatori: Deus, NumisKID

stefan vasilita

despre pastrarea bancnotelor

Mesaj de stefan vasilita »

sorin70

Mesaj de sorin70 »

Intradevar solutia e ideala si nu necesita tehnologie sofisticata.
Eu as aplica-o si la monede, sigilandu-le in pliculete 50 x 50 mm.
Pe unde se poate gasi un asemenea aparat de lipit la noi ?
A vazut cineva ceva convenabil ca pret ?
DuMy yo

Mesaj de DuMy yo »

O solutie interesanta, dar si costisitoare dupa parerea mea. :D
stefan vasilita

Mesaj de stefan vasilita »

O solutie interesanta, dar si costisitoare dupa parerea mea. Very Happy

Cod: Selectaţi tot

depinde si de bancnote. nu cred ca as face asta la fiecare 1966 pe care il am dar pentru o ocupatie soviateica sau un ipotecar ar merita. iar daca sunt si necirculate.....
banivechi

Mesaj de banivechi »

He he, asta-i situl lui see323 de pe coinpeople! E din Singapore...
Despre pret, nu e mare lucru, 80 lei e un aparat de lipit pungi de nailon ( se foloseste in bucatarie cind bagati ceva la congelator) iar foliile cit poa' sa coste? un leu bucata?
DuMy yo

Mesaj de DuMy yo »

stefan vasilita scrie:
O solutie interesanta, dar si costisitoare dupa parerea mea. Very Happy

Cod: Selectaţi tot

depinde si de bancnote. nu cred ca as face asta la fiecare 1966 pe care il am dar pentru o ocupatie soviateica sau un ipotecar ar merita. iar daca sunt si necirculate.....
Aici sunt de acod cu tine :wink:.
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

8)
Ultima oară modificat 14 Apr 2008, 23:40 de către Tudor C, modificat 1 dată în total.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Tudor C scrie:Mai bine ati incerca sa le laminati, si atunci chiar nu ar mai fi afectate de umiditate sau alti factori :o . Dar din nou este un proces costisitor :cry: , insa care ar merita pentru o piesa adevarata. :P
Sper ca ideea laminarii a fost o gluma .
Prin laminare bancnota se lipeste ireversibil de folia de plastic iar valoarea ei devine zero.
Mihai

Mesaj de Mihai »

Laminare?? Doamne fereste! Sper ca nu ati aplicat metoda asta!!
cristi_g

Mesaj de cristi_g »

sorin70 scrie:Intradevar solutia e ideala si nu necesita tehnologie sofisticata.
Eu as aplica-o si la monede, sigilandu-le in pliculete 50 x 50 mm.
Pe unde se poate gasi un asemenea aparat de lipit la noi ?
A vazut cineva ceva convenabil ca pret ?
In reteaua de magazine TCM exista 2 tipuri de aparat de lipit polietilena,unul care se preteaza la format A4 ,costa 60 lei,iar celalalt este de format mic ideal ptru formatul de 50x50.La aparatul ptr formatul A4 se fac mici modificari(se scoate motorasul ptr pompita de vacuum)Folii se gasesc in magazinele de birotica,top de 100 buc -aproximativ 20 lei,sunt folii care se folosesc ptr retroproiectoare.Suplimentar se mai poate achizitiona si un cutter fotografic cu rola(cost aprox 45 ron).Mai greu de gasit este pinza de teflon ,care se pune suplimentar peste teflonul care acopera rezistentele aparatului.
Aceasta este o varianta mai economica(casnica),pentru o varianta mai proof ,aparatul de sudat,ca cel din imaginile anterioare,dar mai mare(deschidere 50 cm) costa aprox.350 ron
Daca sunteti din bucuresti ,magazine TCM sunt in zona Cora pantelimon,Cal.Mosilor,Splaiul Unirii,Bd.MAgheru(acestea le stiu eu)
GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL

Mesaj de GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL »

Eu prefer sa cumpar folii pentru bancnote, fie marca BCW , fie NOKI.
Pentru foliile BCW am platit mai mult : 2,3 ron/bucata fata de foliile NOKI : 0,5 sau 0,6 ron/bucata.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Pentru o folie de calitate 2.3RON nu mi se pare mult. Totul e ca "ambalajul' sa nu coste mai mult decat ce puneti in el.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Se numeste plastifiere, laminarea este cu totul altceva si nu se aplica la bancnote :) Si mi se pare o barbarie, mai bine cumperi reproduceri de calitate decat sa strici o bancnota tragand-o in plastic....
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

berserkr scrie:Se numeste plastifiere, laminarea este cu totul altceva si nu se aplica la bancnote :) Si mi se pare o barbarie, mai bine cumperi reproduceri de calitate decat sa strici o bancnota tragand-o in plastic....
Nici eu nu-s fanul procedurii, dar pana la urma nu e ceva asemanator incapsularii monedelor? :) Ma refer la capsulele americanilor din care nu poti scoate afara moneda ori de cate ori ai chef s-o studiezi putin.
GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL

Mesaj de GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL »

Pentru o mai buna pastrare a bancnotelor ( fie ca sunt mai valoroase sau mai putin valoroase - deci pentru toata colectia mea actuala de peste 700 de bancnote ) folosesc aceste folii.Nu laminare.
Consider ca orice colectionar care se respecta nu pastreaza bancnotele sub forma de teanc.
Scrie răspuns