clasor

Moderatori: Deus, Comboloi

BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

stiu pe cineva care aduce cataloage Schultz din Polonia oare sunt facaturi?
Tanatos2912

Mesaj de Tanatos2912 »

Eu am inceput sa investesc in clasoare de calitate (acele in care se tin monede in cartonase dublu adezive) + in capsule de plastic. Am ajuns la concluzia ca asa se pastreaza cel mai bine. In plus am avut neplaceri cu clasoarele Schultz, prin faptul ca monedele de argint cu titlu slab (pana in 500) se inverzeau dupa un an, iar cele de puritate 835 dupa doi ani aproximativ. Pana la urma cand investesti in clasoare bune investesti in pastrarea calitatii monedelor din colectie.
DEUS FORTITUDO MEI
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

Problema cu capsulele de plastic este ca monedele nu stau fixe in ele. Mie personal imi este teama ca in timp lovirea repetata de peretii capsulei sa nu afecteze piesele (mai ales cele in stare foarte buna de conservare). De aceea am optat pentru cartonase dublu-adezive, dar aici problema este, asa cum s-a mai spus, ca nu e vizibila muchia.
ZAR

Mesaj de ZAR »

Cele mai valoroase monede le tin in capsule din plastic.Nu cred ca se pune problema deteriorarii prin lovire, pt. ca metalul este oricum mult mai dur decat plasticul.Eventual ca sa nu permita lovirea folositi capsule in care moneda intra fest, practic cu diametrul identic.Dar varianta asta are dezavantajul ca va fi mai greu de scos moneda, de multe ori implica distrugerea capsulei.Eu folosesc putin mai mari decat moneda cu 0.5-1 mm.
Ultima oară modificat 24 Feb 2008, 13:01 de către ZAR, modificat de 2 ori în total.
Tanatos2912

Mesaj de Tanatos2912 »

Si eu folosesc capsule la fel 0,5-1 mm mai mari ca piesa ce o contin. Totusi nu cred sa apara modificari ale muchiei monedei deoarece chiar daca se "plimba" putin prin capsula nu au suficienta forta de impact ca sa se indoaie si in plus metelul e mult mai dur ca plasticul.
DEUS FORTITUDO MEI
ZAR

Mesaj de ZAR »

Exista si un model de capsule cu 4 picioruse interioare pe care sta fix moneda, nu atinge peretii capsulei si exista si spatiu in jur de 2-3 mm intre muchia monedei si marginea capsulei, deci poate fi scoasa foarte usor folosind o scobitoare din lemn.Astea consider ca sunt ideale.
:wink:
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

Daca, spre exemplu este o moneda meievala aUNC care poate avea un relief net, cu muchii ascutite, acestea in timp pot fi afectate de lovirea de peretii capsulei, chiar daca metalul e mai dur decat plasticul din care e facuta capsula (am un astfel de exemplu concret).

E drept ca monedele valoaroase sunt mai bine protejate de peretii duri ai capsulei decat de cei flexibili ai cartonasului.
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

ZAR scrie:Exista si un model de capsule cu 4 picioruse interioare pe care sta fix moneda, nu atinge peretii capsulei si exista si spatiu in jur de 2-3 mm intre muchia monedei si marginea capsulei, deci poate fi scoasa foarte usor folosind o scobitoare din lemn.Astea consider ca sunt ideale.
:wink:
:) in acest caz se pare ca s-au gandit si producatorii sa impiedice miscarea monedei in capsula.
ZAR

Mesaj de ZAR »

Din pacate modelul cu 4 picioruse (distantiere) eu nu am gasit decat dimensiuni medii/mari (peste 35 mm) dar presupun ca exista si marimi mai mici, practic pt. orice diametru. :)
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Exista.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

La cat s-a discutat despre clasoarele schulz, vad ca totusi mai cumpara lumea. Pe okazii mai apar, si se liciteaza pe ele. De ce oare? ca eu nu inteleg..
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Pai mie nu mi-au facut nimic aceste clasoare :) Mi se par excelente. Poate-or mai fi si altii....
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

Aldor scrie:La cat s-a discutat despre clasoarele schulz, vad ca totusi mai cumpara lumea. Pe okazii mai apar, si se liciteaza pe ele. De ce oare? ca eu nu inteleg..
Intr-un alt topic m-am plans ca mi s-au inverzit unele monede. Erau cu titlu de 70%, iar foile de clasor erau schulz. Lumea cumpara din necunoastere (fie nu au citit toate topicurile de aici, fie nu s-au "fript", fie nu le-a spus nimeni). Pana acum ceva vreme nici eu nu am realizat ca sunt de slaba calitate.
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

berserkr scrie:Pai mie nu mi-au facut nimic aceste clasoare :) Mi se par excelente. Poate-or mai fi si altii....
Poate depinde si de tipul de moneda care "sta" il ele. Poate unele monede nu sunt afectate. Cele Mihai I, insa la mine au fost vizibil inverzite.
Scrie răspuns