Comisioane bancare

Moderatori: Deus, Comboloi

boonicootza

Mesaj de boonicootza »

Aseta sunt comisioanele la BRD

2. Plati la comercianti
in Romania
Carduri in lei: MAESTRO, VISA ELECTRON, VISA CLASSIC,
CARDUL 10, MASTERCARD GOLD, CARDUL BRD -ISIC,
MASTERCARD VIVERE gratuit
Carduri in valuta: VISA CLASSIC USD, MASTERCARD
STANDARD (EUR), MASTERCARD GOLD (EUR) gratuit
in strainatate
Carduri in lei:
VISA CLASSIC 1,50%
CARDUL BRD - ISIC 1%
MASTERCARD GOLD, MAESTRO, MASTERCARD VIVERE gratuit
Carduri in valuta
VISA CLASSIC (USD) 1,50%
MASTERCARD STANDARD (EUR), MASTERCARD GOLD
(EUR) gratuit

Eu am cont curent in Euro si card de debit Mastercard atasat contului. Se pare ca intr-adevar nu platesc nici un comision.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Tranzactiile paypal sunt tranzactii externe, nu? Eu nu am observat pana acum la nicio plata paypal sa ma fi taxat cu vreun comision. Sau daca m-au taxat a fost o suma atat de mica incat n-am sesizat-o eu.
Oricum asta cu taxele diferite in functie de banci, nu ma mira deloc.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

@valentinian - exact
@boonicootza - depinde de unde cumparati. La tranzactii internationale Master/Visa retin automat. Cine-l plateste, asta depinde de banca asa cum a spus valentinian. Daca banca vrea sa faca o promotie la un anumit card este posibil sa-si asume comisioanele (ATENTIE - tranzactie externa)desi nu cred ca exista asa ceva.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Aldor scrie:Tranzactiile paypal sunt tranzactii externe, nu? Eu nu am observat pana acum la nicio plata paypal sa ma fi taxat cu vreun comision. Sau daca m-au taxat a fost o suma atat de mica incat n-am sesizat-o eu.
Oricum asta cu taxele diferite in functie de banci, nu ma mira deloc.
Aldor, comisionul se plateste de catre vanzator la paypal. Asta odata, si a doua oara paypal nu actioneaza prin VISA/Master sau au o intelegere (deal) cu ei. Oricum un comision tot se plateste (dupa cum am spus mai sus) chiar daca majoritatea vanzatorilor il includ in pret :D

PS N-are rost sa puneti la indoiala ce spun pe tema asta :)
ZAR

Mesaj de ZAR »

valentinian scrie:noroc! ZAR, te pot ajuta eu dar la cei 24,99 trebuie sa se adauge transportul/posta si cei 5%[ dar minim 5 euro] pe care ii percepe bcr la orice tranzactie externa de pe card. odata te ajut fara probleme . sunt din bucuresti.
-Imi cer scuze am uitat sa iau in calcul taxele aferente.Cu ele adaugate iese la total prea scumpa si nu merita.Multumesc oricum pt. intentie. :)
-Astept in continuare oferte din Romania.
banivechi

Mesaj de banivechi »

valentinian scrie:am ajuns azi la bcr si la ei este afisat totusi negru pe alb[5% dar minim 5 euro] intr-un colt al casieriei deci clar depinde de banca dar si de visa/mastercard si de unde cumperi din europa sau din state ...
Cereti sa va dea un card Visa Virtuon atasat la cardul Dv. in lei. si acest Virtuon il alimentati de la bancomat cu sumele necesare cumparaturilor de pe net. Nu veti plati comision, insa emiterea lui costa (sau costa acum 2 ani..) 30$.
ZAR

Mesaj de ZAR »

Am gasit o oferta.Vin cu rugamintea la dvs. sa studiati imaginea din link si sa va dati cu parerea, sunt tentat sa o cumpar dar nu reusesc sa-mi dau seama daca e falsa sau autentica.Nici vanzatorul nu stie sigur.Eu inclin sa cred ca e autentica pt. ca e foarte bine realizata dar pot fi indus in eroare, am vazut falsuri la aceasta slab realizate, se distingeau clar din poza.Orice parere e binevenita.Multumesc. :)

http://www.okazii.ro/catalog/4370733/ob ... #div_photo
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

Ai ramas fara ea. Am vazut-o si ma pregateam sa-l intreb care-i greutatea ei exacta. Nu stiu ce sa zic... tinand cont de popularitatea ei la chinezi.
Zece oameni care-şi exprimă părerea în public sunt mai puternici decât alte sute de mii care tac.
Napoleon Bonaparte.
ZAR

Mesaj de ZAR »

muresanhd scrie:Ai ramas fara ea. Am vazut-o si ma pregateam sa-l intreb care-i greutatea ei exacta. Nu stiu ce sa zic... tinand cont de popularitatea ei la chinezi.
Nu-i nimic, in caz ca e falsa e foarte mult 20 lei, avand in vedere ca se vand la 5 lei in targuri, dar eram dispus sa-mi asum acest risc. :wink:
cristi_g

Mesaj de cristi_g »

ZAR scrie:
muresanhd scrie:Ai ramas fara ea. Am vazut-o si ma pregateam sa-l intreb care-i greutatea ei exacta. Nu stiu ce sa zic... tinand cont de popularitatea ei la chinezi.
Nu-i nimic, in caz ca e falsa e foarte mult 20 lei, avand in vedere ca se vand la 5 lei in targuri, dar eram dispus sa-mi asum acest risc. :wink:
problema la aceasta moneda este ca nu am vazut-o prin gramezile de falsuri de la tirguri.Intradevar pentru un fals ordinar (chinezism)pretul este mare,dar parca, din imagine, mi se pare ,in cazul in care este fals ,mai ingrijit realizat.
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

cristi_g scrie:
ZAR scrie:
problema la aceasta moneda este ca nu am vazut-o prin gramezile de falsuri de la tirguri.Intradevar pentru un fals ordinar (chinezism)pretul este mare,dar parca, din imagine, mi se pare ,in cazul in care este fals ,mai ingrijit realizat.
Pe okazii am vazut unele false, bine lucrate, doar greutatea diferea. De asta sunt sceptic.
Zece oameni care-şi exprimă părerea în public sunt mai puternici decât alte sute de mii care tac.
Napoleon Bonaparte.
ZAR

Mesaj de ZAR »

In caz ca e fals, incontestabil e foarte bine realizat.Ieri am studiat imaginea, cu o moneda autentica in fata, pana am obosit la ochi tot incercand sa descopar un element imperfect care sa o dea de gol.Singurul element care pare ciudat este partea din stanga a gatului Libertatii care pare putin curbat spre interior (la autentica e perfect drept) dar nu pot lua in calcul asta pt. ca in zona aia imaginea e mai intunecata.Alta kestie sesizata e ca are semnul monetariei litera O (New Orleans), in general falsurile au fost copiate dupa cele fara litera, batute in Philadelphia.De M (de la Morgan) nu ma pot pronunta pt. ca e prea mica imaginea, lipseste la unele falsuri.
ZAR

Mesaj de ZAR »

Am elucidat misterul: In primul rand e autentica.In al 2-lea rand, cautand pe net am gasit imaginea, e luata de pe un site, practic nu e poza reala a piesei puse la vanzare.Studiati prin comparatie imaginile din link-uri cu cea de pe okazii si veti obs. toate asemanarile (zgarieturi/lovituri etc...). :wink:

http://eremitus.ancients.info/images/Mo ... Dollar.jpg
http://eremitus.ancients.info/Image%20p ... _coins.htm
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

ZAR scrie:Am elucidat misterul: In primul rand e autentica.In al 2-lea rand, cautand pe net am gasit imaginea, e luata de pe un site, practic nu e poza reala a piesei puse la vanzare.Studiati prin comparatie imaginile din link-uri cu cea de pe okazii si veti obs. toate asemanarile (zgarieturi/lovituri etc...). :wink:

http://eremitus.ancients.info/images/Mo ... Dollar.jpg
http://eremitus.ancients.info/Image%20p ... _coins.htm
Moneda e autentica, dar poza nu e cea reala :shock: .
In concluzie, eu zic ca-i falsa si ati avut noroc. Intrebam cumparatorul cand ajunge in posesia ei ?
Napoleon Bonaparte.
ZAR

Mesaj de ZAR »

-E autentica cea din poza folosita pt. anunt, ce are de fapt vanzatorul, nu stim.
-Probabil cumparatorul care s-a grabit sa liciteze se asteapta sa primeasca ce a vazut in poza.Nu are de unde sa stie ca ia teapa decat daca ulterior a facut si el ''sapaturile'' mele.Si eu sunt curios ce va primi: falsa sau autentica :?:
Scrie răspuns