Catalogul BCE cu toate variantele de bancnote EURO propuse.
http://www.amisdeleuro.org/autres_texte ... ue_BCE.pdf
Catalog bancnote EURO
Bancnotele de ieri si de azi
Am urmarit cu atentie toate variantele de bancnote euro propuse. Au fost cateva care mi-au placut in mod deosebit, insa majoritatea aveau teme si design-uri fanteziste. As zice necorespunzatoare pentru bancnotele ce trebuie sa reprezinte Marea Familie Europeana. Gandesc ca pe o serie de bancnote ar fi potrivit sa se imprime cultura,obiceiurile,traditiile, persoane care au influentat istoria, socetatea prin aportul adus, astfel sa se lanseze un mesaj deschis spre cultura, cunoastere, apropiere, intelegere si pace. Pana la urma dragi colectionari banii nu reprezinta doar niste hartii sau rondele de metal cu valoarea materiala ci si exprimarea diversitatii culturale. Se poate observa in urma unui studiu succind ca majoritatea bancnotelor si monedelor in secolul al XX- lea au fost influentate de evenimentele la scara mondiala petrecute la acea vreme. Si pentru ca tot am avut ocazia sa va impartasesc cateva din ideile si parerile mele i-as propune d-ului Aldor pe aceasta cale introducerea unui articol in "Colectionarul roman" despre influenta conceptelor si a sistemelor politice din secolul XX asupra numismaticii. Consider ca ar fi interesanta si binevenita o aprofundare pe aceasta tema intr-o publicatie atat de indragita si la indemana oricui.
In speranta ca nu v-am retinut atentia degeaba, va multumesc pentru timpul acordat si astept parerile d-vs despre propunerea in cauza.
In speranta ca nu v-am retinut atentia degeaba, va multumesc pentru timpul acordat si astept parerile d-vs despre propunerea in cauza.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Re: Bancnotele de ieri si de azi
OK, dar cine il scrie?VIKO scrie:Si pentru ca tot am avut ocazia sa va impartasesc cateva din ideile si parerile mele i-as propune d-ului Aldor pe aceasta cale introducerea unui articol in "Colectionarul roman" despre influenta conceptelor si a sistemelor politice din secolul XX asupra numismaticii.
Eu am deja un articol in lucru si nu vreau sa ma apuc de altul pana n-o sa fie gata.